همشهری آنلاین: شب چهارشنبه صدای یک انفجار مهیب شهر حیفا به عنوان بزرگترین شهر شمال اسراییل، مرکز استان حیفا و سومین شهر بزرگ اسراییل را لرزاند. این انفجار با به صدا درآمدن آژیرهای خطر در سراسر این شهر ۳۰۰ هزار نفری همراه بود و در برخی مناطق ساکنان مناطق اشغالی را به دورن پناهگاهها کشاند. دقایقی پس از این انفجار مهیب، مقاومت اسلامی عراق در رسانههای اطلاع رسانی خود اعلام کرد که نیروگاه برق فرودگاه حیفا را با پهپاد هدف قرار داده و انفجار یاد شده نتیجه حمله پهپادی این گروه مقاومت علیه حیفا بوده است. این نخستین بار نیست که اهداف حیاتی و مهم رژیم صهیونیستی هدف حملات گروههای مقاومت قرار میگیرند، بلکه در ۵ ماه گذشته گروههای مقاومت منطقه چه در لبنان و یا در عراق و یمن حملات موفقی را علیه اهداف و منافع اسراییلی داشتهاند. حملاتی که در محاسبات اسراییل در جنگ غزه تاثیر گذار بوده است. در این گزارش ۶ حمله مهم گروههای مقاومت علیه اهداف اسراییل در ۵ ماه گذشته را مورد بررسی قرار دادهایم:
خاموشی فرودگاه بین المللی حیفا
در طول پنج ماه گذشته شهر حیفا به دفعات مورد حمله گروههای مقاومت عراق واقع شده و این حملات در یک هفته گذشته با دو حمله متوالی شدت یافته است.
شدیدترین حمله به حیفا: شدیدترین حمله صورت گرفته به حیفا در طول جنگ غزه، حمله پهپادی شب چهارشنبه است که با پهپاد علیه نیروگاه برق فرودگاه این شهر صورت گرفت.
آثار حمله به حیفا: حمله پهپادی اخیر گروههای مقاومت اسلامی عراق به حیفا منجر به اختلال در کار فرودگاه و همچنین از دست رفتن منابع تامین برق این فرودگاه شده است.
اهمیت حمله به حیفا: شهر حیفا واقع در مجاورت سواحل مدیترانه در شمال غرب فلسطین اشغالی از نظر جغرافیایی دورترین فاصله را با مرزهای عراق و سوریه دارد و حملات موفق گروههای مقاومت عراق به اهدافی در این شهر نشان دهنده توانایی گسترده این گروهها برای هدف قرار دادن هر نقطهای در مناطق اشغالی فلسطین است.
از رونق افتادن بندر اشدود
بندر اشدود در جنوبی ترین نقطه مناطق اشغالی فلسطین از آغاز جنگ غزه تا به امروز در چند نوبت هدف حملات موشکی نیروهای مقاومت منطقهای قرار گرفته است.
مجری حملات: نیروهای یمن به عنوان یکی از بازوهای مقامت منطقه مسئول اصلی حملات موشکی به بندر اشدود بودهاند و «یحیی سریع»، سخنگوی ارتش یمن این حملات موشکی به اشدود را که تعداد آنها در ۵ ماه گذشته قابل توجه بوده، تائید کرده است.
اهمیت حملات به اشدود: بندر اشدود در جنوبی ترین نقطه فلسطین اشغالی محل اصلی بارگیری منابع انرژی و همچنین واردات و صادرات کالا به اسراییل به شمار میرود. براساس گزارش تایمز اسراییل حملات موشکی متعدد نیروهای یمنی به بندر اشدود منجر به کاهش ۶۰ درصدی فعالیت تجاری در این بندر استراتژیک شده است.
بیشتر بخوانید:
انصارالله: ۲ ناوشکن آمریکا را هدف قرار دادیم
دستور تغییر مسیر به یک کشتی تجاری در آب های یمن
انهدام پایگاه جاسوسی نظامی «متات»
در نیمه بهمن ماه نیز، منابع عبری زبان اعلام کردند که پایگاه اسراییلی «متات» در شمال فلسطین اشغالی از سمت جنوب لبنان هدف حمله موشکی قرار گرفته است.
اهمیت پایگاه «متات»: پایگاه نظامی متات، مقر فرماندهی تیپ الجلیل ارتش رژیم صهیونیستی است و در آن مقادیر زیادی تجهیزات اطلاعاتی و جاسوسی و وسایل ارتباطی وجود داشت. حمله موشکی به این پایگاه باعث از میان رفتن بسیاری از این تجهیزات شد.
