بهگزارش همشهری آنلاین، اموال تملیکی در شرایط فعلی میتوانند یکی از منابع مهم برای افزایش درآمدهای دولت باشند. درواقع دولت میتواند با فروش این امول بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند؛ به همین دلیل بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روند فروش اموال تملیکی باید سرعت پیدا کند. در چنین شرایطی آنطور که مسئولان دولت میگویند فروش این اموال در دولت سیزدهم رشد زیادی داشته است.
بهطور کلی اموال تملیکی به کالاها و دارایی گفته میشود که بر اثر قانون به تصرف، تملک، توقیف یا به مدیریت دولت درآمده است. به بیان سادهتر اموال تملیکی کالاهایی هستند که از روش مبارزه با قاچاق کالا و ارز توقیف شدهاند؛ اموالی که براساس حکم قضایی مصادره شدهاند نیز جزو اموال تملیکی هستند. بهطور کلی اموالی که صاحبان آنها متواری هستند، کالاهای که بهصورت متروکه درآمدهاند، کالاهای قاچاق یا کالاهایی که در حکم قضایی مصادره، استرداد و توقیف و... به تملک دولت درآمدهاند در دسته اموال تملیکی قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید
اَبر پروندههای اموال تملیکی تعیین تکلیف شد | از توقیف هزار کانتینر چای دبش تا دستور فروش فوری اموال کوروش کمپانی
از فروش اموال کورش کمپانی تا درخواست برای تغییر رویه نسبت به طلافروشان
آنطور که عبدالمجید اجتهاد، مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی میگوید: حدود ۹۴هزار میلیارد تومان کالای تملیکی بهصورت مختلف در دولت سیزدهم تعیینتکلیف شدهاند که نسبت بهمدت مشابه در دولت گذشته رشد ۶۳۴درصدی داشته است. بهگفته او، فروش ۲۶هزار میلیارد تومان اموال منقول با رشد ۶۶۰درصدی در دولت سیزدهم از مهمترین دستاوردهای دولت شهید جمهور است.
نماگر های مهم اموال تملیکی
۶۰۰حراج
تعداد حراجهای برگزار شده برای فروش اموال تملیکی
۴۱۰۰دستگاه
تعداد خودروهای سواری تملیکی فروخته شده در دولت سیزدهم
۲فروند
فروش ۲فروند هواپیمای مسافربری متروکه
۱۰واگن
فروش ۱۰واگن قطار مسافربری متروکه
۲۷هزار تن
فروش ۲۷هزار تن ذرت رسوبی متروکه
۵۳هزار تن
فروش ۵۳هزار تن ذرت دامی
۱۲۳۳همت
فروش املاک تملیکی به ارزش ۱۲۳۳هزار میلیارد تومان
۳۱۳درصد
میزان رشد فروش املاک تملیکی
۹۴همت
ارزش کالاهای تملیکی تعیینتکلیف شده در دولت سیزدهم
۶۳۴درصد
درصد تعیینتکلیف کالاهای تملیکی
۲۶همت
میزان فروش اموال منقول
۶۶۰درصد
درصد رشد فروش اموال منقول