به گزارش همشهریآنلاین، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص واکنش آمریکا درباره لحن دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب ایران و نیز تمایل دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ابتدای دولتش، و احتمال بازگشت به به برجام گفت: «ما هیچ انتظاری نداریم که این انتخابات منجر به تغییری اساسی در مسیر یا سیاستهای ایران شود. در نهایت، این رئیس جمهور نیست که در مورد آینده سیاست ایران حرف نهایی را می زند بلکه رهبر عالی ایران حرف آخر را می زند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در عین حال با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره فعالیت های منطقه ای ایران مدعی شد: «بدیهی است اگر رئیس جمهوری جدید این اختیار را داشت که اقداماتی را برای محدود کردن برنامه هستهای ایران، توقف حمایت مالی از تروریسم و توقف فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه انجام دهد، ما از آن استقبال میکردیم، اما در شرایط فعلی هیچ انتظاری برای تغییر نداریم.»
تحول تازه در مناسبات ایران و آمریکا؟ | تنش ها میان تهران و واشنگتن بیشتر می شود؟
با انتخاب پزشکیان کاخ سفید تصمیمی برای مذاکره با ایران دارد؟ | سوالی که خبرنگار تکرار کرد
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه به نگرانیهای واشنگتن درباره فعالیتهای هستهای ایران اشاره کرد و در عین حال گفت: « ما همیشه گفتهایم که دیپلماسی موثرترین راه برای دستیابی به یک راهحل مؤثر و پایدار در رابطه با برنامه هستهای ایران است، یکی از موضوعاتی که بدیهی است نگرانیهای زیادی درباره آن داریم. با انتخابات اخیر هیچ چیز تغییری نکرده است؛ ما به وضوح گفتهایم با توجه به تشدید تنشزاییهای تهران در سراسر جهان، در حال حاضر از هرگونه راه حل دیپلماتیک معنادار فاصله داریم.»
پیش از میلر، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا آمریکا حاضر است مذاکرات درباره توافق هسته ای ( برجام) یا سایر مذاکرات را با توجه به اینکه ایران رئیس جمهور جدیدی دارد، از سر بگیرد؟ گفت: «نه».
در این هنگام خبرنگار از او خواست بلندتر بگوید که او دوباره «نه» خود را تکرار کرد و ادامه داد: ما در موقعیتی نیستم که فقط به این خاطر که ایران یک رئیس جمهور جدید دارد، به میز مذاکره بازگردیم.
کربی با بیان اینکه تغییری در موضع واشنگتن رخ نداده است، با تکرار مواضع و ادعاهای این کشور علیه ایران مدعی شد: «آنها همچنان از گروههای تروریستی مانند حماس،حزب الله و حوثی ها (انصارالله یمن) حمایت میکنند. حوثی ها همچنان به کشتیها در دریای سرخ حمله میکنند. ایران همچنان به ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین ادامه میدهد. مانند آنچه همین آخر هفته روی داد و … بنابراین پاسخ ما نه، نه است».
کربی در پاسخ به این خبرنگار که پرسید آیا کاخ سفید انعطافی در موضع خود با توجه به انتخاب رئیس جمهوری جدید در ایران در نظر دارد، افزود که ما باید ببینیم رئیس جمهور جدید ایران چه اقدامی میخواهد انجام دهد با این حال انتظار تغییر رویکرد ایران را نداریم.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: «باید ببینیم این آقا (رئیس جمهور جدید ایران) چه میکند. ما با این حال انتظاری درباره تغییر رویکرد ایرانیان نداریم».
وزارت امور خارجه آمریکا در نخستین واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران، با تکرار اظهارات مداخله جویانه با ادعای اینکه انتخابات در ایران آزاد و عادلانه نبوده است، گفت: نتیجه انتخابات تاثیر قابل توجهی در رویکرد آمریکا به ایران نخواهد داشت.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی در نخستین واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران ادعا کرد که انتخابات ریاست جمهوری ایران "آزاد یا عادلانه" نبود و "به تغییر اساسی در مسیر ایران منجر نخواهد شد".
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با رسانه های آمریکایی مدعی شد که «در نتیجه، تعداد قابلتوجهی از ایرانیها تصمیم گرفتند به هیچ عنوان در آن شرکت نکنند» و دولت آمریکا انتظار ندارد که ین انتخابات به تغییرات اساسی در مسیر ایران یا احترام متقابل بیشتر به حقوق شهروندان منجر شود.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیام خود به رسانه های آمریکایی ادعا کرد: «انتخابات تاثیر قابل توجهی در رویکرد ما به ایران نخواهد داشت. نگرانیهای ما در مورد رفتارهای ایران تغییری نکرده است. در همین حال، تا زمانی که دیپلماسی منافع آمریکا را پیش می برد، ما همچنان به دیپلماسی متعهد هستیم.»
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای در برابر ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای سعیدجلیلی، به عنوان نهمین رئیس جمهور اسلامی ایران از سوی مردم انتخاب شد.