به گزارش همشهری آنلاین، معاملات روز گذشته بازار سهام درشرایطی آغاز شد که سامانه معاملات فرابورس ایران برای دومین روز متوالی دچار اختلال شد و سهامداران مانند صبح روز شنبه نتوانستند معاملهای انجام دهند. با وجود اینکه اختلالات سامانه معاملات در بازارسرمایه مسبوق به سابقه است، اما چنین اختلالی در این ابعاد و سطح در تاریخ بازار سرمایه بیسابقه است. با این حال با تلاشهای شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، اختلالهای سامانه تا ظهر برطرف شد.
بازی دلار و سکههای حراجی
دیروز همچنین قیمت هر دلار آمریکا اندکی عقبنشینی کرد و به محدوده ۵۹هزارو۴۵۰تومان رسید. قیمت دلار اواخر هفته قبل تا محدوده ۶۰هزارو۸۵۰تومان پیشروی کرده بود. همگام با کاهش قیمت دلار، قیمت هر سکه بهار آزادی هم ۸۵۰هزار تومان کاهش یافت.
همچنین قرار است از امروز سکههای نخستین حراج مرکز مبادله به مشتریان تحویل داده شود. نخستین حراج عمومی سکه طلای مرکز مبادله ایران با عرضه سکه ربع بهار آزادی در روز یکشنبه ۱۳ اسفندماه برگزارشد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در همین باره گفت: افراد برای تحویل سکههای خود باید شخصا با در دست داشتن مدارک مراجعه کنند و بهصورت فیزیکی سکه خود را دریافت کنند. قرار است پنجمین جلسه حراج سکه طلا نیز امروز دوشنبه ۲۱اسفندماه با عرضه نیمسکه و ربعسکه برگزار شود.
بیشتر بخوانید
خرید از بازار تهران برای چه کسانی به صرفه است؟ | این صنف از دوران صفویه در بازار تهران فعالیت میکند
سال پر التهاب طلافروشان ؛ بازار طلا، سکه نیست | پیش بینی رئیس اتحادیه طلا و جواهر از آینده بازار طلا
خبرهای خوب از حوزه نفت
دیروز همچنین در حوزه نفت و انرژی یک قرارداد اجرایی برای طرح فشارافزایی میدان مشترک پارسجنوبی با ۴شرکت ایرانی پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و مپنا به امضا رسید. این کار منجر به افزایش استحصال از ذخایر پارسجنوبی میشود.
اهمیت این قرارداد در این است که در حال حاضر تولید گاز از پارسجنوبی بهصورت میانگین به ۷۰۷میلیون مترمکعب رسیده که این بهمعنای افت فشار است. در نتیجه با عملیات فشار افزایی میتوان ذخایر بیشتری استخراج کرد.
محسن خجسته، مدیرعامل شرکت ملی نفت در اینباره گفت: سرمایهگذاری این طرح حدود ۲۰میلیارد دلار بوده و عایدی این کار برای کشور بیش از ۹۰۰میلیارد دلار خواهد بود.
جواد اوجی، وزیر نفت نیز گفت: توسعه میدان آزادگان نیز در دستور کار قرار گرفته که با حضور رئیسجمهور عملیاتی خواهد شد و ما در این کار فازهای مرزی را در اولویت قرار دادهایم.
او همچنین گفت: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال۱۳۹۷ تاکنون رسیده و این افزایش صادرات با کمترین تخفیفها انجام میشود.
احداث بندر مکران
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در سال آینده برای اجراییسازی ۳راهبرد و موضوع محوری «اقتصاد دریا»، «ترانزیت» و «مدیریت لجستیک» برنامهریزی شده است و عملیات ساخت بندر بزرگ مکران و بندر جدید لنگه عملیاتی خواهد شد. بهگفته علیاکبر صفایی سال آینده، بخش عظیمی از درآمدهای این سازمان صرف ایجاد زیرساختها و توسعه زیربناهای بندری و دریایی خواهد شد.
