در طول روزهای گذشته ۳برنامه عملیاتی مهم برای حمایت از بورس و جلوگیری از نزول توسط دولت آغاز شده است که مهم‌ترین آنها کاهش نرخ بهره است.

به گزارش همشهری آنلاین، به‌دنبال نزول‌های مداوم بورس برنامه‌های مختلفی برای حمایت از بازار سهام آغاز شده است؛ اما ظرف روزهای گذشته ۳برنامه مهم در دستور کار قرار گرفته که شامل کاهش نرخ بهره، تزریق نقدینگی به بورس و جلوگیری از خروج خودروسازان می‌شود.

کاهش نرخ بهره

از یک طرف بانک مرکزی از بانک‌ها خواسته تا پرداخت سودهای بالا به سپرده گذاران را متوقف کنند و از طرف دیگر زمینه‌های کاهش نرخ بهره اوراق بدهی را فراهم کرده است. طبق تازه‌ترین اطلاعات در هفته جاری بانک مرکزی با تزریق ۲۱همت پول از طریق قراردادهای بازخرید، بزرگ‌ترین تزریق پول در عملیات بازار باز سال‌جاری را رقم زده است که این موضوع می‌تواند زمینه‌های کاهش نرخ بهره را فراهم کند. این موضوع به‌معنای کاهش سیاست‌های انقباضی است و درصورت تداوم می‌تواند بستری برای رشد بورس باشد.

بیشتر بخوانید

درباره اولین مناظره تلویزیونی ؛ فهمیدند بورس قمارخانه نیست | مسکن دولتی یعنی فساد | ارز و تورم راه حل شناخته شده دارد

جعبه ابزار سهام‌ داری در بـورس | چگونه در بورس سرمایه‌ گذاری کنیم؟

تزریق نقدینگی

به غیر از کاهش نرخ بهرهف اقدام دیگری که برای حمایت از بورس در جریان است، تزریق ۶۰میلیون دلار منابع از سوی صندوق توسعه ملی به بورس است. این منابع می‌تواند از طریق بازارگردان‌ها صرف افزایش طرف تقاضا در بورس شود. افزایش طرف تقاضا در بورس می‌تواند از نزول بیشتر شاخص‌ها جلوگیری کند.

جلوگیری از خروج خودروسازان

اقدام سوم اعطای مهلت یکساله به ‌خودروسازان برای جلوگیری از زیان است. قرار بود ایران خودرو و سایپا به‌دلیل زیان‌های سنگین از بورس اخراج شوند؛ اما حالا یک سال دیگر فرصت دارند تا از زیان خارج شوند. با توجه به اینکه این دو شرکت اثرات مهمی بر بازار دارند، اعطای مهلت یکساله می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.

منبع: روزنامه همشهری