رئیسی در طول مدت ریاست خود در دولت سیزدهم هشت بار به استان خوزستان در جهت بررسی وضعیت و حل مشکلات مردم سفر کرد که در جای خود آماری جالب به حساب می‌آید. اما به واقع دستاورد این سفرها به خوزستان چه بوده است؟

به گزارش همشهری آنلاین، سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در ۱۸ اسفندماه هشتمین سفر خود به خوزستان را انجام داده بود. انصاف آن است که بگوییم دولت سیزدهم از ابتدای شکل‌گیری تا به امروز در کنار مردم خوزستان بوده و سعی در آن داشته تا در صف خدمت‌رسانی و کمک به مردم این منطقه باشد. به همین مناسبت در ادامه تحلیل و مروری بر سفرهای هشتگانه رئیسی به خوزستان و دستاوردها و پیگیری‌های این سفرها خواهیم داشت.

سفر اول

شروع سفرهای ادامه‌دار رئیسی به استان خوزستان، فقط ۲ روز پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت سیزدهم، رقم خورد؛ هنگامی که رئیس‌جمهور پنجم شهریورماه ۱۴۰۰ در نخستین سفر استانی خود به منظور رسیدگی به مشکلات خوزستان وارد این استان شد. در این سفر یک روزه سیدابراهیم رئیسی دستوراتی فوری برای حل مشکلات آب‌، برق و کشاورزی خوزستان صادر کرد که در سفرهای بعدی آن دستورها را به شکل جدی پیگیری کرد.

بازدید از بیمارستان ویژه کرونای رازی اهواز، پیگیری مطالبات پرستاران و کادر درمان خوزستان، سفر به منطقه محروم مرزی جفیر در شهرستان هویزه و افتتاح ۲ طرح آبرسانی به این منطقه، بازدید از وضعیت تالاب هورالعظیم و رودخانه‌های کرخه‌نور و نیسان و همچنین حضور در جمع صمیمی سران عشایر استان از دیگر برنامه‌های سفر آیت الله رئیسی بود.

سفر دوم

وقوع سلسله زلزله‌هایی در خوزستان از ۱۲ تا ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۰ و شرایط ناگواری که برای مردم خوزستان ایجاد شده بود، موجب شد که رئیس‌جمهور برای رسیدگی به وضعیت زلزله‌زگان شهرستان اندیکا که از محرومترین مناطق خوزستان است، برای دومین بار به صورت سرزده وارد استان خوزستان شود. آیت‌الله رئیسی پس از ورود به دزفول بلافاصله با یک فروند بالگرد عازم منطقه زلزله زده اندیکا شد تا وضعیت زلزله زدگان را از نزدیک بررسی و برای حل مشکلات آنان دستورات فوری صادر کند.

سفر سوم

رئیس‌جمهور در پایان اولین سال ریاست جمهوری خود یعنی ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ برای سومین بار عازم خوزستان شد؛ حل مشکلات شهرهای آبادان و خرمشهر، بازدید از منطقه مرزی شلمچه و حضور در جمع کاروان‌های راهیان نور از جمله برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در این سفر بود. همچنین رئیسی در این سفر از مجتمع فولاد جهان‌آرا دیدن کرد و نوید اشتغالزایی مستقیم ۲۲۰۰نفر در این فضای کاری را داد.

سفر چهارم

رئیس جمهور خرداد ۱۴۰۱ نیز به دنبال حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان و دغدغه مردم خوزستان نسبت به این حادثه دلخراش، به این شهر سفر کرد و ضمن نظارت بر روند امدادرسانی و آواربرداری با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ملاقات کرد. رئیس جمهور در این سفر از مسئولان اجرایی و نظارتی نظیر سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها خواست بدون هیچ اغماضی مسئولیت‌شان را در قبال تخلفات انجام دهند. دستور شناسایی و پیگیری مقصرین و قاصرین حادثه متروپل در جهت برخورد قانونی و مضاف بر این دستور شناسایی و معرفی ساختمان‌های ناایمن در جهت مقاوم‌سازی و تخلیه و تخریب اصولی آن‌ها از دیگر پیگیری‌های رئیسی در این سفر بود.

سفرپنجم

۱۱ شهرویر سال ۱۴۰۱ موعد پنجمین سفر رئیسی به خوزستان بود. سفری که در آن رئیسی به افتتاح طرح آبرسانی غدیر با هدف تامین آب ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای استان خوزستان و تامین آب شرب ۵۲ درصد جمعیت این استان (۴.۷ میلیون نفر) مبادرت ورزید و دستور بررسی و تکمیل جاده مواصلاتی منطقه را صادر نمود. گفتنی است مأموریت به معاون توسعه روستایی و دبیر شورای‌عالی جهادسازندگی برای رسیدگی ویژه و پیگیری حل مشکلات ساکنان منطقه احمد فداله نیز از جمله اقدامات مهم رئیس جمهور در این سفر به خوزستان بود.

سفر ششم

آیت‌الله رئیسی۲۹ اسفند سال گذشته همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به آبادان سفر کرد تا در ساعات پایانی سال یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های پالایشگاهی در منطقه غرب آسیا را در منطقه‌ای که به برزیل ایران معروف است، بهره‌بهرداری کند؛ طرحی با امضای ۳۲۱ قرداد با ۱۰۲ سازنده داخلی و ۲۹۹ قرارداد با ۹۷ سازنده خارجی در کوتاه‌ترین زمان که به گفته وزیر نفت ایران را هم در ساخت پالایشگاه گازی و هم ساخت پالایشگاه نفتی خودکفا کرد.

سفر هفتم

رئیسی در قالب دومین سفر استانی خود به خوزستان، هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ وارد فرودگاه دزفول شد تا هم با مردم خونگرم استان دیداری تازه کند و هم طرح‌های مهم زیربنایی و اشتغالزایی خوزستان را افتتاح کند. در این سفر، سه طرح ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع ۱۰۰۰، ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع ۹۰۰ و پست برق ۴۰۰ کیلو ولت ایثار با برنامه‌ریزی متخصصان مناطق و اهتمام شرکت‌های مجری داخلی به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد. همچنین آغاز عملیات اجرایی میدان مشترک سهراب با سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری با هدف دستیابی تولید ۳۰ هزار بشکه در روز، بهره برداری از ۴۰ حلقه چاه نفتی میدان آزادگان جنوبی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلار و اشتغالزایی بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر و افتتاح فاز سوم سیکل بخار نیروگاه غرب کارون با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات در روز و سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیون یورو دیگر طرح‌هایی بودند که توسط رییس جمهور افتتاح شدند تا این استان استراتژیک همچنان بر مدار پیشرفت باشد.

سفر هشتم

هشتمین و آخرین سفر رئیسی به خوزستان تا این لحظه هم در ۱۸اسفند ۱۴۰۲ انجام شد. این سفر را باید یکی از مهم‌ترین سفرهای رئیسی در راستای افتتاح پروژه‌های اقتصادی دانست. افتتاح مجموعه کشت و صنعت تخته فشرده پاک چوب خوزستان با سرمایه گذاری ۶۶ میلیارد ریال، افتتاح اولین طرح «آبیاری نوین زیرسطحی هوشمند»، افتتاح بزرگترین کارخانه آهن اسفنجی کشور با عنوان زمزم ۳، افتتاح کارخانه نورد فولاد آتیه خاورمیانه و بهره برداری از ۲۸ طرح صنعت آب و برق استان خوزستان با اعتبار بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این سفر به خوزستان بود.