به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، شیشیر دالاکیا، کاندیدای دکترای اخترفیزیک در دانشگاه کوئینزلند جنوبی، بخشی از یک تیم بین المللی است که این کشف را در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم منتشر کرده است.
او گفت: «با محاسباتی که انجام دادیم متوجه شدیم که احتمالاً این سیاره اندازه زمین است و شاید آب و هوایی معتدل داشته باشد. البته خیلی هم به ما نزدیک است.» او در ادامه درباره قابلیت سکونت این سیاره گفت:« دمای آن هم میتواند مناسب باشد چون آب مایع روی سطح آن جمع شده است. این مورد از آن جهت مهم است که ما فکر میکنیم سیارات در صورتی که بتوانند آب مایع روی خود داشته باشند، بالقوه قابل سکونت هستند. بنابراین در این جستوجوی بزرگ برای حیات که در حال انجام آن هستیم، میخواهیم سیاراتی را پیدا کنیم که به طور بالقوه قابل سکونت هستند و این سیاره میتواند رقیب خوبی باشد.»
این سیاره که نام آن را Gliese ۱۲ گذاشتهاند به اندازه زمین یا کمی کوچکتر مانند زهره است. دمای سطح آن حدود ۴۲ درجه سانتیگراد تخمین زده میشود. مدار ۱۲ روزه به دور Gliese ۱۲، یک کوتوله قرمز سرد در صورت فلکی حوت است. Gliese ۱۲ تقریباً یک چهارم اندازه خورشید است و حدود ۶۰ درصد دمای سطح آن است. دالاکیا همراه یک دانشجوی دکترای دانشگاه ادینبورگ به نام لاریسا پالتروپ که با ناسا برای تایید سیاره جدید همکاری کرد، این تیم تحقیقاتی را رهبری کرده است.
بیشتر بخوانید:
- این ابزارها گوشی شما را شنود می کند | مراقب مهمانهای ناخوانده باشید
از آنجایی که این سیاره فقط ۴۰ سال نوری از زمین فاصله دارد به این معنی نیست که ما در آینده نزدیک میتوانیم به آن برسیم، اما به این معنی است که میتوانیم بزرگترین تلسکوپهای فضایی جهان را به سمت آن نشانه بگیریم و بفهمیم که جو آن چطور است.