به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت نام متقاضیان زیارت اربعین حسینی (ع) از ساعت ۱۰ صبح روز گذشته ۱۷ تیرماه در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir آغاز شد و یکی از مراحلی که زائران باید در فرآیند ثبتنام آن را طی کنند انتخاب بسته بیمهای است.
بر اساس اعلام مسئولان، اربعین امسال هم همچون سال گذشته زائران سه بسته پیشنهادی برای بیمه پیش روی خود دارند؛ بیمه اربعین که حسین دستگردی، مدیر حج و زیارت خراسان جنوبی در خصوص آن گفت: بنا بر مصوبه ستاد مرکزی اربعین همه زائران باید زیرپوشش بیمه قرار گیرند در این جهت بیمه زائران در قالب سه بسته متنوع با پوششهای مالی متفاوت در نظر گرفته شده است و حق بیمه هر یک از بستهها با احتساب سرانه مربوط به خدمات درمانی جمعیت هلال احمر با قیمتهای ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان است که هر یک از زائران بنا به تمایل خود الزاماً یکی از پوششهای بیمهای را انتخاب و با پرداخت هزینه مربوطه ثبت نام خود را در سامانه سماح تکمیل و کد رهگیری دریافت خواهند کرد.
یونس مقدمی، سخنگوی شرکت بیمهگر اربعین امسال نیز گفت: امسال در قالب سه بسته ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومانی با پوششهای مالی متفاوت بیمه اربعین برای زائران در نظر گرفته شده است؛ البته باید اشاره کرد که تمام این مبلغ حق بیمه نیست و مبلغی هم مربوط به سرانه خدمات جمعیت هلال احمر است.
سخنگوی ستاد اربعین شرکت بیمهگر اربعین امسال در رابطه با جزئیات این سه بسته اظهار کرد: پرداخت غرامت فوت به هر علت در بسته اول ۱۰۰ میلیون تومان، در بسته دوم ۱۵۰ میلیون تومان و در بسته سوم ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود؛ همچنین غرامت فوت ناشی از حادثه در بسته اول ۷۰۰ میلیون تومان، در بسته دوم ۸۵۰ میلیون تومان و در بسته سوم یک میلیارد تومان خواهد بود.
او افزود: غرامت نقص عضو و از کار افتادگی دائم یا جزئی هم در بسته اول ۷۰۰ میلیون تومان، در بسته دوم ۸۵۰ میلیون تومان و در بسته سوم یک میلیارد تومان است. هزینه درمانی جراحی و بستری هم در بسته اول ۱۰۰ میلیون تومان، در بسته دوم ۱۲۰ میلیون تومان و در بسته سوم ۱۵۰ میلیون است همچنین هزینه درمان سرپایی و پاراکلینیکی هم در بسته اول ۱۰ میلیون تومان، در بسته دوم ۱۲ میلیون تومان و در بسته سوم ۱۵ میلیون تومان خواهد بود.
مقدمی در پاسخ به این پرسش که اگر برای زائری حادثهای رخ دهد پرداخت خسارت از سوی بیمه چه میزان زمان خواهد برد؟ بیان کرد: اگر حادثهای در کشور عراق رخ دهد در بیمارستان مستقیم پرداخت را انجام خواهیم و همکاران ما در آنجا حاضر هستند همچنین در صورتی که در داخل کشور هم حادثهای رخ دهد اگر با بیمارستان طرف قرارداد باشیم خودمان مستقیم پرداختی را خواهیم داشت و در صورتی که طرف قرارداد نباشیم زائران اگر مدارک را به نزدیکترین شعبه ارسال کنند ما ظرف یک هفته تا ۱۰ روز موارد را بررسی و خسارت را پرداخت خواهیم کرد. برای فوتیها نیز فرآیند قانونی و بحث انحصار وراثت مطرح است که اگر مدارک تکمیل شود در اولین فرصت پرداخت خواهیم داشت.
در بیمه اربعین غرامت فوت پرداخت میشود نه دیه
او در پاسخ به این پرسش که آیا در بیمه اربعین دیه پرداخت میشود؟ گفت: در بیمه اربعین غرامت فوت پرداخت میشود نه دیه و زائران مازاد غرامت فوت تا دیه را میتوانند پوشش تکمیلی از شرکتهای بیمه مختلف خریداری کنند.
به گفته مسئولان، با توجه به این ورودی بالای برخی از بیمارستان های کشور عراق بنابر این بیش از گذشته ضرورت وجود بیمه در پیاده روی اربعین حس می شود بیمه ای که امسال هم در قالب سه بسته پیشنهادی به زائران ارائه خواهد شد.