همشهری آنلاین: رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مردم در تبلیغات انتخاباتی بلوغ سیاسی خود را نشان دادند و اکنون نوبت نامزدهاست که بلوغ سیاسی خود را نشان دهند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، غلامعلی حداد عادل در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای رسیدگی به اعتراضات خود از مجاری قانونی عمل کنند.

وی خطاب به این نامزدها گفت: نباید مردم را بی اعتماد کنیم و سازوکارهای قانونی را بشکنیم؛ این که در کشور ما به رای اکثریت احترام گذاشته شود به سود کشور است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که باید به دموکراسی عادت و شکست خوردن را تمرین کنیم تصریح کرد: دموکراسی و مردم سالاری دینی و رای گیری به این معنی است که تحمل شکست خوردن نیز داشته باشیم، همانطور که کسی که پیروز می‌شود نیز باید تحمل پیروزی را داشته باشد، مغرور نشود و در صحبت و رفتارهایش احترام مردم را حفظ کند.

وی با اشاره به این که آقای موسوی و طرفداران او می‌گویند انتخابات باید ابطال شود گفت: صرف درخواست یکی از نامزدها نباید موجب ابطال انتخابات شود، زیرا دلایل لازم باید عرضه شود و بر اساس قانون اساسی نیز شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را برعهده دارد که باید شکایت‌ها نیز به این شورا تسلیم شود.

حداد عادل اضافه کرد: همچنین میتوانند درخواست کنند که تعدادی از صندوق ها به صورت تصادفی باز و شمارش شود تا اگر مشخص شد که میزان خطا از میزان عرف بیشتر و اعمال نظر شده است، شورای نگهبان رسیدگی کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: می‌خواهم خدمت آقای موسوی عرض کنم که بعید است کسی راضی باشد که رای آقای موسوی خوانده نشود و به پای شخص دیگری نوشته شود.

حداد عادل تاکید کرد: رهبری این نظام را یک روحانی عادل می‌دانیم و مقام معظم رهبری راضی نیستند که در شمارش آرا به نفع یک نامزد و به ضرر یک نامزد دیگر تقلب صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اگر برای رهبر و فقهای شورای نگهبان ثابت شود که جایی تقلب شده است بطور حتم ترتیب اثر می‌دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم متدینی که در انقلاب شهید داده و در راه خدا انقلاب کرده‌اند که گروهی را به نام انتخابات به کرسی بنشانند چه آنهایی که به آقای موسوی رای داده‌اند و چه آنهایی که به آقای احمدی نژاد رای داده‌اند مطمئن هستم که یک نفرشان حاضر نیستند بگویند عالمانه و عامدانه در انتخابات تقلب شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اگر بازنده انتخابات بخواهد که انتخابات ابطال شود و دفعه بعد هم که انتخابات برگزار شد بازنده آن هم بگوید که انتخابات باید باطل شود آنوقت دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.

وی اضافه کرد: این که یک نفر فرض کند که در انتخابات تقلب شده است و از ابتدا بدون این که رسیدگی شود بگوید باید ابطال شود این درست نیست.

حداد عادل تصریح کرد: آقای موسوی شخصیتی است که مردم وی را به عنوان مدیر، سیاستمدار و انسان قانونگرا شناخته‌اند وی در صحبت‌های انتخاباتی در مناظره ها همواره بر تقید به قانون تاکید می‌کرد.

وی گفت: باید به آقای موسوی بگوییم که بالاخره کشور قانون دارد؛ این همان قانونی است که بر حسب آن در انتخابات ثبت نام کردید، برای رای گیری و شمارش آرا هم قانون وجود دارد شما همانگونه که از اول وارد کوچه قانون شدید باید ادامه بدهید و مشکلات و اعتراضات را هم از طریق قانونی حل کنید.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: از شما انتظار نمی‌رود اگر اعتراضی دارید از طریق تجمعات و اعتراض‌هایی عنوان کنید که در حاشیه آن خشونت، قتل و آتش سوزی به وجود بیاید.

وی تاکیدکرد: انتخابات باید موجب تحکیم وحدت شود نه تضعیف وحدت.

 مردم به شبکه های خارجی اعتماد نکنند.

حداد عادل در ادامه گفت: مردم نباید به شبکه‌های خارجی اعتماد کنند من تعجب می‌کنم از افراد سیاسی که با این شبکه‌ها مصاحبه می‌کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون که 85 درصد مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران رای اعتماد داده‌اند، بی بی سی درباره رای مردم نظر می‌دهد.

وی با اشاره به این که تعداد زیادی از مدیران بی بی سی فارسی بهایی هستند گفت: این شبکه صدای بهائیت است، اینها بیگانه هستند و حالا دلسوز ملت ایران یا بقیه شده‌اند.

حداد عادل خاطرنشان کرد: مگر نمی‌بینید در عراق و زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب همچنین در فلسطین چه کردند حالا دلسوز شده‌اند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه بیگانگان از ابتدا با انقلاب اسلامی مخالف بودند، گفت: نظام ما، امام راحل و رهبر کبیر انقلاب با عملکرد آنان در کشورهای مظلوم از جمله فلسطین مخالف بودند و آن را ظلم می‌دانستند و از این رو بیگانگان همواره با آنان مخالفند.

وی با تاکید بر این که با انقلاب اسلامی دموکراسی در کشور برقرار شده است گفت: اکنون مردم با رای خود تعیین صلاحیت می‌کنند و آمریکایی‌ها می‌ترسند که این الگو به کشورهای دیگر سرایت کند و می‌کوشند شعار دموکراسی و پرچم دموکراسی را از دست مردم ایران بگیرند.