مجری عملیات: حزب الله لبنان در زمان حمله با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت دلاورانه فلسطینیان، رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان این پایگاه نظامی را با موشکهای «فلق ۱» هدف قرار دادند.
از کار افتادن کامل یک کارخانه بزرگ
در چهارمین روز اسفندماه، منابع عبری توقف فعالیت یک کارخانه بزرگ در شمال اسراییل بر اثر حمله موشکی را تایید کردند.
کدام کارخانه: روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی کارخانه آسیب دیده در مناطق شمالی را کارخانه میوه «متولا» معرفی کرد.
اهمیت حمله: یدیعوت آحارونوت به نقل از مدیر کارخانه متولا اعلام کرد که این کارخانه سالانه ۲۴ هزار تن محصولات و فرآوردههای میوه تازه تولید میکرد اما اکنون کاملاً خراب شده و قابل تعمیر نیست. همچنین گفته شد که خسارت وارده به کارخانه میوه متولا در اثر اصابت موشک در شمال خسارت اقتصادی هنگفتی را باعث شده است.
مجری عملیات: سازمان مقاومت حزب الله لبنان با برعهده گرفتن این حمله، آن را در پاسخ به بمباران غزه عنوان کرد.
غرق شدن کشتی روبیمار
حمله موفق به کشتی باری «روبیمار» در خلیج عدن که به غرق آن منجر شد، یکی از حملاتی بود که همه محاسبات اسراییل را به هم ریخت. این کشتی فلهبر با پرچم کشور بلیز از خلیج عدن به سمت دریای سرخ در حرکت بود، اما براساس گزارش آژانس «آمبری» (مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس) این کشتی در فهرست اسامی کشتیهای بین المللی با عنوان «متعلق به اسراییل» ثبت شده بود.
مجری عملیات: یحیی سریع، سخنگوی نظامی یمن در بیانیهای با تائید حمله موشکی به کشتی روبیمار، اعلام کرد که خدمه این کشتی در سلامت هستند.
اهمیت عملیات: حمله به این کشتی باعث تا یمنیها برگ دیگری از توان نظامی خود را به متجاوزان نشان دهند، چون پس از این حمله، آمریکا اعلام کرد که نیروهای یمنی نشان دادهاند که در زرادخانه خود به شهپادهای زیرسطحی مجهز شدهاند و این مسئله برای امنیت اسراییل خطرناک است.
شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی
یکی از شگفتیهایی مرتبط با جنگ یمن، شکار پهپاد آمریکایی «امکیو-۹ ریپر» در دو نوبت بود که با شگفتی نیروهای آمریکایی به عنوان متحدان اسراییل در جنگ غزه روبرو شد.
مجری عملیات: وزارت دفاع آمریکا موسوم پنتاگون در دوم اسفندماه اعلام کرد که پهپاد آمریکایی امکیو-۹ ریپر بر اثر اصابت موشکی نیروهای یمنی سقوط کرده است.
اهمیت عملیات: نیروهای یمنی با دو بار حمله موفق علیه پهپاد پیشرفته امکیو-۹ ریپر آمریکا نشان دادند که از نظر عملیاتی توان به چالش کشیدن پیشرفته ترین تجهیزات نظامی آمریکا را دارند و این عملیات را در واقع علیه اسراییل عنوان کردند، چون به گفته آنها پهپاد آمریکایی ساقط شده مشغول جمع آوری اطلاعات در دریای سرخ و یمن برای ارتش اسراییلی بوده است.
انهدام پایگاه استراتژیک «مرون»
پایگاه نظامی مرون در شمال فلسطین اشغالی در زمینه سازماندهی، هماهنگی و مدیریت تمامی عملیات هوایی به سمت سوریه، لبنان، ترکیه، قبرس و بخش شمالی بخش شرقی دریای مدیترانه فعالیت داشت که در 16 دی ماه در یک حمله موشکی موفق بخشهای زیادی از آن از کار افتاد.
اهمیت عملیات: براساس گزارش المیادین، پایگاه هوایی مرون را تعدادی از افسران و فرماندهان رژیم صهیونیستی اداره میکردند که بیشترشان از خلبانان و مهندسان هوایی و فنی درجه یک ارتش بودند. این پایگاه همچنین تنها مرکز مدیریت و کنترل هوایی در شمال اراضی اشغالی و یکی از دو پایگاه اصلی در تمام اراضی اشغالی بود.
مجری عملیات: حزبالله لبنان با پذیرش مسئولیت حمله به این پایگاه، با انتشار بیانیهای آن را انتقام از ترور شهید صالح العاروری خواند و اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی 62 موشک به پایگاه کنترل هوایی مرون شلیک کردند.