به گزارش همشهریآنلاین ، فایننشال تایمز امروز به نقل از سید کمال خرازی نوشت که جمهوری اسلامی ایران علاقه ای به یک جنگ منطقهای ندارد. وی از آمریکا خواست تا برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری ها، اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، خرازی در پاسخ به این سوال که آیا ایران در صورت درگیری تمام عیار، از حزب الله حمایت نظامی خواهد کرد، گفت: همه مردم لبنان، کشورهای عربی و اعضای محور مقاومت از لبنان در برابر اسرائیل حمایت خواهند کرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: احتمال گسترش جنگ به کل منطقه که همه کشورها از جمله ایران درگیر آن شوند، وجود خواهد داشت و در چنان شرایطی، چارهای جز حمایت تمام و کمال از حزب الله نداریم.
وی افزود: گسترش جنگ به نفع هیچکس نیست، نه ایران و نه آمریکا.
فایننشال تایمز در ادامه این گزارش به نقل از یک مقام ایرانی که نام وی را فاش نساخت مدعی شد: بعید است ایران مستقیماً اسرائیل را هدف قرار دهد. در عوض محور مقاومت را بسیج خواهد کرد.
این روزنامه اقتصادی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، نوشت: رای دهندگان از میان مسعود پزشکیان اصلاح طلب که می خواهد برای رهایی از تحریم ها دوباره با غرب تعامل کرده و سعید جلیلی دشمن آمریکا، یکی را انتخاب خواهند کرد.
خرازی گفت که بسته به آنکه چه کسی برنده شود، "تفاوت هایی" در رویکردها وجود خواهد داشت، اما راهبرد کلی سیاست خارجی توسط رهبری تعیین شده و تغییری نمی کند.
وی گفت که انتخابات فرصتی برای "گشایش های جدید" بین ایران و غرب ایجاد می کند. اما برای نیل به آن، کشورهای غربی باید "از سیاستهای کنونی عقبنشینی کرده و بر اساس جایگاه برابر و احترام متقابل با ایران وارد مذاکره شوند".
خرازی افزود: اگر آنها تصمیم به همکاری بگیرند، ما آماده همکاری هستیم.
فایننشال تایمز به نقل از خرازی نوشت که جمهوری اسلامی ایران در دولت جدید مایل به انجام مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن در مورد برنامه هسته ای ایران است در صورتیکه این امر منجر به پیوستن مجدد آمریکا به برجام شود.
خرازی با استناد به فتوای رهبری مبنی بر ممنوعیت ساخت سلاح هسته ای گفت: ما موافق ساخت سلاح هسته ای نیستیم. اما او گفت که اگر موجودیت ایران با یک تهدید مواجه شود، "طبعاً باید دکترین خود را تغییر دهیم".
وی هشدار داد که اگر غرب مکانیزم ماشه را برای اعمال مجدد تحریم های سازمان ملل فعال کند، با "واکنش شدید ایران در زمینه تغییر راهبرد هستهای" روبرو خواهد شد.
وزیر امور خارجه پیشین ایران گفت: تاکنون تصمیمی برای غنی سازی بیش از ۶۰ درصد اتخاذ نکرده ایم. اما سعی کرده ایم تجارب خود را با استفاده از ماشینهای مختلف و تنظیمات مختلف گسترش دهیم.
فایننشال تایمز با اشاره به ناخشنودی غرب از همکاریهای نظامی ایران و روسیه نوشت: خرازی با تاکید بر بی طرفی ایران در جنگ روسیه و اوکراین گفت که ایران پیش از آغاز این درگیری، به روسیه هواپیماهای بدون سرنشین فروخته است. وی در پاسخ به سوالی درباره نگرانی های غرب مبنی بر احتمال فروش موشک های بالستیک ایرانی به مسکو، گفت: چنین اتهاماتی وجود داشته است، اما صحت ندارد.
وی با بیان اینکه "هیچ مانعی بر سر راه معاملات تسلیحاتی ایران و روسیه وجود ندارد"، افزود: تهران در حال مذاکره برای خرید جنگندههای روسی است و قرار است در آینده نزدیک یک توافق راهبردی جامع با آنها امضا کنیم.