به گزارش همشهری آنلاین، علی باقریکنی سرپرست وزارت خارجه پیش از ظهر امروز (جمعه، ۱۱ خرداد) در پیش خطبههای نماز جمعه تهران ضمن تسلیت شهادت رئیسجمهور شهید و همراهان ایشان، گفت: ماه خرداد، ماه حادثههای بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی است، چه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و چه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ و چه سوم خرداد ۱۳۶۱، هر کدام از این رویدادهای بزرگ تاثیرگذار و بسیار مهم در تاریخ انقلاب اسلامی است.
وی افزود: امروز در آستانه سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) هستیم و در عین حال داغدار مصیبت بزرگ شهادت رئیس جمهور شهید، آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان هستیم لذا به این شهدای بزرگ ادای احترام میکنیم.
سرپرست وزارت خارجه اظهار کرد: این روزها در ادامه هفت ماه گذشته، ما عزادار شهدای بزرگوار مردم فلسطین در غزه نیز هستیم که ناشی از جنایتهای ددمنشانه و بیرحمانه صهیونیستهای ضد انسان هستیم.
باقریکنی افزود: هیچکس در زمانی که عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد تصور هم نمیکرد که یک جنگی میان یک ملت، آرمان و باور با یک ارتش بیرحم ضد انسانی تا دندان مسلح به پیشرفتهترین سلاحها بیش از ۷ ماه به طول بیانجامد و آن ارتش مسلح به سلاحهای پیشرفته آمریکایی، درمانده باشند.
وی تصریح کرد: این واقعیتی است که برخاسته از ابتکار امام و رشد یافته به برکت روح امام و توانمند شده به تدبیر رهبری انقلاب اسلامی و میدان داری فرمانده بزرگی چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است، بنابراین اینکه در طول چند ماه گذشته این جنگ ادامه داشته، نفس ادامه آن نشانه پیروزی ملت فلسطین است.
شاهد یک بسیج گسترده از حمایت مردم در دانشگاهها و دبیرستانهای آمریکا هستیم
سرپرست وزارت خارجه تأکید کرد: در طول این مدت صهیونیستها هیچ هدف نظامی را نتوانستند منهدم کنند زیرا هدف نظامی در غزه وجود ندارد چراکه نه یک هواپیمای نظامی فلسطینی را توانستند سرنگون کنند نه یک تانک فلسطینیها را توانستند به غنیمت بگیرند و نه یک پادگان نظامی را توانستند تصرف کنند زیرا هیچکدام از این اهداف در غزه وجود ندارد.
باقریکنی گفت: در غزه، مردم بیپناه و بیصلاح ولی مقتدر، رشید و هوشمند وجود دارد و این پیروزیها مرهون آن باور است.
وی افزود: نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم، در طول این مدت ۷ ماه هرچه جلوتر آمدیم شکست صهیونیستها افزونتر و ناکامی آنها بیشتر شد.
سرپرست وزارت خارجه عنوان کرد: زمانی که عملیات طوفان الاقصی آغاز شد، رژیم صهیونیستی در هیچ دادگاه بینالمللی محکوم نشده بود ولی امروز در عالیترین مرجع حقوقی بینالمللی این رژیم به نسل کشی متهم شده است و باید به اتهامات آن رسیدگی شود.
باقریکنی ادامه داد: وقتی عملیات طوفانالاقصی آغاز شد، کشوری ارتباط خود را با رژیم صهیونیستی قطع نکرد ولی امروز تعداد قابل توجهی از کشورها در جهان رابطه سیاسی و اقتصادی خود را با این رژیم قطع کردهاند و این نشانه انزوای سیاسی رژیم صهیونیستی است.
وی تصریح کرد: با شروع عملیات طوفانالاقصی هیچ حرکتی در سطح افکار عمومی و دانشگاههای آمریکا و اروپا به حمایت از مردم فلسطین شکل نگرفت ولی امروز یک موج وسیع در سطح دانشگاههای آمریکا و اروپا علیه رژیم غاصب صهیونیستی شکل گرفته است و این نشان دهنده اضمحلال این رژیم است.
سیاست همسایگی توانست ایران را به عنوان محور تضمین کننده ثبات در منطقه نشان دهد
سرپرست وزارت خارجه با بیان اینکه صهیونیستها باید بدانند فلسطین یک باور است و با تیغ شمشیر این باور قویتر میشود، گفت: به همین جهت است که مقاومت مردم فلسطین توانسته نه تنها ناکامی را در میدان غزه بر صهیونیستها تحمیل کند، بلکه در عرصههای دیپلماسی عمومی، رسانهای و حقوقی در بُعد بین المللی فضا را بر صهیونیستها تنگ کند.
باقری اظهار کرد: وقتی جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه رژیم صهیونیستی را تنبیه کرد، کشورهای منطقه این حرکت را به معنای یک حرکت بیثبات کننده تلقی نکردند بلکه این حرکت را دفاع مشروع از منافع و امنیت ملی ایران تلقی کردند. این موفقیت ما در تحقق اهداف میدان و دیپلماسی بود که هر دو همزمان و همسو با یکدیگر و رو به جلو حرکت کردند.
وی عنوان کرد: صهیونیستها پس از عملیات وعده صادق نتوانستند حتی یک بیانیه از مراجع و مجامع بین المللی علیه ایران دریافت کنند که این نشانه هوشمندی، ذکاوت و رویکرد صحیح شهید آیت الله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در سیاست خارجی بود.
سرپرست وزارت خارجه تأکید کرد: شهید آیت الله رئیسی زمانی که مسؤولیت را به عهده گرفت، در عرصه سیاست خارجی ابداعات و ابتکارات بسیار مؤثری را انجام داد، یکی از ابتکارات وی بحث ارتباط با همسایگان بود چرا که سیاست همسایگی بحث اصلی در دکترین سیاست خارجی دولت سیزدهم بود و از همان روز مراسم تحلیف که هیئتهای خارجی به تهران آمدند، در ملاقاتهایی که با آیت الله رئیسی داشتند، متوجه رویکرد و نگاه شهید رئیسی شدند و پس از خروج از آن جلسه نظرشان نسبت به روابط با ایران مثبت، ایجابی و رو به جلو بود.
باقریکنی خاطرنشان کرد: از همان زمان این نگاه میان کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه شکل گرفت، سیاست همسایگی توانست جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک محور تضمین کننده ثبات در منطقه نشان دهد. آمریکاییها در طول دهههای گذشته تلاش کردند که ایران را میان همسایگان خود با این ادعای دروغ که ایران به دنبال ترویج بیثباتی و ناامنی در منطقه است منزوی کنند، اما رویکرد صحیح سیاست خارجی در دولت سیزدهم مانع از تحقق هدف آنها شد.