یک شرکت دانش‌بنیان با تولید چاپگرهای سه‌بعدی فلزی با فناوری SLM که در انحصار معدود کشورهای خارجی است، امکان تولید مستقیم پیچیده‌ترین قطعات از فایل‌های سه‌بعدی را با بالاترین دقت فراهم کرده که تحولی بزرگ در زمینه تولید قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، خودرو، هوافضا و ... در کشور است.

فناوری چاپ سه‌بعدی SLM
چاپ سه‌بعدی Selective Laser Melting یک فرایند تولید سه‌بعدی فلزی محسوب می‌شود که در آن یک لایه از مواد پودری فلزی روی یک سطح مسطح قرار می‌گیرد و سپس یک لیزر با دقت بالا روی نقاط مشخصی از این لایه تابانده می‌شود. این لیزر باعث ذوب‌شدن مواد فلزی می‌شود و آنها را به لایه قبلی متصل می‌کند. پس از اتمام هر لایه، سطح پلتفرم فلزی به اندازه لایه‌ جدیدی از پودر فلزی پایین می‌آید و فرایند، تکرار می‌شود تا تمام قطعه به ‌طور کامل ایجاد شود. در نهایت، پس از اتمام فرایند چاپ، قطعه نهایی از پودر فلزی بیشتری که از آن استفاده نشده است، خارج می‌شود و قطعه نهایی، تمام‌شده و برای استفاده آماده می‌شود. چاپ سه‌بعدی SLM برای تولید قطعات فلزی با سطح دقیق و ویژگی‌های مکانیکی بالا استفاده می‌شود.‌.

تاریخچه
فناوری SLM به‌عنوان یکی از روش‌های چاپ سه‌بعدی برای نخستین بار در سال ۱۹۹۵ در مرکز تحقیقاتی فران‌هوفر در شهر آخن آلمان و حین انجام یک پروژه تحقیقاتی و در قالب ثبت یک اختراع ارائه شد.

بیشتر بخوانید:


ایران در کنار بزرگان این فناوری
به نوشته سایت معاونت علمی‌ریاست جمهوری، ساخت چنین چاپگرهایی تنها در انحصار ۴کشور آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بوده و به‌دلیل تحریم‌ها، واردات این تجهیزات امکان‌پذیر نبوده است. «احمد فروزمهر»، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سازنده می‌گوید: «فناوری SLM از پودر آلیاژ به‌عنوان ماده اولیه و لیزر به‌عنوان ابزار ساخت استفاده و امکان تولید قطعات با هر پیچیدگی را به‌طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آنها فراهم می‌کند. در این فرایند از لیزر توان‌بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می‌شود. ازجمله موادی که در این فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرند فولاد ابزار، فولاد زنگ‌نزن، کبالت کروم و تیتانیوم هستند.»