به گزارش همشهری آنلاین، مجله هفتگی «المجله» عربستان در این باره گزارش داد که حماس با هماهنگی دیگر گروههای مقاومت فلسطین تغییراتی را در توافق آتش بس پیشنهادی اعمال کرده است.
طبق این گزارش، حماس ضمن اعلام پایبندی به ضمانت سازمان ملل، بر ملحق شدن روسیه، چین و ترکیه به آمریکا، قطر و مصر به عنوان کشورهای ضامن توافق تاکید کرده است.
المجله همچنین نوشت: حماس خواستار خروج اسرائیل از محور فیلادلفیا در مرز رفح و مصر شده است.
برپایه این گزارش، جنبش حماس همچنین بر ضرورت خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه، توقف کامل حملات و بازسازی غزه طی سه تا پنج سال تاکید کرده است.
از دیگر خواستههای حماس ادامه فعالیت آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، فراهم کردن برق غزه، پایان دادن به محاصره و بازگشایی گذرگاههای مرزی است.
این جنبش همچنین بر ضرورت بازگشت وضعیت اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی به شرایط پیش از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکید کرده است.
«جوبایدن» رئیسجمهور آمریکا شامگاه جمعه ۱۸ خرداد گفت رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرده و در صورت حصول توافق بر سر این طرح جدید، آمریکا پایبندی تلآویو به مفاد این طرح را تضمین خواهد کرد.
بایدن گفت: «اسرائیل یک پیشنهاد جامع ارائه داده است. این یک نقشهراه است که به آتشبس پایدار و آزادسازی تمام اسرا منجر خواهد شد. این پیشنهاد از طریق قطر به حماس تحویل داده شده است.»
پس از این اظهارات بایدن قطعنامه پیشنهادی آمریکا مبنی بر توقف درگیریها در غزه دوشنبه شب با ۱۴ رای موافق و رای ممتنع روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید و جنبش حماس از آن استقبال کرد.