به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، معروف بودن پاریس به عنوان یکی از شهرهای کثیف اروپا پدیده تازهای نیست، این شهر در سال ۲۰۰۹ میلادی طبق اطلاعات روزنامه کامرسانت که به نقل از رتبه بندی شهرهای اروپایی که توسط کمپانی آمریکایی TripAdvisor تهیه شده بود، پاریس پس از لندن و آتن جزو کثیف ترین شهرهای اروپایی اعلام شدند. این رتبه بندی بر اساس نظر گردشگرانی که از این شهرها بازدید کرده اند، تهیه شده بود.
بیشتر بخوانید: تهران تمیزتر از پاریس | ۶۵ درصدی شکایتهای مردمی در حوزه پسماند کاهش یافته است
در سال ۲۰۱۵ نیز پاریس جزو ۱۰ شهر کثیف اروپا شناخته شد، طبق نظرسنجی که از شهروندان پاریسی شد، آنها از وضعیت نظافت در شهر رضایت نداشتند.
همچنین روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۹ میلادی در مقاله ای با تیتر « پاریس، شهر رمانتیک، تصویر جدیدی از خود به عنوان کثیفترین شهر اروپا ارائه میدهد»، پاریس را "مرد کثیف اروپا" توصیف و عنوان کرده است: « در حالی که پاریس همواره به عنوان یک شهر رمانتیک و زیبا شناخته میشد. این تناقض بین تصویر ذهنی پاریس و واقعیت کنونی آن را برجسته میکند.»
پراتیک دام، یک گردشگر هندی، در سایت تریپوتو که بزرگترین پاتوق بلاگرهای گردشگر دنیاست، درباره پاریس نوشته است: شاید زیادی فیلمهای عاشقانه تماشا کرده بودم یا شاید کاملاً در یک دنیای موازی آرمانشهری زندگی میکردم، اما پاریس قطعاً آن طور که تصور میکردم نبود. آنجا کثیف بود، تنها چیزی که میدانم این است که آنچه در اقامتم در آنجا دیدم، قلب مرا شکست. من پسانداز کرده بودم و در ابتدای ماه می تصمیم گرفتم با دوستم به پاریس بروم. آنقدر درباره این شهر هیجانزده بودم که یک هفته از سفر سه هفتهای اروپاییمان را به این شهر اختصاص داده بودم. اما هر دوی ما زودتر از یک هفته از آنجا سیر شده بودیم و تصمیم گرفتیم در روز چهارم آنجا را ترک کنیم.
او نوشته است: پاریس کثیف است و حتی کنار خیابانهای شهری پر از مدفوع سگ است. کل شهر به طور کلی بدون بهداشت است. در ایستگاههای مترو دستشوییهای روباز وجود دارد که بوی آنها از یک اصطبل پر از اسب بدتر است. من هرگز در فیلمهایی که از پاریس دیده بودم، زباله در خیابانها ندیده بودم، اما دوستان من، در همه جا زباله فراوان بود.
در بخشی از گزارش چهار سال پیش روزنامه گاردین از شهر پاریس نیز میخوانیم:
در امتداد بلوار سنمارتین تا میدان نمادین جمهوری پاریس که علیرغم بازسازی ۲۰ میلیون پوندی شش سال پیش، همچنان ظاهر زشتی دارد - بیخانمانها در درگاهها یا روی نیمکتها خوابیده و کیسه خواب را روی سرشان کشیده بودند. پیادهروها پر از اسکوترهای برقی و دوچرخههای رها شده بود و همه جا با فضولات سگ و ته سیگار آلوده شده بود. یک مرد که به سمت غرب راه میرفت، بسته جدید سیگار را باز کرد و سلفون پلاستیکی و کاغذ نقرهای سیگار را روی زمین انداخت.
شهر نور و عشق، به یک شهر کثیف و قدیمی تبدیل شده است، همانطور که اهالی این شهر آن را پاریس زبالهدانی (Paris poubelle) لقب دادهاند.
در روز شنبه، روز جهانی پاکسازی، از پاریسیها خواسته شد که آشغالهایی را که خودشان و گردشگران به جا گذاشتهاند را جمع کنند. متیو فریزر، استاد ارتباطات در دانشگاه آمریکایی پاریس که بیشتر از ۳۰ سال در این شهر زندگی کرده است، گفت: «پاریس قطعاً کثیفتر میشود. همه جا کثیف است. شهر به یک سیاست جدی برای تمیزتر و امنتر کردن خیابانها نیاز دارد. چیزی سازمانیافته نیست، همه چیز آنارشی شهری است. فکر نمیکنم پاریسیها آن را متوجه شوند اما اگر از بیرون باشید یا از فرهنگ دیگری، شهر انبوهی آشفتگی است.»