به گزارش همشهری آنلاین، در شرایطی که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز هیأتی را برای مذاکره درباره آتشبس غزه به قاهره اعزام میکند و تأکید کرده که با «روحیه مثبت» به سوی مذاکرات پیش میرود، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است «ما منتظریم تا ببینیم آیا در عمل میتوانند پاسخ مثبتی به آتشبس و آزادی گروگانها بدهند یا خیر».
اصلیترین اختلاف میان اسرائیل و حماس در حال حاضر بر سر اتمام جنگ به عنوان بخشی از توافق تبادل اسرا/ آتشبس است.
حماس پیش از این تصریح کرده با هیچ توافقی که به آتشبس دائمی و خروج نیروهای اسرائیل از غزه منجر نشود موافقت نخواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل هم روز چهارشنبه گفت با هیچ توافقی که بر اتمام جنگ اصرار داشته باشد موافقت نخواهد کرد.
آمریکا در ۷ ماهی که از جنگ غزه میگذرد همسو با اسرائیل اصلیترین مانع در برابر برقراری آتشبس دائمی در غزه بوده است.
دولت جو بایدن تا کنون سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتشبس دائمی در غزه بوده را وتو کرده است. واشنگتن تنها از آتشبس موقت حمایت میکند.
بلینکن همچنین در خصوص برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به رفح گفت «موضع ما ثابت است و قبل از آنکه اسرائیل تصمیمی برای ورود به رفح بگیرد، باید طرح شفافی برای حفاظت از غیرنظامیان ارائه شود و به دوستان خود برای حفاظت از غیرنظامیان و ارائه کمک به آنها فشار میآوریم».
وزیر خارجه آمریکا با تأکید بر حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی گفت «با حفظ امنیت اسرائیل، تشکیل کشور فلسطین امکانپذیر است».
اسرائیل، آزادی اسرا از غزه و نابودی حماس را به عنوان اهداف جنگی خود در غزه تعیین کرده است. با وجود این، تحقق هر دوی این هدفها به بنبست برخورد کردهاند.
مصر، قطر و آمریکا در حال میانجیگری برای حصول توافقی برای تبادل اسرا و برقراری آتشبس میان حماس و اسرائیل هستند.
در توافق قبلی میان حماس و رژیم اسرائیل برای آزادی اسرا که در ماه نوامبر انجام شد ۸۱ اسرائیلی و ۲۴ شهروند کشورهای خارجی در ازای ۲۴۰ فلسطینی آزاد شدند.