شهرکردی‌ها امسال هم به روال نوروزهای گذشته آیین سنتی چراغ بران را از شب سال جدید تا روز اول فروردین برگزار کردند.

به گزارش همشهری آنلاین، اهالی شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری که این روزها با فعالیت سامانه بارشی با خبرهایی چون آب‌گرفتگی و تخلیه اجباری 2 روستا به دلیل خطر رانش و مسدود شده راه‌های روستایی در صدر اخبار رسانه‌هاست، طبق یک آیین کهن، هنگام تحویل سال نو با حضور در امامزادگان دو معصوم خاتون مرکز چهارمحال و بختیاری اقدام به روشن کردن چراغهای نفت‌سوز کردند و آن را به خانه بردند. برخی هم چراغ خانه را روشن می‌کنند و عقیده دارند روشنایی آن را از اماکن مذهبی و متبرکه می‌گیرند. در این آیین، باور بر این است که نوروز، روز برافروختن چراغ حاجت و طلب انسان‌هاست.

در گذشته رسم بود که در ابتدای این آیین سنتی، پیران خانواده و ریش سفیدان قوم و طایفه با چراغی در دست وارد امامزاده دو خاتون حلمیه و حکمیه شهرکرد می‌شدند و پس از ادای احترام و زیارت بارگاه این ۲ بزرگوار، چراغ خانه خویش را به دست سیدی از سادات شهرکرد روشن می‌کردند و سپس تازه دامادهای و نوعروسان و بعد از آن نیز دیگر اعضا خانواده برای روشن کردن چراغ به امامزاده می‌رفته‌اند.

شهرکردی‌ها معتقدند این رسم دیرین و دیرگاه بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و پیش از این در دوران گذشته طایفه‌های دهکردی در غروب آفتاب اقدام به روشن کردن چراغ‌های خانه خود می‌کردند.

این آیین سنتی برای آنان به منزله بردن روشنایی به خانه است تا در طول سال همواره چراغ مهر و محبت این خانه روشن باشد. این آیین مورد علاقه گردشگران هم هست و علاقه‌مندان به دیدار از این آیین دارای قدمت، هنگام سفر به چهارمحال و بختیاری در روز و ساعت قبل از تحویل سال نو شاهد اجرای این آیین بودند.


بیشتر بخوانید:

فوران گل فشان در جنوب سیستان و بلوچستان | این جاذبه گردشگری را از دست ندهید
این شهر پایتخت جهانی نوروز است