به گزارش همشهری آنلاین، سارقان یا همان کلاهبرداران اینترنتی این روزها از روشها و شگردهای مختلفی برای سودجویی استفاده میکنند و حالا که در آستانه حلولماه شوال و عید سعید فطر قرار داریم، باز هم این افراد دست بهکار شدهاند و در فضای مجازی با تبلیغات و پیامهایی مانند جمعآوری فطریه و نذورات و یا سایر موضوعات اقدام به کلاهبرداری میکنند.
آنها با طراحی آدرسهای جعلی و ارسال آن به کاربران، سعی میکنند تا نهتنها مبالغ فطریه شهروندان را به نفع خود جمعآوری کنند، بلکه از طریق لینکهای آلوده، حسابهای اشخاص را نیز هک کرده و از حسابها برداشت کنند. یا اینکه لینکی با عنوان تبریک عید ارسال میکنند که آلوده است و همین که دستتان لینک را لمس کند، گوشی موبایلتان هک خواهد شد.
البته این تنها شگرد این سارقان نیست و علاوه بر جمعآوری فطریه، تبلیغات گسترده حراج ویژه عید فطر را هم در فضای مجازی انجام میدهند و با ارائه طرح فروش کالاهای ارزان قیمت و طرحهای وسوسهانگیز اقلام خوراکی، لوازم خانگی و سایر ملزومات ضروری را در کانالها و شبکههای اجتماعی، با قصد ترغیب شهروندان تبلیغ میکنند، بهطوری که با ایجاد انگیزه در خریداران، با قیمتهای پایینتر از عرف بازار با مهندسی اجتماعی و چربزبانی اعتماد خریدار را جلب کرده و از شهروندان میخواهند نیمی از پول کالای سفارشی خود را واریز کرده و پس از دریافت کالا بقیه وجوه را واریز کنند.
بیشتر بخوانید:
خیلی از افراد هم بعد از واریز وجوه بهحساب کلاهبردار، هیچگونه کالایی دریافت نمیکنند و در اغلب موارد شخصی پاسخگو نیست و یا کالای تحویلی به آنها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی است.
پلیس فتا هم مثل همیشه پیگیر ماجراست و همچنین هشدار داده که اگر قصد پرداخت کردن فطریه خود بهصورت اینترنتی دارید، حتما از طریق شماره حساب، آدرسهای اینترنتی و مؤسسات معتبری که از طریق رسانههای رسمی اعلام میشود، اقدام کنید و از کلیککردن روی پیامکها و تبلیغاتی که حاوی لینک بوده پرهیز کنید تا به درگاههای جعلی پرداخت هدایت نشده و از خالی شدن حساب بانکی خود جلوگیری به عمل آورید.
ضمن اینکه تأکید کرده از پرداختهای اینترنتی از طریق شبکههای اجتماعی به افراد ناشناس و یا واریز هرگونه وجه حتی مبالغ کم بهعنوان بیعانه برای خرید آنلاین جدا خودداری کنید و در هنگام خرید آنلاین حتما توجه داشته باشید که درگاه بانکی فیشینگ نباشد؛ درگاه پرداخت بانکی به آدرس https://xxx.shaparak.ir است و هرگونه درگاه بانکی که shaparak.ir را در ادامه نداشته باشد میتواند درگاه فیشینگ باشد که برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان طراحی شده است.