حداد عادل در ادامه با اشاره به این که ما باید روی دخالت خارجی‌ها خیلی حساس باشیم گفت: وزرای خارجه کشورهای انگلیس، کانادا، فرانسه، کلینتون و اوباما درباره ما اظهارنظر و شورش‌های خیابانی را تایید می‌کنند.

وی افزود: بی بی سی فارسی در این ایام انتخابات و بعد از آن فعال شده است و        می‌خواهد کار را به دست بگیرد و مردم ایران را هدایت کند اینها بی علت نیست.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه هیچ کس نمی خواهد این کشورها برای مردم ایران تعیین تکلیف کنند گفت: این بی بی سی سخنگوی دولت انگلیس است و بودجه آن را دولت انگلیس تامین می‌کند و این همان شبکه‌ای است که هنگام کودتای 28 مرداد در تهران با شاه ارتباط برقرار کرد.

حداد عادل افزود: بیینید این استعمار انگلیس از زمان قاجار چه بر سر کشور ما آورده است آنها می‌خواهند اختیاردار مملکت باشند، رضاخان، او و پسرش را آوردند و دولت مصدق را که می‌خواست نفت را ملی و در اختیار مردم کشور قرار بدهد همین انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها ساقط کردند.

وی در ادامه گفت: اینها که امروز دم از طرفداری از مردم ایران می‌زنند و 25 سال بعد از کودتای 28 مرداد شاه را علم کردند هیچوقت انتخابات و دموکراسی را در ایران نمی‌خواهند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در توصیه به نامزدها و طرفدارانشان گفت: اکنون باید با خویشتن داری مردم را تحریک نکنیم و اگر استدلال منطقی و سند داریم، اعتراض خود را به طور مشخص در اختیار شورای نگهبان بگذاریم و کارها را از مجاری خود پیگیری کنیم.

وی که در ابتدای سخنان خود به سابقه آشنایی‌اش با آقای موسوی و احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: بنده قصد تخطئه و رد کردن بی دلیل همچنین حمایت از دیگری ندارم و اصل این انتخابات، پیروزی برای انقلاب و نظام اسلامی است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به20 روز تبلیغات پرشور و حرارت مردم در خیابان‌ها اشاره کرد و گفت: این حضور حکایت از طراوت و سرزندگی مردم و همچنین عقاید و سلایق مختلف آنان دارد که باوجود التهاب تبلیغات هیچگونه درگیری وجود نداشت و در روز 21 خرداد هم در نهایت آرامش توقف یافت.

وی خاطر نشان کرد: مردم با درصد بالا و تاریخی به پای صندوق‌های رای رفتند و اقتدار جمهوری اسلامی را تثبیت کردند که از این بابت هم از نامزدها و هم مردم تشکر می‌کنم.

حداد عادل با تاکید بر اینکه چهار نامزد انتخاباتی شناخته شده و طبق نظر شورای نگهبان رجل سیاسی هستند افزود: پس از بازار گرم انتخابات و حضور مردم با سلیقه های مختلف پای صندوق‌های رای، رفتند و همه در این حماسه سهیم بودند. اتفاق مهم در ایران همان پذیرش مردم سالاری است که مردم آن را بارها تمرین کرده‌اند.

وی با ابراز تاسف از اینکه در گذشته انتقال قدرت در تاریخ ایران عموما خشونت بار و خونین بوده است گفت: به عنوان نمونه طبق گفته یکی از ایرانشناسان از حامیان 170 صدراعظم که از اول تشکیل سلسله‌های پادشاهی در ایران قدرت اجرایی داشتند نزدیک به 140 نفر کشته شده‌اند اما با انقلاب اسلامی و برقراری قانون همچنین احترام به رای مردم، انتخاب افراد از طریق انتخابات صورت گرفت.

حداد عادل افزود: این پیروزی حکایت از توسعه سیاسی در ایران دارد و انتقال نرم قدرت همان بلوغ و توسعه سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه خلاصه این انتخابات تحکیم وحدت ملی ایرانیان حول محور قانون اساسی است گفت: متاسفانه در این دوره که شکوه و شیرینی بیشتری در انتخابات حاکم بود علل و عواملی پیش آمد که می‌خواهد این شیرینی را در کام مردم تلخ کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر این نکته که اختلاف نظر طبیعی و نشان از رشد و بلوغ سیاسی است گفت: مردم حق دارند به هر کسی که می‌خواهند رای بدهند اما با شبهه افکنی در اذهان برای برخی تصور شده که در انتخابات تقلب و حق آنان ضایع شده است.

وی افزود: اعتراض‌ها به طرق مختلف از طریق راهپیمایی حضور در میدان‌ها و خیابان‌ها و گاهی سکوت طبیعی است اما اغتشاش و آشوب و آتش زدن برخی مکان‌ها و وسایل نقلیه غیرطبیعی است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌متاسفانه در چند روز اخیر کار به خون ریزی کشیده شد و شاهد قتل هستیم.

حداد عادل اضافه کرد روز دو شنبه طرفداران موسوی در خیابان آزادی و محمد علی جناح مسلحانه سراغ حوزه مقاومت بسیج رفتند و دو سرباز این مجموعه و مادر و دختری که به مهد کودک پناه برده بودند کشتند.

وی افزود: آنها قصد خلع سلاح کردن حوزه مقاومت بسیج را داشتند که متصدیان این حوزه دفاع می‌کنند و چند نفر کشته می‌شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: این انتخابات و تبلیغات و نظم و ترتیبی که رهبری از آن خوشحال بودند که رشد سیاسی آن موجب بهت همه کسانی بود که انقلاب را به نداشتن آزادی و دموکراسی متهم می‌کردند چرا باید به این اوضاع کشانده شود.

برچسب‌ها