بارش‌های شدید هفته گذشته در سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، فارس، کرمان و بوشهر که البته با هشدار قرمز هواشناسی همراه بود، منجر به بروز سیلاب‌ و آب‌گرفتگی‌های شدید شد.

حالا گرچه سیلاب تقریبا در همه مناطق فروکش کرده و اوضاع به حالت ثبات برگشته است، اما رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر کشور به همشهری گفت که همچنان در برخی مناطق جنوب سیستان‌وبلوچستان با مشکل محاصره آب مواجه هستیم.

ببینید:
سیل مسیر ریلی راه آهن زاهدان - میرجاوه را بست | عکس

بابک محمودی با بیان اینکه بیش از 53 شهرستان متاثر از بارندگی‌های شدید این چند روز بودند، گفت: «سیلاب در اغلب مناطق تا بعدازظهر جمعه، 31 اردیبهشت فروکش کرد، اما همچنان در زرآباد در جنوب سیستان‌وبلوچستان، آب‌گرفتگی ادامه داشت و تازه از روز گذشته گروه‌های امدادی ما توانستند برای امدادرسانی به این منطقه وارد شوند.»

او با بیان اینکه تخریب منازل به صورت محدود و کمتر از 60 مورد در همه مناطق تحت‌تاثیر بوده است، افزود: «این تخریب‌ها هم بر اثر سیلاب نبود و ناشی از بارندگی سقف برخی خانه‌های قدیمی و کاهگلی ریزش کرد.»

بیشتر بخوانید:
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟ | تخلیه ۵ روستا در سیستان و بلوچستان | سدی که برای نخستین بار پر شد

محمودی از فعالیت 5 بالگرد شامل 2 فروند هلال احمر، 1 فروند سپاه، 1 فروند ارتش و 1 فروند نیروی انتظامی برای امدادرسانی به روستاهای در محاصره، جابه‌جایی بیماران و مادران باردار و سرکشی به مناطق خبر داد و اظهار کرد:‌ «40 تن مواد غذایی با بالگرد در بین روستاها توزیع و همچنین به یکی دو روستا در ارتفاعات منطقه کهیر کنارک که آب گرفتگی شدید داشتند سرکشی شده است. بالگردها هنوز در حال امدادرسانی هستند.»

او با بیان اینکه بسیاری از جاده‌ها آسیب دیده است، ادامه داد: «اکیپ‌های امداد نجات از 5 استان معین وارد مناطق تحت‌تاثیر شده‌اند. همچنان 14 خودروی امدادی در منطقه جنوب سیستان و بلوچستان در زرآباد و کنارک در حال ماموریت هستند و بیش از 700 نیروی امدادگر نیز در حال فعالیت هستند که در کنار نیروهای مردمی حدود 1500 نفر می‌شوند.»

رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه تا روز جمعه اکثر دسترسی‌ها باز شده است به دو سه نقطه در حاشیه دریای عمان اشاره کرد که به دلیل وسعت آب‌گرفتگی همچنان در محاصره سیلاب هستند.

محمودی در این باره به بندر تنگ اشاره کرد و افزود: «خود بندر هیچ آسیبی ندیده است، اما راه ارتباطی زمینی آن به طور کامل قطع شده و ساکنان از طریق راه دریایی و با قایق به چابهار در تردد هستند و همچنین سرکشی هوایی هم صورت گرفته است. حجم آب گرفتگی مسیر ارتباطی بندر چند کیلومتر است به طوری که نیروهای امدادی قادر به تخلیه آن نیستند و باید منتظر باشیم تا آب فروکش کند.»