پنجاه و چهارمین کنکور کشور فردا و پس‌فردا در ۵ گروه آزمایشی تجربی، علوم انسانی، فنی و ریاضی، هنر و زبان های خارجی برگزار می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۱ و ۲۲ تیرماه یعنی فردا و پس فردا در ۵ گروه آزمایشی تجربی، علوم انسانی، فنی و ریاضی، هنر و زبان‌های خارجی در ۴۰۸ شهرستان، ۶۲۵ حوزه امتحانی اصلی و ۱۷۴۷ حوزه امتحانی فرغی برگزار می‌شود.

آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح روز پنجشنبه و آزمون گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی بعدازظهر روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۲۲ تیر ماه برگزار می‌شود.

در نوبت دوم کنکور سراسری ۹۸۴ هزار ۲۱۴ داوطلب شرکت کرده است. آقا متولد ۱۳۲۲ و خانم متولد ۱۳۲۷ از کرمانشاه و خانم متولد ۱۳۹۰ از کنگاور و سه داوطلب دیگر متولد ۱۳۸۸ جوان‌ترین و پیرترین داوطلبان نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ را از آن خود کردند.

نتایج اولیه نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ به صورت نمرات خام و نمرات کل کنکور در هفته آخر مردادماه اعلام می‌شود. همزمان با این موضوع به داوطلبانی که در دو نوبت کنکور ۱۴۰۳ و یا چهار نوبت کنکورهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ شرکت کرده اند در گروه‌های آزمایشی مختلف شرکت کرده باشند، اجازه داده می‌شود گروه آزمایشی اصلی خود را انتخاب کنند.اگر کسی انتخاب نکند آخرین نوبت برگزاری آزمونی که در آن شرکت کرده است ملاک عمل قرار می‌گیرد.

انتشار کارنامه نهایی ملاک عمل برای انتخاب رشته در کنکور سراسری ۱۴۰۳ که شامل دو نوبت ۱۴۰۳ و دو نوبت ۱۴۰۲ است، در هفته اول شهریورماه صورت می‌گیرد. دفترچه شماره دو و راهنمای انتخاب رشته مجازی و فرآیند انتخاب رشته در دهه اول شهریورماه انجام می‌شود.

همزمان با انتخاب رشته، ثبت نام و انتخاب رشته‌های پذیرش با سوابق تحصیلی در هفته اول شهریور صورت می‌گیرد. کسانی که علاقمند به رشته‌های بدون آزمون هستند و در کنکور هم شرکت کرده اند نیازی به ثبت نام مجدد ندارند. اسامی معرفی شدگان در رشته‌های دارای شرایط خاص در هفته سوم شهریورماه انجام می‌شود.

نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دهه اول مهر ماه ۱۴۰۳ یعنی ۱۰ یا ۱۱ مهر اعلام می‌شود.

کارت‌ شرکت در آزمون‌ همه داوطلبان به‌همراه راهنمای شرکت در آزمون تا امروز چهارشنبه به تاریخ ۲۰ تیرماه در سامانه جامع آزمون سراسری (https://my.sanjesh.org/login) برای مشاهده و پرینت فعال است و داوطلبانی که در ۲ گروه آزمایشی شامل یک گروه آزمایشی اصلی ( علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی ) به همراه یکی از گروه‌های آزمایشی هنر یا زبان‌های خارجی متقاضی شده‌اند دارای ۲ کارت هستند.

برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم‌چنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکس‌دار و ارائه آن الزامی است.

داوطلبان در صورت مشاهده نقص احتمالی در کارت شرکت در آزمون، باید براساس آدرس مندرج در جدول شماره ۲ اطلاعیه منتشر شده در خبر درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش به واحدهای رفع‌نقص کارت اعلام شده مراجعه کنند، لازم به تاکید است در این آزمون تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست و از مراجعه به واحدهای رفع‌نقص کارت، برای این موارد جداً خودداری شود.

درصورت مشاهده نقص احتمالی در کارت شرکت در آزمون، باید "مطابق بند «پ»اطلاعیه ای که در این مورد منتشر شده است" به واحدهای رفع‌نقص کارت اعلام شده مراجعه کنند.

با توجه به اینکه روش ورود به سامانه جامع آزمون سراسری و کارپوشه داوطلبان از طریق وارد کردن کدملی / شناسه یکتا و رمز عبور و سپس دریافت کد تایید ارسالی توسط سامانه به شماره تلفن همراه اعلام شده در زمان ثبت نام است، ضرورت دارد در زمان ورود به سامانه جامع، شماره تلفن همراه اعلام شده زمان ایجاد حساب کاربری در دسترس باشد.

محل رفع‌نقص کارت شرکت در ‌آزمون داوطلبان گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی، علوم‌ تجربی، هنر و زبان های ‌خارجی بر مبنای شهرستان‌ انتخابی آنان‌ که‌ در تقاضانامه‌ ثبت نام‌، مشخص‌کرده‌اند است.

در این آزمون تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست. لذا از مراجعه به واحدهای رفع‌نقص کارت، برای این موارد جداً خودداری شود.

نوبت صبح ساعت ۷:۳۰ دقیقه در حوزه ها بسته می شود و داوطلبان توجه داشته باشند که دیرتر مراجعه کنند اجازه ورود ندارند. آزمون بعدازظهر پنجشنبه ساعت ۱۴ در حوزه ها بسته می شود. وسایل الکترونیکی از هر نوع آن و چه روشن و چه خاموش به معنی تخلف است و منجر به محرومیت از آزمون می شود و در گروه علوم ریاضی و فنی دو دفترچه داده می شود. در گروه علوم انسانی هم دو دفترچه به داوطلبان داده می شود. در گروه علوم تجربی چهار دفترچه داده می شود که یک دفترچه مختص گروه بهیاری است. در گروه های زبان و هنر نیز تنها یک دفترچه داده می شود.

اگر کد دانش آموزی و محل اخذ دیپلم مغایرتی مشاهده شد نیاز است که داوطلب به آموزش و پرورش منطقه خود مراجعه و آن را رفع کند. همچنین در صورت مشاهده مغایرت در بند جنسیت و معلولیت قطعا داوطلب باید به باجه رفع نقص مراجعه کند. در صورت نداشتن عکس، داوطلب باید با به همراه داشتن یک قطعه عکس به باجه رفع نقص مراجعه کند. در صورت مغایرت در سهمیه نیز باید به توضیحات ویرایش این بخش در اطلاعیه سازمان ملی سنجش مراجعه کنند.

منبع: ایسنا