به گزارش همشهری آنلاین، با وجود تلاشهای مدیریت شهری در دوره فعلی در راستای صیانت از درختان و فضای سبز تهران، هجمههایی درخصوص قطع درختان به شهرداری تهران وارد شد. مرور کارنامه فضای سبز مدیریت شهری ششم نشان میدهد که نهتنها عزمی برای قطع درختان و نابودی فضای سبز تهران وجود ندارد، بلکه اقدامات خوبی هم در حوزه فضای سبز صورت گرفته است. همچنین شهرداری تهران برخوردهای جدی با متخلفان حقیقی و حتی حقوقی داشته است که در ادامه به اهم اقدامات این حوزه اشاره میکنیم.
مقابله با تخریب بوستان اقاقیا
بهمن سال گذشته بود که قطع درختان بوستان اقاقیا جنجال به پا کرد. ماجرا این بود که مدیران یکی از مجموعههای وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنسکشی و ۶۰ درخت را قطع کردند. شهرداری بلافاصله وارد عمل شد و فنسها را نصب کردند و درختان دوباره کاشته شدند.
جوانسازی خیابان ولیعصر
درختان خیابان ولیعصر(عج) همواره در معرض تخریب برجسازها و متخلفان ساختمانی قرار داشته و دارند. قطع درختان این خیابان به بهانههای مختلف همواره از موضوعات رسانهها بوده و هست. اواسط سال ۱۴۰۱قطع ۱۰ اصله درخت مقابل یک ملک خبرساز شد و باز هم شهرداری تهران را به اهمالکاری متهم کردند. درحالیکه شهرداری پس از پیگیری موضوع از مالک به مراجع قضایی شکایت کرد و مقرر شد مالک ۱۱۷میلیارد تومان جریمه بپردازد و بیش از ۱۰۰اصله درخت هم در این خیابان غرس کند. همچنین در این دوره به جای درختان خشکشده و آفتزده خیابان ولیعصر(عج) چند هزار اصله درخت جوان کاشته شد.
حفظ درختان مؤسسه ژئوفیزیکدانشگاه تهران
موضوع قطع ۵۰درخت و جابهجایی ۲۰۰نهال مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران فروردین ۱۴۰۱مطرح شد که درنهایت با پیگیری و پافشاری شهرداری تهران، مسئولان دانشگاه تهران از اقدامات خود عقبنشینی و ادعا کردند، اقدام این مؤسسه در جابهجایی درختان با مجوز قانونی و در راستای توسعه فعالیتهای علمی و آموزشی دانشگاه بوده است اما با تلاش شهرداری این کار متوقف شد.
شکایت از کاخ سعدآباد به خاطر قطع درخت
آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲تصاویری از درختان قطعشده کاخ سعدآباد منتشر شد. گرچه روابطعمومی مجموعه سعدآباد در واکنش به این موضوع اعلام کرد تنها ۳اصله درخت خشکیده و آفتزده قطع شدهاند اما شهرداری تهران بازهم پیگیر ماجرا شد و از مجموعه کاخ سعدآباد بابت این کار شکایت کرد.
تابلوی درخت در متروی بهارشیراز
حفاظت از درختان شهر تنها به نظارت و پیگیری قانونی محدود نمیشود؛ گاهی با یک ابتکار کوچک نیز میتوان در مسیر حفظ محیطزیست شهر قدم برداشت؛ اقدامی که در زمان افتتاح متروی بهار شیراز از سوی شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این ایستگاه ۲اصله درخت قدیمی وجود دارد که اطراف آنها با محفظه شیشهای پوشانده و به یک تابلوی زیبا و خیرهکننده تبدیل شده است.
ممانعت از خشکشدن درختان مجموعه انقلاب
تعدادی از درختان مجموعه انقلاب در ادوار گذشته خشکانده و قطع شدند و گویا مدیریت شهری هم این موضوع را پیگیری نکرده است. در این دوره اعضای شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواستند تا این موضوع را پیگیری کند و مانع از تکرار این اقدام در مجموعه انقلاب شود. شهرداری تهران هم موضوع را بهصورت حقوقی و قانونی پیگیری کرد و شکایت از این مجموعه همچنان در چرخه پیگیری است.