بالا گرفتن تب بازی‌هایی همچون «همستر کامبت»، بسیاری از مردم را بر آن داشته تا هیچ ایردراپی را از دست ندهند و برای به‌دست آوردن ارزهای دیجیتال مختلف و عمدتا ناشناخته، وارد روبات‌هایی در پلتفرم‌هایی مانند تلگرام شوند. بدون آنکه از خطرات احتمالی که در کمین‌شان است، خبر داشته باشند.

به گزارش همشهری آنلاین، در زیر می‌توانید اطلاعات جامعی درباره پدیده ایردراپ‌ها به‌دست آورید.

ایردراپ چیست؟

ایردراپ (Airdrop) به معنای انتقال یا توزیع رایگان توکن‌ها یا ارزهای دیجیتال به کیف پول‌های کاربران است. این روش بیشتر توسط پروژه‌های بلاکچین و ارزهای دیجیتال برای جلب توجه و تبلیغات استفاده می‌شود. در حقیقت، ایردراپ نوعی هدیه‌دادن توکن‌ها به کاربران است تا آن‌ها را تشویق به مشارکت بیشتر در یک پروژه کنند.

مزایا

افزایش آگاهی و تبلیغات: ایردراپ‌ها به پروژه‌ها کمک می‌کنند تا نام و برند خود را بیشتر به گوش کاربران برسانند.

جذب کاربران جدید: به کاربران جدید انگیزه می‌دهند تا به شبکه یا پلتفرم بپیوندند و از خدمات آن استفاده کنند.

توزیع عادلانه توکن‌ها: پروژه‌ها می‌توانند توکن‌های خود را به‌صورت عادلانه‌تری توزیع کنند و از انحصار جلوگیری کنند.

افزایش نقدینگی: با افزایش تعداد کاربران و توزیع گسترده توکن‌ها، نقدینگی بازار نیز افزایش می‌یابد.

نحوه کار

ایردراپ‌ها معمولا با شرایط و ضوابط خاصی انجام می‌شوند. برخی از این شرایط می‌تواند شامل انجام فعالیت‌های مشخصی توسط کاربران باشد.

  • ثبت‌نام در سایت پروژه
  • اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی
  • نگهداری از یک توکن خاص

انواع ایردراپ‌ها

استاندارد: این نوع ایردراپ‌ها بدون نیاز به انجام فعالیت خاصی توسط کاربران انجام می‌شود. تنها کافی است که کاربران کیف پول خود را ثبت کنند.

مشروط: برای دریافت این نوع ایردراپ‌ها، کاربران باید فعالیت‌های مشخصی را انجام دهند، مانند اشتراک‌گذاری محتوا، ثبت‌نام در وبسایت یا نگهداری از یک توکن خاص.

انحصاری: این نوع ایردراپ‌ها به کاربران خاصی تعلق می‌گیرد که شرایط ویژه‌ای را برآورده کرده‌اند، مانند اعضای اولیه یک پروژه یا دارندگان توکن‌های خاص.

هارد فورک: این ایردراپ‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که یک بلاکچین هارد فورک شود و توکن‌های جدیدی ایجاد شود. دارندگان توکن‌های اصلی به نسبت توکن‌های خود توکن‌های جدید دریافت می‌کنند.

خطرات استفاده از ایردراپ‌ها

استفاده از ایردراپ‌ها می‌تواند به دلایل مختلفی جذاب باشد، اما همانطور که هر فرصت سرمایه‌گذاری دارای ریسک است، ایردراپ‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

کلاهبرداری و پروژه‌های جعلی

بسیاری از کلاهبرداران با ایجاد پروژه‌های جعلی و ایردراپ‌های تقلبی سعی در جلب توجه و اطلاعات کاربران دارند. این پروژه‌ها ممکن است هیچ ارزشی نداشته باشند و تنها هدف آنها جمع‌آوری اطلاعات شخصی و مالی کاربران باشد.

سرقت اطلاعات شخصی

برخی ایردراپ‌ها از کاربران می‌خواهند که اطلاعات شخصی مانند آدرس ایمیل، شماره تلفن یا آدرس کیف پول را ارائه دهند. این اطلاعات می‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

بدافزارها و حملات فیشینگ

لینک‌های موجود در ایردراپ‌های جعلی ممکن است به سایت‌های آلوده به بدافزار هدایت شوند یا کاربران را به دام حملات فیشینگ بیندازند، که می‌تواند منجر به سرقت ارزهای دیجیتال یا اطلاعات حساس شود.

هزینه‌های پنهان

برخی ایردراپ‌ها ممکن است از کاربران بخواهند که برای دریافت توکن‌ها هزینه‌ای را پرداخت کنند. این هزینه‌ها می‌تواند شامل کارمزد تراکنش‌ها یا سایر هزینه‌های پنهان باشد که ممکن است از ارزش واقعی توکن‌ها بیشتر باشد.

شرایط نامشخص و تغییرات ناگهانی

برخی پروژه‌ها ممکن است شرایط ایردراپ‌ها را بدون اطلاع قبلی تغییر دهند یا حتی آن‌ها را لغو کنند. این موضوع می‌تواند باعث از دست رفتن فرصت‌ها و منابع کاربران شود.

بیشتر بخوانید:

چگونه می‌توان از خطرات ایردراپ‌ها جلوگیری کرد؟

  • تحقیق و بررسی
  • استفاده از منابع معتبر
  • حفظ امنیت اطلاعات شخصی
  • عدم پرداخت هزینه