همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: دوره وابستگی در گربهسانان معمولاً بین ۱.۵ تا ۳ سال است. در بین گربهسانان، شیرها یکی از طولانیترین دورههای وابستگی به مادر را دارند، یوزپلنگها، به عنوان یکی از حساسترین گربهسانان، دورههای رشد و تکامل خاصی دارند که در آنها وابستگی به مادر و یادگیری مهارتهای بقا و شکار تدریجاً تغییر میکند و کم میشود. بچه یوزپلنگها تا حدود ۶ ماهگی به شیر مادر وابسته هستند در ادامه به مسیری که یک یوزپلنگ تا مستقل شدن طی میکند میپردازیم:
تولد تا ۲ ماهگی:
نوزادان یوزپلنگ در این دوره کاملاً وابسته به مادر هستند. آنها در یک لانه پنهان شده و مادر آنها را از شیر تغذیه میکند. نوزادان در این دوره هنوز قادر به دیدن یا حرکت کردن به صورت مستقل نیستند.
۲ تا ۶ ماهگی:
در این مرحله، نوزادان شروع به دنبال کردن مادر و کاوش محیط اطراف میکنند. آنها هنوز از شیر مادر تغذیه میکنند، اما مادر شروع به آوردن گوشت شکار به لانه میکند تا نوزادان با مزه و بوی گوشت آشنا شوند.
۶ ماهگی تا ۱ سالگی:
یوزپلنگهای جوان در این دوره همراه با مادر به شکار میروند. آنها شروع به مشاهده و یادگیری تکنیکهای شکار از مادر میکنند. اگرچه آنها ممکن است در این مرحله خودشان نیز تلاش به شکار کنند، اما هنوز برای بقای کامل به مادر وابستهاند.
۱ تا ۱.۵ سالگی:
یوزپلنگهای جوان در این سن معمولاً قادر به شکار به صورت مستقل میشوند، اما هنوز با مادر میمانند. این دورهای است که مادر به آنها اجازه میدهد تا بیشتر در فرآیند شکار شرکت کنند و مهارتهای خود را تقویت کنند.
۱.۵ تا ۲ سالگی:
در این مرحله، یوزپلنگها تقریباً به صورت کامل مستقل میشوند. مادر آنها را ترک میکند تا یک نسل جدید را به دنیا بیاورد. یوزپلنگهای جوان باید خودشان شکار کنند و برای بقا تلاش کنند.
بعد از ۲ سالگی:
یوزپلنگها به طور کامل مستقل شده و قادر به شکار و بقای خود هستند. آنها ممکن است تا چند ماه دیگر با خواهر و برادران خود بمانند، اما به تدریج پراکنده میشوند و قلمروهای خود را پیدا میکنند.