شرارت‌ها و جنایت‌های رژیم صهیونیستی طی ۶‌ماه گذشته، آن هم در گستره منطقه، در شرایطی ادامه دارد که تحولات جاری نشان می‌دهد راهبرد «تنبیه» این رژیم ازسوی جمهوری‌اسلامی، طی روزهای اخیر، معادلات منطقه را تحت‌تأثیر قرار داده‌ و به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل شده ‌است.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: تأکید اخیر رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید سعید فطر مبنی بر اینکه «رژیم‌ صهیونیستی باید تنبیه شود و تنبیه خواهد شد» در شرایطی است که رژیم صهیونیستی طی ماه‌های اخیر همواره راهبرد خود را بر افزایش سطح تنش‌ها در منطقه استوار و تلاش کرده با کشاندن دامنه نبرد به نقاط پیرامونی، راه نجاتی از بحران‌های پدیدآمده در سرزمین‌های اشغالی برای خود بیابد. دراین میان اما، با توجه به تحولات جاری در منطقه، اتخاذ راهبرد «تنبیه تل‌آویو» با ضرورت‌هایی همراه است که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

۱

ایجاد بازدارندگی

اگرچه حملات تروریستی به اهداف ایرانی و مستشاران جمهوری‌اسلامی طی ماه‌های گذشته ازسوی رژیم صهیونیستی ادامه داشته و کارشناسان هدف از چنین راهبردی را گسترش دامنه تنش‌های منطقه‌ای ازسوی تل‌آویو ارزیابی می‌کنند، اما تغییر راهبرد ایران از «صبر استراتژیک» به انجام واکنش متقابل، نقش مهمی در ارتقای بازدارندگی ایران در مواجهه با رژیم‌صهیونیستی خواهد داشت. دادن پاسخ پشیمان‌کننده به شرارت‌های تل‌آویو این رژیم و حامیان غربی‌اش را با ابعاد متفاوت توان بازدارنده ایران آشنا می‌کند و سطح بازدارندگی ایران را به‌شکل قابل‌توجهی افزایش خواهد داد.

۲

پاسخ به نقض قوانین بین‌المللی

حمله ۱۳ فروردین‌ماه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری‌اسلامی ایران در دمشق نقض آشکار همه معاهدات بین‌المللی در مورد مصونیت مراکز دیپلماتیک بود که اگرچه پاسخ مناسبی ازسوی نهادهای بین‌المللی دریافت نکرد، اما «تنبیه متجاوز» ازسوی جمهوری‌اسلامی پاسخی حداقلی در برابر نقض معهدات بین‌المللی محسوب می‌شود و هزینه چنین شرارت‌هایی را ازسوی رژیم‌صهیونیستی برای تل‌آویو و متحدان غربی‌اش به‌شدت افزایش خواهد داد.

۳

مقابله با بی‌ثبات‌سازی منطقه

رویکردهای ثبات‌زدای تل‌آویو طی ۶‌ماه گذشته منطقه غرب ‌آسیا را با چالش‌های عدیده‌ای مواجه کرده ‌است. اگرچه مقام‌های جمهوری‌اسلامی طی ماه‌های گذشته بر ضرورت اتحاد منطقه‌ای و بین‌المللی به‌منظور مقابله با تهدیدهای فراگیر تل‌آویو تأکید کرده‌اند، اما اقدام‌های تروریستی ماه‌های اخیر این رژیم، به‌ویژه حمله تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق، نشان داد تصمیم‌سازان صهیونیست بی‌ثبات‌سازی منطقه را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای خود مدنظر دارند. در چنین شرایطی «تنبیه» تل‌آویو ازسوی تهران می‌تواند اقدامی راهبردی درمسیر موازنه‌سازی منطقه‌ای در مواجهه با رژیم‌صهیونیستی به‌حساب ‌آید و جنبه ثبات‌ساز داشته باشد.

