به گزارش همشهریآنلاین، مهدی ضیغمی در نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ ادامه داد: رویداد ایران اکسپو میزبان بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۸۰ کشور است و ۴۰ کشور با هیئت عالی رتبه دولتی در این برنامه حضور خواهند داشت و این نمایشگاه فضای مناسبی برای افزایش مقاصد صادراتی، گروههای کالایی و تنوعبخشی به بازارهای صادراتی است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه ایران قصد دارد تمامی دستاوردهای جدید علمی، فناورانه، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و دیگر حوزه های خود را معرفی کند.
به گفته وی، ۳۳ کشور از قاره آسیا، ۳۴ کشور از قاره آفریقا، ۴ کشور از قاره آمریکا و ۲۵ کشور از اروپا در اکسپو ۲۰۲۴ حضور خواهند داشت اما به دلیل محدودیتهایی که از نظر هتل داریم نمی توانیم میزبان مقامات بیشتری باشیم.
ضیغمی ادامه داد: بازدید از کارخانجات بزرگ، شهرکهای صنعتی و دانشبنیانها هم در جریان برگزاری نمایشگاه در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه دومین اجلاس بینالمللی ایران و آفریقا نیز همزمان با ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار میشود، گفت: ایران اکسپو هم شنبه آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول افتتاح خواهد شد و پنج روز ادامه دارد. این اجلاس با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.
وی افزود: دولت عربستان نیز به همراه هیأتی که در رأس آن یک معاون وزیر خواهد بود از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی توانمندیهای صادراتی بازدید خواهند داشت.
معاون وزیر صمت گفت: در نمایشگاه سال گذشته پیش بینی ما این بود که در نتیجه انعقاد قراردادها بین تجار ایرانی و خارجی یک میلیارد دلار صادرات تحقق مییابد اما با توجه به حجم گسترده مهمانان در سال جاری در نمایشگاه پیش بینی میکنیم در نمایشگاه امسال زمینه صادرات بیش از یک میلیارد دلار فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: تجار و عموم مردم میتوانند از روز یکشنبه آینده برای بازدید از نمایشگاه مراجعه کنند.
تشکیل کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا
محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست گفت: در مساله زیر ساختهای بانکی با آفریقا یک کارگروه تخصصی برای حوزه خدمات مالی و بانکی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت یکدیگر مطلع نیستد بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندیهای صادراتی برای فراهم سازی شناخت زمینههای تجاری طرفین صورت گرفت.
به گفته قنادزاده، با آفریقا در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی و واردات مواد اولیه تولید میتوان همکاری کرد.
وی به ذخایر نفتی و گازی قاره آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران در این زمینه تخصص و دانش فنی دارد بنابراین چند گروه از قاره آفریقا نیز برای مذاکرات تخصصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز به ایران خواهند آمد.
معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت گفت: علاوه بر آن در حوزه عمران و خدمات فنی و مهندسی نیز طرفین می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
قنادزاده درباره رقم پایین تجارت ایران با کشورهای آفریقایی نیز گفت: بر اساس گزارشهای میدانی، چند برابر عددی که اعلام میشود کار تجاری یا پروژه در آفریقا داشتهایم که به دلیل غیرمستقیم بودن آن و برخی ارتباطات از طریق کشورهای ثالث در آمار رسمی گنجانده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه آفریقا سرزمین فرصتهاست،ادامه داد: هدف ما ظرفیتسازی و ریلگذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است چرا که ملت و دولتهای آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند و از بعد تجارت عقلانی نیز افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است و در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.