همشهری آنلاین - گروه سیاسی: هفته گذشته در اتفاقی بیسابقه گفتوگوی شفاف یک فرمانده ارشد سپاه با یک رسانه آمریکایی پخش شد. این گفتوگو حین بازدید خبرنگار سی ان ان از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه در غرب تهران انجام شده است. دیپلماسی دفاعی شفاف و بیپرده ایران در پاسخ به تهدیدات در این اقدام رسانهای سپاه نمایش داده شد. پیش از این رهبر معظم انقلاب در آبانماه سال ۱۴۰۲ از این نمایشگاه بازدید کرده بودند. در این بازدید سردار سرتیپ علی بلالی مشاور فرمانده هوافضای سپاه به انگلیسی و فارسی پاسخگوی سوالات خبرنگار شبکه سی ان ان آمریکا بود.
در این مصاحبه سردار بلالی رسما از موشکهای بالستیکی که ایران در حمله ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ به اسرائیل استفاده کرد، نام برد و به شایعات درباره تسلیحات به کار گرفته در این باره پایان داد.
شبکه سی ان ان از گفتوگوی خود با عنوان «بازدید نادر از موشکها و پهپادهایی که اسرائیل را هدف قرار داد» یاد کرد.
بخشهای مهمتر این گزارش بر این مسئله تصریح دارد که «ایران در نیمه آوریل با موشک، کروز و پهپادهایی به اسرائیل حمله کرد که نیروهای نخبه هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آنها را ساختهاند.»
خبرنگار سی ان ان در گزارش خود با استناد به صحبتهای سردار علی بلالی تصریح میکند «این دو موشک در حمله به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند: قدر و عماد. سپاه پاسداران به ما ۲ مدل تسلیحاتی که برای حمله به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند را نشان داد که شامل دو موشک بالستیک به نامهای قدر و عماد است که برد آنها به بیش از هزار مایل میرسد و قادر است یک سرجنگی نیم تنی (۵۰۰ کیلوگرمی) را با خود حمل کند.» این ژنرال پاسدار می افزاید: موشک دیگری به نام خیبر که به گفته وی از آن نیز استفاده شده است، کلاهک جنگی حدود ۳۲۰ کیلوگرمی را حمل میکند.
پیش از این حسن عابدینی خبرنگار صداوسیما به نقل از سردار سرتیپ امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه گفته بود «موشکهای خرمشهر، سجیل، شهید حاج قاسم، خیبرشکن ۲ و هایپرسونیک فتاح در عملیات تنبیهی وعده صادق استفاده نشد.» با این حال به اسامی موشکهای شلیک شده اشارهای نشده بود.
سردار بلالی در پاسخ به سوال خبرنگار سی ان ان که میپرسد «اینها چقدر دقیق هستند؟» میگوید «کمتر از ۵ متر».
سی ان ان با اشاره به اینکه «علی بلالی خودش زمانی فرمانده موشکی در سپاه پاسداران بوده است» میافزاید: او گفت موشکهای ایرانی به سمت دو هدف در اسرائیل نشانهگیری شدند که شامل یک پایگاه هوایی در تلافی بمباران کنسولگری ایران در سوریه بود.»
سی ان ان در ادامه این گزارش آورده است «در حالی که اسرائیل و آمریکا مدعی رهگیری تقریبا همه موشکها و پهپادهای ایران شدهاند، این ژنرال سپاه گفت تهران قدرت هوافضای نیروهای خود را نشان داد. علی بلالی گفت: امروز پهپادها و موشکهای ما فاکتورهای قدرت و اعمال قدرت در دنیا شدهاند. او همچنین به ما یک موشک کروز (پاوه) و مسلما در حال حاضر بدنامترین پهپاد در دنیا (خبرنگار سی ان ان توضیح نمیدهد پهپاد بدنام یا خوشنام چیست؟) را نشان داد که شاهد ۱۳۶ نام دارد.»
همچنین در این گزارش آمده است «در حالی که ایرانیان بهکارگیری شاهد علیه اسرائیل را تایید میکنند، آمریکا و اوکراین، تهران را متهم میکنند که صدها مورد از این پهپادها را به روسیه داده است و مسکو از آنها برای حمله به شهرهای اوکراین و زیرساختهای انرژی استفاده میکند. ایرانیان همچنان این اتهامات را رد میکنند. ژنرال پاسدار به من گفت شاهدها اغلب بهصورت مخفیانه از کامیونهای بینشان شلیک میشوند. ژنرال گفت: از قبل همه چیز را معلوم میکنیم. با توجه به توانمندیهای دشمن و مسیرهایی که امکان مخفی ماندن از دید رادارها را دارند، از عناصری کمک میگیریم تا به هدف برسیم. در حالی که تنش بین ایران و اسراییل پس از وارد کردن ضربات نظامی مستقیم تا حدودی کاهش یافته است، ژنرال هشدار داد: ایران سلاحهای پیشرفتهتر بیشتری هم در اختیار دارد. تنها مسیر برای اسرائیل این است که در خصوص مسائلی که وجود دارد، منطقی و فعالانه بحث کند. ما در توانمندیهای نظامی به هیچ جا وابسته نیستیم. ما پیشرفت خوبی در این زمینه داشتهایم و همچنان به این پیشرفت ادامه میدهیم. دستاوردهایی وجود دارند که تا به حال درباره آنها صحبت نکردهایم.»