به گزارش همشهری آنلاین، در ادامه هفتمین تور رسانهای قوه قضائیه در استان هرمزگان، نشستی با حضور سردار علیاکبر جاویدان فرمانده انتظامی استان و سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی برگزار شد.
در این نشست مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان و اکبری دادستان هرمزگان نیز حضور داشتند.
در ابتدای این نشست قهرمانی گفت: همکاری ویژه و تعاملی بین دستگاه قضایی، مجموعه انتظامی و مرزبانی و ارگانهای دولتی بوده که در این میان طرحهای خوبی اجرا شده است و یکی از این موارد طراحی و راهاندازی سامانه هوشمند پایش جایگاههای سوخت برای مبارزه با قاچاق سوخت است.
سردار جاویدان فرمانده انتظامی استان هرمزگان نیز در این نشست گفت: هرمزگان از استانهای مهم و استراتژیک کشور است. هم از نظر فرهنگی و هم از نظر جغرافیایی از استانهای اولویت دار کشور است. از طرفی تعامل خوبی بین ارگانها و همچنین مردم و حاکمیت است. هرمزگان جمعیت متنوعی دارد و استان توریست پذیر و مهاجر پذیر است. ما همواره در میان استانهای مختلف از نظر میزان جرایم در رتبههای خوبی قرار داریم و جزو استانهایی هستیم که به لحاظ مسائل امنیتی و انتظامی وضعیت قابل قبولی داریم.
وی افزود: استان هرمزگان ۱۲۰۰ کیلومتر نوار مرزی دارد. از پارسیان تا انتهای جاسک در محدوده ماست و مردم ما از قبل همنشینی با مرز دریا روزی میبرند. استان ما از نظر واردات و صادرات از استان های اصلی کشور است و بیش از ۷۰درصد صادرات و واردات از اینجاست که این موارد میتواند مشکلات امنیتی و انتظامی فراوانی داشته باشد که خدارا شاکریم اینگونه نیست. اگرچه افرادی هستند که از خلأهای قانونی موجود استفاده میکنند، مثل درگیریهای ما در حوزه قاچاق سوخت.
فرمانده انتظامی هرمزگان در این رابطه اضافه کرد: در این خصوص کم کاریهایی وجود دارد. شغلهای کاذب و دردسرهایی ایجاد کرده که بخشی از توان ما را معطوف به خود کرده است. اما اراده مسئولان استان این است که بتوانیم ریشهای این مشکل را حل کنیم. در این خصوص اقداماتی هم انجام شده و بعضا با طرحهای عملیاتی خوب و مشترک در نقاط خاص بعضا کشفیات سوخت بیش از ۲ تا ۳ میلیون لیتر بوده است. خیلی از جوانان با غفلت در دام افراد سودجو افتادند.
وی گفت: ما در بحث خودروهای شوتی کاهش ترددها داریم و در بحث قاچاق سوخت هم ضربات مهلکی زدیم و کشفیات زیادی داشتیم. افراد سر باند به طرق مختلف شناسایی شدند و اقدامات خیلی خوبی در این خصوص داشتیم. در سال گذشته ۲۶ طرح ارتقا در خصوص قاچاق سوخت انجام دادیم که بخش اعظمی از آن طرحها با مشارکت دریابانی بوده و در این طرح ها ۲۷ میلیون لیتر سوخت کشف شد.
وی تاکید کرد: بیش از ۴ هزار دستگاه شوتی سنگین و نیمه سنگین و سبک ضبط شدند. ۴۲۰ کیلومتر لولهها از انبارها و خانههای روستایی به سمت سواحل کارگذاری شده بود که با ابزار و تجهیزات پلیس امحا شده است. ۱۴۸۰ عدد مخزن ۱۰ تا ۵۰ هزار لیتری کشف و خنثی شد و محموله ها نیز به شرکت نفت تحویل شده. در این میان ۳۶۵۷ نفر هم در عملیاتهای مختلف دستگیری شدند.
سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی استان هرمزگان نیز در این مراسم گفت: وضعیت استان هرمزگان۱۱۰۰ کیلومتر مرز دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس و بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مساحت دارد. یکی از اولویت های اصلی فرماندهی انتظامی کشور مبارزه با قاچاق در انواع و اقسام آن بوده است. به این دلیل طرحهای زیادی در این خصوص داشتیم و فرماندهی انتظامی در کنار مرزبانی و دستگاه قضایی عملیاتهای فراوانی داشته است. در دو سال اخیر ۴۰ درصد توان شناوری ما افزایش پیدا کرده و به فرموده سردار رادان امسال سال سختی برای قاچاقچیان خواهد بود. در سال گذشته بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و ضبط شد که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته بود. حدود ۲۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق فقط در دریابانی بوده. در دخانیات بیش از ۲۴ میلیون نخ سیگار و بیش از ۲۳ هزار لوازم منزل بوده و در این میان بیش از ۹۵۰ شناور قاچاق بر توقیف شده است. امسال در ۵۰ روز اخیر بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت کشف و ضبط شده است.
وی گفت: ما این هشدار را به قاچاقچیان میدهیم که مرزبانی و فرماندهی انتظامی استان با حمایت دستگاه قضایی سال سختی را برای قاچاقچیان رغم میزند. ما تلاش میکنیم با شناسایی نیروهای اصلی و سرکردگان باندهای قاچاق به بنیه مالی آنها نیز ضربه سختی بزنیم.
پیش از این نشست، خبرنگاران از سامانه هوشمند پایش جایگاههای سوخت بازدید کردند.