در خبری دیگر، قرار است امروز دوشنبه ۲۱اسفند بعد از ۱۲سال طلسم تکمیل آزادراه منجیل - رودبار شکسته و این آزادراه توسط رئیسجمهور افتتاح شود.
آزادراه منجیل - رودبار باقیمانده آزادراه قزوین - رشت است که بهدلیل شرایط خاص خود با برخورداری از تونلها و پلهای زیاد یکی از پیچیدهترین آزادراههای کشور محسوب میشود؛ زیرا این آزادراه از کنار بافت شهری و بالای رودخانه عبور میکند و به همین دلیل جزو دشوارترین آزادراهها به شمار میرود.
مصرف ۲۳۵ لیتر آب
علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز گفت: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیرخانگی است که این رقم ۲۳۵لیتر بهازای هر نفر در شبانهروز است.
بخشنامههای خلقالساعه را معرفی کنید
وزارت امور اقتصادی و دارایی هم با صدور فراخوانی از تشکلهای تولیدی درخواست کرد که بخشنامههای خلقالساعه را معرفی کنند تا اجرای آن متوقف شود.
پیشواز بازار برای ماه رمضان
همگام با انتشار خبرهای خوب در حوزه نفت و گاز، دولت در تدارک تامین کالاهای اساسی برای ماه مبارک رمضان است و آنطور که مقامهای مسئول میگویند همهچیز برای این ضیافت آماده است. در چنین شرایطی باتوجه به تقارن ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان، مردم هم در تدارک خرید ماه مبارک و هم ایام عید هستند؛ از اینرو حجم مراجعه بیشتر شده و در میادین شور و حال زیادی دیده میشود.
بهگفته مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی، مانور نظارتی رمضان و نوروز۱۴۰۳ از اول اسفندماه آغاز شده و تا پایان فروردینماه ادامه دارد. همچنین با توجه به نیاز خانوارها به خرما، حبوبات و شکر در ماه مبارک رمضان، طرح نظارتی ویژه در سراسر کشور آغاز شده است.
دولت در عین حال قصد دارد با واردات گوشت قرمز، این کالا را با قیمت مناسب در اختیار مصرفکننده قرار دهد. مهدی بختیاریزاده، سرپرست سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار نیز از عرضه خرما در میادین و بازارهای میوه و ترهبار ۲۵درصد ارزانتر از سطح شهر خبر داد و گفت: توزیع خرما در ۲مدل خرمای باکیفیت و مرغوب (مضافتی و کبکاب) در میادین میوه و ترهبار آغاز شده است. خرما بهصورت کامل در میادین میوه و ترهبار از کشاورزان و باغداران خریداری و تأمین شده و این اقلام تا پایانماه مبارک رمضان توزیع میشود.
براساس نرخنامه سازمان مدیریت میادین، زولبیا و بامیه و انواع گوشفیل درجه یک به قیمت ۱۵۰هزار تومان در میادین و بازارهای میوه و ترهبار عرضه میشود. شهروندان همچنین میتوانند زولبیا و بامیه درجه۲ را به قیمت ۱۳۰هزار تومان از میادین و بازارهای میوه و ترهبار تهیه کنند.
حسن فهمیده، رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران نیز گفت: تنها برخی از رستورانهای دارای شرایط خاص فعالیت در ماه مبارک رمضان که دارای مجوز از اداره اماکن هستند میتوانند در طول روز با حفظ شئونات ماه رمضان فعالیت کنند و مابقی رستورانها بعد از افطار باید به فعالیتهای خود ادامه دهند.
مجتبی نوروزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به آغاز تشدید نظارتهای بهداشتی بر فرآوردههای دامی در استان تهران، گفت: بیش از ۱.۵برابر اقلام پروتئینی و کالاهای اساسی مورد نیاز کشور تامین شده است.