به گزارش همشهری آنلاین، منصور حقیقتپور؛ نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در روزنامه همشهری نوشت، با توجه به جو سیاسی کشور در ایام انتخابات و کلیدخوردن مناظرات انتخاباتی، مسائلی وجود دارد که لازم است مورد توجه نامزدهای ریاستجمهوری قرار گیرد. این موضوعات مهم باید در برنامههای مناظراتی بیان شده و به شکل صحیح برای مردم تبیین شود و شائبهای باقی نگذارد. نخستین مسئله این است که متصدی بعدی قوه مجریه باید «صداقت» را پیشه اصلی خود سازد و این امر را از همین مناظرات شروع کند.
مردم در پی این هستند که رئیسجمهورشان آنها را ببیند و با آنها بر مدار صداقت سخن بگوید. این دیدن مردم و شنیدن خواستههای آنان و توجه به مشکلاتشان، چیزی است که جامعه قبل از هرچیزی آن را از نامزدهای انتخاباتی طلب میکند. پس بیان دغدغههای اصلی مردم و توجه به مشکلاتی که برای آنها وجود دارد، موضوعی است که انتظار میرود در این برنامههای تبلیغاتی به آن توجه شود.
در همین راستا رئیسجمهور باید تدبیری بیندیشد تا مثل سایر مردم جامعه بوده و فاصله چندانی بین او و دیگران وجود نداشته باشد. برای مردم این مطلوب است که رئیسجمهور آینده چه برنامهای نسبت به شایستهسالاری داشته و چگونه قصد دارد تا از نخبگان جامعه و اشخاص متخصص استفاده کند. در مناظرات این موضوع باید بیان شود که آیا نامزدها قرار است به شکل قبیلهمحور تنها اطرافیان و دوستان خود را روی کار بیاورند یا اینکه بر مدار شایستهسالاری اقدام کنند و مناصب کلیدی و مهم کشور را بهدست اهلش میسپارند.
نکته بعدی که نیاز است نامزدها آن را برای مردم شفاف کرده و سپس درصورت پیروزی آن را در دولت خود پیگیری کنند، مبارزه اصولی و حسابشده با فساد است.
امروزه مردم از فساد دلخون هستند و همین امر برخی از آنان را ناامید کرده است. داشتن عزم جدی و برنامه اصولی است که امکان مبارزه و ریشهکنکردن فساد را فراهم میکند.
علاوه بر این، مسئله معیشت امروز دغدغه اصلی مردم شده و بنا به برخی آمارها و گزارشها، سردرگمی و ناامیدی بسیاری از جوانان و مردم ایران که منجر به مهاجرت شده است، همین عدمامید به آینده و سختیهای مربوط به معیشت است.
رئیسجمهور باید نسبت به این مسائل دارای برنامهای مشخص باشد و با تبیین آنان و البته عملیکردنش، امید دیگری را به جامعه تزریق کند. کشور ما فرصتهای خوبی از این حیث دارد که باید بهآنها توجه شود.
و در آخر، مسئله حکمرانی منسجم است که باید یکبار دیگر مورد ارزیابی و بازبینی قرار بگیرد؛ چراکه احساس میشود چندان انسجام دقیق و اساسی در قبال این امر در دولت وجود ندارد و موازیکاریهایی صورت گرفته است که نیاز دارد رئیسجمهور آینده برای آنها برنامه و هدفی را درنظر بگیرد.