به گزارش همشهری آنلاین، یک رسانه آمریکایی با ارائه جزئیاتی درباره تلاش دولت بایدن برای جلوگیری از وقوع جنگی تمامعیار در منطقه در پی تحقق پاسخ وعدهداده شده ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی، مطرح کرد که پاسخ ایران طی حملات گسترده پهپادی و موشکی به اراضی اشغالی، بدترین سناریویی بود که نهادهای اطلاعاتی آمریکا متصور شده بودند و واشنگتن ملتمسانه از شرکای منطقهای خود میخواست ایران را از انجام دادن حملهای علیه رژیم صهیونیستی منصرف کنند.
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی نوشت: رییسجمهور بایدن و تیم امنیت ملی او در ۱۳ آوریل(۲۵ فروردین) با نگرانی فزایندهای در اتاق وضعیت کاخ سفید مانیتورها را تماشا میکردند که در ابتدا، ۳۰ موشک و بعد ۶۰ و بیش از ۱۰۰ موشک بالستیک ایرانی را نشان میداد که در حال شلیک به سمت اسراییل بودند.
موشکهای کروز ایران و موجی از پهپادهای به پرواز درآمده بودند و قرار بود همراه با موشکهای بالستیک به اسراییل برسند؛ شلیک سهمگینی که بایدن و دستیاران او نگران بودند بر توانمندیهای دفاعی تقویتشدهای غلبه کند که خودشان و اسراییل یک هفته مشغول آماده کردنش بودند.
پس از این حمله، مقامات آمریکایی گفتند که گستره اولین حمله مستقیم تهران علیه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، مطابق بدترین سناریویی بود که نهادهای جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا متصور شده بودند؛ این حمله نهتنها یکی از متحدان نزدیک آمریکا را تهدید کرد، بلکه تهدیدی نیز برای امیدهای بایدن به جلوگیری از گسترش بحران ششماهه منطقه، یعنی جنگ غزه، به یک جنگ تمامعیار منطقهای بود.
بایدن و دستیاران او که ۵:۱۵ دقیقه عصر شنبه در اتاق وضعیت جلسهای برگزار کرده بودند، هنوز مطمئن نبودند که سامانههای ضد موشکی اسراییل که با اعزام سامانههای ضد موشکی و ضدپهادی آمریکا ده روز پیش از آن تقویت شده بود، بتواند راه رگبار شلیکهای ایران را سد کند.
همان روز، یکی از مقامات ارشد دولت بایدن گفته بود، «نتیجه استفاده این امکانات دفاعی تا زمانی که قائله ختم نشود، نامعلوم است.»
انتظار عذابآور در مدت حمله ایران، یکی از سختترین لحظات در بحران ۱۹ روزهای بود که بایدن و تیم امنیت ملی او گرفتارش بودند؛ بحرانی که آنها خود را در آن از آنچه رژیم صهیونیستی و ایران برنامه داشتند در مواقع حساس انجام بدهند، بیاطلاع یا نامطمئن مییافتند.