به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سان، در واقع، روزهای زمین ۱.۸میلی ثانیه در قرن طولانیتر شده است. این یعنی یک دقیقه افزایش در هر ۳.۳میلیون سال، به این معنی که ممکن است ۲۰۰میلیون سال طول بکشد تا یک ساعت دیگر به روز اضافه شود.
بهنظر میرسد در طولانیتر شدن یک روز کامل، ماه مقصر است؛ چرا که اصطکاک ناشی از جزر و مد باعث کاهش چرخش زمین در طول زمان شده است. از آنجایی که زمین سریعتر از ماه به دور خود میچرخد، بهاصطلاح «برآمدگی جزر و مدی» جلوتر از موقعیت نسبی ماه حرکت میکند. این کار توده ماه را به جلو میکشد و باعث ایجاد اصطکاک در امتداد بستر دریا میشود که مانع از چرخش سیاره میشود.
دانشمندان میگویند: طولانی شدن روزها در واقع قرنهاست که مشاهده شده است. کنستانتین باتیگین، پروفسور علوم سیارهای در کالتک، گفت: «تغییر در سرعت چرخش زمین بهقدری تدریجی اتفاق میافتد که فرایندهای تکاملی میتوانند در طول زمان با تغییرات سازگار شوند.» در واقع، طول روزها برای سالها متفاوت بوده است و یک میلیارد سال پیش، یک روز تنها حدود ۱۹ساعت بود.
بیشتر بخوانید:
- تحولی بزرگ در روش مطالعه | ستاره مصنوعی به فضا پرتاب میشود!
باتیگین توضیح داد: «تغییر نسبی در سرعت مداری در زندگی روزمره قابل توجه نخواهد بود.» وقتی انتظار میرود روزها ۲۵ ساعت طول بکشد، باید برای یک سال هم بهجای ۳۶۵روز ۳۵۰روز در نظر گرفته شود. طول یک سال با تعداد چرخشهای زمین که در یک مدار خورشیدی رخ میدهد، تعیین میشود. از آنجا که این سیاره در یک مسیر تقریباً دایرهای خورشید را دور میزند، در هر سال ۳۶۵.۲۵بار در محور خود میچرخد.