۴

مهار شرارت‌های مستمر تل‌آویو

با اینکه طی روزهای اخیر رایزنی‌های دیپلماتیک گسترده‌ای ازسوی مقام‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای منصرف‌کردن جمهوری‌اسلامی از «تنبیه متجاوز» در جریان بوده، اما تصمیم راهبردی ایران برای دادن پاسخ پشیمان‌کننده به تل‌آویو نقش مؤثری در مهار شرارت‌های فزاینده رژیم‌صهیونیستی در منطقه خواهد داشت. برخی کارشناسان معتقدند تنبیه این رژیم ازسوی ایران آمریکا و دولت‌های اروپایی را بر مهار اقدام‌های ثبات‌زدای رژیم صهیونیستی متمرکز خواهد کرد.

۵

استفاده از حق مشروع

حمله تروریستی رژیم‌صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق با محکومیت گسترده جهانی مواجه شد و همگان متفق‌القول بودند که چنین اقدامی نقض حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های وین ازسوی تل‌آویو و نادیده انگاشتن مصونیت دیپلمات‌ها و مراکز و تأسیسات دیپلماتیک بوده‌است، موضوعی که حق «دفاع مشروع» را برای جمهوری‌اسلامی محفوظ می‌دارد. در چنین شرایطی، تنبیه متجاوز ازسوی تهران به‌عنوان حقی مشروع دارای ابعاد بازدارنده گوناگونی خواهد بود که ضرورت تحقق آن را بیش از پیش یادآور می‌شود.

۶

آمادگی ایران برای سناریوهای مختلف

تأکید جمهوری‌اسلامی مبنی بر اینکه رژیم‌صهیونیستی به‌عنوان یک رژیم متجاوز باید «تنبیه» شود، نشان‌دهنده آمادگی تهران برای به‌کارگیری سناریوهای مختلف با هدف مدیریت‌ بحران‌های فزاینده در سطح منطقه‌ است و اقتدار راهبردی ایران در مقابله با شرارت‌های رو به گسترش تل‌آویو و حامیان غربی‌اش را به جهان نشان خواهد داد. اقدام تنبیهی جمهوری‌اسلامی در مواجهه با رژیم‌صهیونیستی این پیام روشن را خواهد داشت که دست تهران برای مقابله با تهدیدهای رو به گسترش باز است و سناریوهای متفاوتی برای این منظور در دست دارد.

۷

اثبات شکنندگی راهبردی تل‌آویو

اگرچه طی ماه‌های گذشته و با وجود شرارت‌های مستمر رژیم صهیونیستی در حمله به مستشاران ایرانی، ایران کوشیده با در پیش گرفتن راهبرد «صبر استراتژیک» از دامن‌ زدن به تنش‌ها در سطح منطقه جلوگیری کند، اما در شرایط کنونی و با توجه به حمله مستقیم تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق، تنبیه این رژیم ازسوی ایران شکنندگی راهبردی تل‌آویو در مقابل تهران را در معرض دید افکارعمومی جهان قرار خواهد داد. در واقع کارشناسان معتقدند واکنش نظامی ایران به صهیونیست‌ها ضربه‌ای به‌مراتب سهمگین‌از «طوفان‌الاقصی» برای این رژیم‌ خواهد بود و هیمنه نظامی – دفاعی تل‌آویو را بیش از پیش درهم خواهد شکست.

۸

قدرت نظامی ایران

اگرچه طی سال‌های اخیر قدرت نظامی ایران، به‌ویژه در حوزه موشکی و پهپادی به کابوسی برای تصمیم‌سازان آمریکایی– صهیونیستی تبدیل شده ‌است، اما دریافت ضربه مستقیم از ایران آنان را به‌صورت شفاف‌تری با توان نظامی– راهبردی ایران آشنا خواهد کرد. اینکه جمهوری‌اسلامی از توان نظامی کافی به‌منظور طراحی سناریوهای متفاوت و برخورد نظامی با رژیم صهیونیستی برخوردار است، تصمیم‌سازان و تحلیلگران غربی را بیش از پیش با واقعیت‌های میدانی و تبعات ورود به منازعه نظامی با ایران آشنا خواهد کرد.

منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها