به گزارش همشهری آنلاین علیرضا پیمان پاک افزود: مسئله اصلی در ماه مبارک رمضان و ایام عید که امسال همزمان هستند، بحث تأمین کالاهای اساسی موردنیاز مردم است. طبیعتاً در این ایام تقاضا در حوزه ۲ گروه از کالاها افزایش مییابد.
وی به همشهری گفت: یک گروه مربوط به محصولات پروتئینی و گروهی هم شامل محصولاتی مثل روغن و برنج است. درعینحال که بخشی از این محصولات از طریق تولید داخل تأمین میشود، تأمین بخشی از آنها نیز به ارز و نهادههای وارداتی وابسته است که ما برنامهریزیهای لازم را انجام داده ایم؛ بهطوریکه در حوزه نهادههایی مثل ذرت و کنجاله که تأثیر مستقیمی در تولید مرغ، شیر، تخممرغ و تولید گوشت دارند، ذخایر ما بسیار مطمئن است.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، درباره تأمین نیاز بازار عید و ماه مبارک رمضان به گوشت نیز، اظهار کرد: در مورد گوشت، در کنار واردات که یک برنامه کوتاهمدت برای تأمین فاصله عرضه و تقاضاست، برنامه گستردهای را در حوزه افزایش تولید پیگیری کردهایم.
پیمان پاک با تأکید بر اینکه برنامه گستردهای برای واردات و کاهش شکاف بین عرضه و تقاضای گوشت تا پایان ماه مبارک رمضان داریم، گفت: درباره روغن، شکر و چای هم که به واردات وابسته هستند، ذخایر ما بهطور کامل تأمین شده و تأمین ارز آن صورت گرفته است؛ بنابراین تا پایان ماه مبارک رمضان ما در زمینه این کالاها مشکلی نداریم و ذخایر بازرگانی دولتی و بخش خصوصی کامل است.
او درباره میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان هم اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای سال این موضوع را در قالب ۲ برنامه پیگیری کرده است. اول اینکه سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد نسبت به تأمین و ذخیرهسازی محصولات کشاورزی، میوه شب عید و خرما در استانها اقدام کرده و در شهر تهران هم با برنامهریزی و هماهنگی با شهرداری و سازمان میادین و میوهوترهبار، این وظیفه را بهنوعی به آنها محول کردیم.
پیمانپاک، گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته، کالاهای تنظیم بازاری در میادین میوه و ترهبار، غرفه (نمایشگاههای بهاره) و فروشگاههای زنجیرهای عرضه خواهد شد و با کمک وزارت صمت در این شرایط استمرار عملیات بازرسی و نظارت را خواهیم داشت. بنابراین در تمام اقلامی که بهنوعی در این ایام موردنیاز هستند، برنامهریزی جدی داریم که انشاءالله دچار بحران نشویم.
او در پایان تأکید کرد: شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی برنامه مضاعفی را دنبال میکنند تا اگر باوجود این تمهیدات نیاز ما افزایش پیدا کرد، بتوانیم کالا را تأمین کنیم.