رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین پیامی خطاب به رهبران و علمای برجسته اسلامی منتشر کرد و گفت که ریشه تمامی مشکلات منطقه، اشغالگری اسرائیل است که با پایان یافتن آن، ریشه این مشکلات از میان خواهد رفت.

به گزارش همشهری آنلاین، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز شنبه، در آستانه ماه مبارک رمضان، پیامی خطاب به رهبران و علمای برجسته اسلامی منتشر کرد و در جریان آن خواستار اقدامات کارآمد در زمینه‌های سیاسی، دیپلماسی و حقوقی برای متوقف کردن تجاوز به غزه شد.

هنیه با بیان اینکه «اشغالگری، ریشه اصلی مشکلات و بی‌ثباتی در منطقه است»، گفت: «تداوم اشغالگری با اصول حقوق بین‌الملل و سازمان ملل در تضاد است و رسیدن فلسطین به استقلال و آزادی، ریشه این مشکل را از بین خواهد برد و مرحله تازه‌ای در سطح منطقه و جهان رقم خواهد زد».

وی با اشاره به اینکه ملت فلسطین به سرزمین خود پایبند است و مقاومت را راه قانونی برای پایان بخشیدن به اشغالگری می‌داند، تصریح کرد: «ملت فلسطین با همه طرحهایی که در پی نابودی مسئله فلسطین است، مقابله خواهد کرد. این جنایات نیز مانع از ادامه مقاومت ملت فلسطین نخواهد شد تا اینکه بتوانند کشور مستقلی با حاکمیت کامل به پایتختی قدس [شریف] تشکیل دهند».

هنیه با تأکید بر لزوم اعمال فشار علمای مسلمان به کشورهای حامی اسرائیل برای توقف فوری و غیر مشروط این جنگ، خاطر نشان کرد: «در زمینه‌های غذا، دارو، اسکان و بازگشایی کامل معابر به فریاد ملت ما برسید تا اینکه محاصره کاملا از بین برود و روند بازسازی آغاز شود.

این مقام حماس در پایان خواستار هم‌افزایی تلاشها برای محاکمه اسرائیل و رسواسازی جنایاتش و منزوی کردن آن از نظر سیاسی و دیپلماسی شد.

با وجود گذشت بیش از ۱۵۰ روز از حملات رژیم صهیونیستی به مردم غزه، آمریکا که حامی اصلی و سرنیزه این جنگ به شمار می‌رود، بارها قطعنامه‌های مربوط به آتش‌بس در غزه را وتو کرده است؛ هر چند که اخیرا با پرتاب چند محموله غذایی، در تلاش است خود را از این جنایات مبرا کند.

مایکل فخری، یک کارشناس سازمان ملل روز جمعه از تلاش‌های آمریکا برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه در قالب طرح‌هایی مانند ایجاد بندر موقت و پرتاب‌های هوایی جهت ارسال کمک‌های بشردوستانه انتقاد، و گفت، تا زمانی که کمک‌های نظامی آمریکا به «اسرائیل» ادامه پیدا کند، سیاست‌های حمایتی این کشو «احمقانه» است.

وی که گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حق غذ است، ا عنوان کرد: در ارسال کمک‌های هوایی آمریکا به غزه نقش چندانی را در رفع بحران کمبود مواد غذایی مردم غزه بازی نمی‌کند و نمی‌تواند بحران قحطی در این منطقه را به خوبی مخاطب قرار دهد.

این مقام سازمان ملل نسبت به گسترش هرج و مرج در غزه تحت تاثیر تلاش مردم برای پیدا کردن آذوقه هشدار داده و در مورد طرح آمریکا در زمینه ایجاد یک بندر در سواحل غزه نیز تاکید کرد، هیچ‌کس خواستار چنین اقدامی نبوده است و ایجاد چنین اقدامی به همراه ارسال کمک‌ها به صورت هوایی می‌تواند «آخرین راه‌حل» باشد.

منبع: فارس