به گزارش همشهری آنلاین، این جنبش در بیانیهای که در حساب کاربری خود در پلتفرم تلگرام منتشر کرد، اعلام کرد که حماس در آخرین دور مذاکرات در قاهره پس از تلاش میانجیگران مصر، قطر و آمریکا موضع اسرائیل را دریافت کرد.
جنبش حماس افزود از تلاشهای زیاد میانجیها قدردانی میکند، اما با وجود تمایل جنبش حماس به دستیابی به توافقی که به تجاوز اسرائیل در غزه پایان دهد، موضع اسرائیل همچنان سرسختانه و نازساگارانه است و به هیچ یک از خواستههای مردم و مقاومت فلسطین پاسخ نداده است.
با این حال، حماس تاکید کرد که رهبری جنبش «با تمام مسؤولیت ملی در حال بررسی پیشنهاد ارائه شده است و پس از تکمیل، میانجیگران را از پاسخ آن مطلع خواهد کرد.»
منابعی در اوایل روز دوشنبه به الجزیره گفتند که میانجیها پیشنهاد جدیدی را در آخرین دور مذاکرات در قاهره برای آتشبس سه مرحلهای در نوار غزه ارائه کردند.
این منابع افزودند: این پیشنهاد شامل بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به شمال نوار غزه بدون مشخص کردن تعداد آنها و همچنین شامل پذیرش بازگشایی خیابانهای الرشید و صلاح الدین توسط اسرائیل و استقرار نیروهای خود در فاصله ۵۰۰ متری این ۲ خیابان میشود.
این منابع ادامه دادند که این پیشنهاد همچنین شامل انتقال روزانه ۵۰۰ کامیون کمک به نوار غزه از جمله شمال این باریکه است.
این پیشنهاد همچنین شامل آزادی ۹۰۰ اسیر فلسطینی از جمله ۱۰۰ اسیر فلسطینی در مرحله اول، در ازای آزادی ۴۰ اسیر زنده اسرائیلی از همه ردهها است.
مرحله دوم نیز شامل آزادی همه اسرای صهیونیست و تکمیل مذاکرات برای بازگشت به آرامش پایدار است، در حالی که این پیشنهاد شامل تعداد اسرای فلسطینی آزاد شده در مرحله دوم یا خروج اسرائیل از غزه نمیشود.
مرحله سوم هم شامل آزادی اجساد اسرای اسرائیلی در نوار غزه است.
شبکه ۱۲ عبری زبان روز دوشنبه گزارش داد که هیئت اسرائیلی اعزام شده به قاهره، پایتخت مصر به ریاست دیوید بارنیا، رئیس موساد در راه بازگشت به سرزمین اشغالی است.
این شبکه افزود یکشنبه گذشته شاهد ارائه یک طرح جامع آمریکایی مورد قبول میانجیها بود و بحثهای شدیدی در مورد آن بین شرکتکنندگان از جمله رئیس سیا صورت گرفت و در اسرائیل میگویند که یک برنامه جدی مطرح است و منتظر پاسخ به آن است.
پیش از این، یک منبع برجسته در جناحهای فلسطینی به المیادین تاکید کرده بود که «همه تلاشها، اسناد و تلاشهای میانجیها برای دستیابی به توافق و معامله مبادله اسیران با اشغالگران با لجاجت و شکست مواجه شد».