به گزارش همشهری آنلاین، از اردیبهشتماه ۱۴۰۱ نانهای حجیم و صنعتی از چرخه دریافت آرد یارانهای خارج شدند و آرد یارانهای فقط به نانواییهای سنتی تعلق گرفت. این موضوع باعث افزایش قیمت نانهای فانتزی شد. حالا رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای فانتزی (حجیم و نیمهحجیم) تهران میگوید قیمت نانهای حجیم بعد از ماه مبارک رمضان تغییر خواهد کرد.
محمدجواد کرمی در مورد قیمت نانهای فانتزی در سال جدید به همشهری میگوید: با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه مصرفی ما افزایش یافته است بر همین اساس بعد از ماه مبارک رمضان آنالیزهای لازم انجام میشود و در مورد تغییر قیمت نانهای فانتزی تصمیمگیری و قیمتهای جدید اعلام خواهد شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای فانتزی با بیان اینکه قیمت نانهای حجیم و صنعتی از ۲ سال قبل تغییر نکرده است، میافزاید: در حال حاضر یک عدد باگت ساندویچی ۱۰ هزار تومان است که قیمت اصلی آن نیست و قیمت ۲ سال پیش است. قیمتها باید پارسال تغییر میکرد اما با توجه به شرایط موجود در جامعه ما سعی کردیم که دست نگه داریم ولی با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه مصرفی نسبت به سالها و حتی ماههای اخیر بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است برای اینکه هزینهها جبران شود و کارگاههای تولیدی تعطیل نشوند باید قیمت جدید بدهیم.
کرمی در مورد مواد اولیه مورد نیاز در تهیه نانهای فانتزی میگوید: برای هر کیسه آرد ما ۶۵۰ هزار تومان پول میدهیم که رقم بالایی است. علاوه بر آرد، قیمت بهبوددهندهها، روغن و شکر هم افزایش یافته است به گونهای که در این میان ما مادهای مانند کنجد را لاکچری میدانیم و اصلا قیمت آن را حساب نمیکنیم. اما همانطور که اشاره شد با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و دستمزد کارگران و همچنین افزایش هزینههای انرژی، با آنالیز مجموع این عوامل به دنبال اصلاح قیمتها بعد از ماه مبارک رمضان هستیم.
این مقام صنفی در پاسخ به اینکه آیا مشخص است چند درصد گرانی در مورد قیمت نانهای فانتزی اعمال خواهد شد؟ بیان میکند: بدون آنالیز نمیتوانیم قیمت بدهیم و بگوییم فلان درصد زیاد خواهد شد چون ممکن است تا آن زمان قیمت آرد و مواد اولیه تغییر کند. بر این اساس، باید ابتدا آنالیز کرده و قیمتها را محاسبه کنیم و بعد تصمیم بگیریم. در این زمینه قرار است کمیسیونی ایجاد شود تا آنالیزهای لازم و دقیق را انجام دهد.
بیشتر بخوانید:
تقاضا بیشتر شده است
با آنکه انتظار میرفت که با گرانی نانهای صنعتی، استقبال از مصرف نانهای ساندویچی و فانتزی کاهش یافته است اما رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای فانتزی میگوید: تقاضا برای نانهای فانتزی کم نشده است. کرمی میگوید: با توجه به تغییر سبک زندگی مردم، خیلیها به دنبال مصرف نانهای سالم و ارگانیک هستند و این نتیجه رسیدهاند که نانهای حجیم در مقایسه با نانهای سنتی سالمتر است. بر همین اساس تقاضا برای خرید نانهای حجیم زیاد شده است.
او در پاسخ به این سوال که ممکن است افزایش قیمت، تقاضا را کاهشی کند؟ بیان میکند: خیر، چون مردم آگاهند که نانهای حجیم سالمتر است و هزینه و وقت بیشتری برای پخت آنها صرف شده است. بر همین اساس هم قیمت این نانها به خاطر هزینه بالای آرد، مواد اولیه و سلامت نان بالاتر است.