نماینده تهران به همشهری آنلاین گفت: مجلس تجارتخانه نیست. ما اگر بخواهیم از نمد نمایندگی مجلس کلاهی برای خودمان، فامیل‌مان، بستگان‌مان و هم‌حزبی‌هامان فراهم کنیم، منافع شخصی‌مان را بر مصالح ملی ترجیح داده‌ایم.

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: سیدرضا تقوی از جمله نمایندگان تهران در مجلس یازدهم است که براساس قانون انتخابات مجلس و شرایط سنی نامزدها در مجلس بعد حضور نخواهد داشت. با او درباره خداحافظی‌اش از رقابت‌ها و معیارهایش برای انتخاب نمایندگان جایگزین در مجلس آینده گفت‌وگو کردیم.

در انتخابات شرکت می‌کنید؟

بله رای می‌دهم، چرا رای ندهیم؟ رای دادن جزو وظایف انقلابی ماست. یکی از وظایف سیاسی و اجتماعی ما شرکت در این حماسه ملی است. بنده حضور در انتخابات ۱۱ اسفند را حضور در یک حماسه ملی می‌دانم. این انتخابات یک همایش ملی به شمار می‌آید. انتخابات یک پیام قال دارد و یک پیام حال؛ پیام قال آن همین شعارها و صحبت‌هاست و پیام حالش وجود آزادی در جامعه ماست، یعنی انتخابات به‌نوعی آزادی در تصمیم‌گیری و مردم‌سالاری را اعلام می‌کند.

اهمیت انتخاب شما در شرایط و کیفیت اداره کشور چیست؟

ما نمایندگان را انتخاب می‌کنیم تا آنها وزرا را انتخاب کنند. ما در کشور هیچ مسئول و مسئولیتی را خارج از حلقه انتخابات نمی‌دانیم. همه اینها با انتخابات تعیین می‌شوند. مجلس یکی از ارکان نظام است. روز جمعه ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ مردم پای صندوق‌های رای جمع می‌شوند تا برای دوازدهمین بار یکی از ارکان نظام را برای ۴ سال شکل بدهند. حضور ما در صحنه انتخابات نمایانگر عشق و علاقه خودمان به سرنوشت کشور است. ما چه بگوییم و چه نگوییم، کسی که از دور نگاه کند می‌گوید این مردمی که با عشق پای صندوق حاضر می‌شوند به سرنوشت کشورشان علاقه‌مند هستند. این انتخابات زبان حالش همچنین دلبستگی مردم به نظام اسلامی است. هر چقدر حضور ما پای صندوق‌های رای بیشتر باشد، دلبستگی‌مان را بیشتر به نظام اسلامی نشان می‌دهیم. نکته بسیار مهم دیگر این انتخابات این است که نماد اقتدار ملی است. حضور مردم بیانگر اقتدار ملی است. از اقتدار ملی نیز امنیت ملی متولد می‌شود.

معیارهای انتخاب شما چیست؟ به اصلاح‌طلب رای بدهند یا اصولگرا؟

اختیار با خودشان است. هر فهرستی را که می‌پسندند به آن رای بدهند. ممکن است کسی فهرست‌ها را کنار هم بگذارد و از ترکیب آنها نمایندگان خودش را مشخص کند. برخی هم به جریان‌ها اعتماد می‌کنند. البته باید تاکید کنم هر کسی که می‌خواهد رای بدهد باید بداند که در برابر برگ رای خود مسئول است و باید پاسخ داشته باشد که آیا کارایی، پاکی، سلامت، تقوا، دشمن‌ستیزی، فسادستیزی، ارزش‌گرایی و ولایتمداری او را می‌شناسد یا خیر. اگر شما نماینده‌ای را انتخاب کنید که وقتی رئیس‌جمهور آمریکا تشر زد، او در مجلس رنگش بپرد، انتخاب درستی نخواهد بود. منتخب ملت نباید با دشمن اسرار داشته باشد. پایه صندلی مجلس روی موج خون شهداست، مجلس تجارتخانه نیست. ما اگر بخواهیم از نمد نمایندگی مجلس کلاهی برای خودمان، فامیل‌مان، بستگان‌مان و هم‌حزبی‌هامان فراهم کنیم، منافع شخصی‌مان را بر مصالح ملی ترجیح داده‌ایم.

شما انتخاب خودتان را انجام داده‌اید؟

من فی‌الجمله نامزدهای مورد نظر خودم را انتخاب کرده‌ام و در ذهنم اسامی آنها را مرور کرده‌ام. به هر ۳۰ نفر هم در تهران رای خواهم داد.

به لیست مشخص رای می‌دهید یا از بین چند لیست انتخاب می‌کنید؟

اسامی مدنظر بنده از یک تفکر هستند، تفکری که فسادستیز و ولایتمدار باشد و به محرومین و گرفتاران توجه ویژه داشته باشد. من با این معیارها هر کسی را که شناختم و پیدا کردم، در هر فهرستی که بود، اسمش را انتخاب کرده‌ام و نام او را به صندوق خواهم انداخت.

از نزدیک شدن به پایان دوره مسئولیت خودتان در مجلس ناراحت هستید یا خوشحال؟

من امیدوارم خدا از ما راضی باشد. من سعی کردم به وظایف نمایندگی تا آنجایی که شناخت و توان داشتم عمل کنم، البته ممکن است به برخی خواسته‌هایم نرسیده باشم یا نتوانسته باشم از عهده آنها بربیایم، چون مجلس کار فردی نیست، ۲۹۰ نفر نماینده عضو مجلس هستند و باید به رای جمعی رسید. در برخی ملاقات‌ها از من خواسته می‌شود تا فرزند یک خانواده از سربازی معاف شود، من به آنها پاسخ می‌دهم این کار من نیست و نمی‌توانم، اصرار می‌کنند که تو نماینده‌ای و می‌توانی! خب، من نمی‌توانم این کار را انجام دهد و ممکن است مراجعه‌کننده ناراحت هم شود. من تصور می‌کنم به آنچه در چارچوب وظایف نمایندگی است، عمل کرده‌ام. به تعبیر جلال آل احمد بنده در این موج دریای عشق مردمی خسی هم نیستم.