از کتاب‌های تک‌جلدی تا چندجلدی با قیمت‌های میلیونی منتشر می‌شوند و بسیاری از کتاب‌خوانان هم استطاعت خرید آنها را ندارند. در این وضعیت، برخی فروشگاه‌های آنلاین کتاب به راه‌حلی برای حفظ مشتری‌های‌شان رو آورده‌اند که شاید باورش کمی سخت باشد.

همشهری آنلاین: برای کتاب نخواندن هزارویک بهانه هست، از عادت به مطالعه نداشتن تا احساس نیاز نکردن به دانستن، از وقت کافی نداشتن تا طاقت‌فرسا بودن مطالعه، از دسترسی نداشتن به عناوین جذاب تا گرانی کتاب. تقریبا می‌شود همه موانع کتاب‌خوانی را با راهکارهایی برطرف کرد، جز گرانی کتاب را. قیمت کتاب همیشه مانعی بوده خارج از توان خواننده و خریدار که مناسبات بازار تعیین‌کننده آن بوده است. در دو سه سال اخیر، قیمت کتاب همگام با افزایش قیمت سایر کالاها، بالا رفته و حالا دیدن کتاب‌هایی با قیمت‌های ۲۰۰ ـــ ۳۰۰ هزار تومانی دیگر خیلی عجیب نیست. چیزی که شاید کمی عجیب باشد، دیدن کتاب‌هایی با قیمت‌های میلیونی است. از کتاب‌های تک‌جلدی تا چندجلدی با قیمت‌های میلیونی منتشر می‌شوند و بسیاری از کتاب‌خوانان هم استطاعت خرید آنها را ندارند. در این وضعیت، برخی فروشگاه‌های آنلاین کتاب به راه‌حلی برای حفظ مشتری‌های‌شان رو آورده‌اند که شاید باورش کمی سخت باشد. اگر چند سال پیش می‌شنیدید یک کتابفروشی به این شیوه کتاب می‌فروشد، احتمالا اول باور نمی‌کردید و بعد به بیهوده بودن کارش می‌خندیدید. اما حالا با توجه به قیمت کتاب، هم فروشنده و هم مشتری از این شیوه رضایت دارند و شاید در آینده تنها به این شیوه بشود کتاب خرید. فروش قسطی کتاب همان راهکاری است که بعضی فروشندگان آنلاین کتاب به آن متوسل شده‌اند تا به کسب و کارشان رونقی دهند. در میان کتاب‌های گران‌قیمت این روزهای بازار، کتاب‌های سینمایی و هنری هم زیاد به چشم می‌خورد که به شیوه قسطی فروخته می‌شوند.

چند قسط با چقدر سود؟

در فروش قسطی دو نکته برای خریدار اهمیت دارد؛ اول، تعداد اقساط و دوم، نرخ سود. یکی از معروف‌ترین فروشگاه‌های آنلاین کتاب کتاب‌های گرانش را در چهار قسط و بدون سود می‌فروشد. اولین قسط در روز خرید کتاب، دومی یک ماه بعد، سومی دو ماه بعد و چهارمی سه ماه بعد پرداخت می‌شود. با این شیوه، شاید کسی که قصد خرید کتابی گران را دارد راحت‌تر می‌تواند کتاب مورد نظرش را تهیه کند، مخصوصا که سودی روی مبلغ کتاب کشیده نمی‌شود.

میلیون میلیون کتاب

کدام کتاب‌های سینمایی قیمت میلیونی دارند؟ چند نمونه از این کتاب‌ها را اینجا مرور کرده‌ایم. قیمت بعضی از این کتاب‌ها برق از سرتان می‌پراند. درضمن فراموش نکنید که عموم این کتاب‌ها مصورند و گاه حتی رنگی.

تاریخ سینمای ایران ۱۳۵۷ ــ ۱۲۷۹

قیمت: یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

نویسنده: جمال امید

ناشر: روزنه

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۱۱۴۸

تاریخ سینمای ایران ۱۳۶۹ ــ ۱۳۵۸

قیمت: یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

نویسنده: جمال امید

ناشر: روزنه

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۱۲۹۲

دایره مینا؛ نکته‌ها، حاشیه‌ها، خاطره‌ها، دانستنی‌ها، پشت‌صحنه‌های فیلم‌های تاریخ سینمای ایران ۱۳۹۰ ــ ۱۳۰۹

قیمت: یک میلیون و ۱۹۵ هزار تومان

نویسنده: جمال امید

ناشر: نگاه

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۶۸۲

تاریخ جامع سینمای جهان (۲ جلدی)

قیمت: یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان

نویسنده: دیوید ا. کوک

مترجم: هوشنگ آزادی‌ور

انتشارات: چشمه

قطع: وزیری

تعداد صفحه: ۱۴۵۰

تاریخ سینما: از ابتدا تا ۱۹۷۰

قیمت کتاب: ۷۸۰ هزار تومان

نویسنده: اریک رد

مترجم: وازریک درساهاکیان

ناشر: چشمه

قطع کتاب: رحلی

تعداد صفحه: ۵۷۵

داریوش خنجی

قیمت کتاب: یک میلیون تومان

نویسنده: جردن مینزر

مترجم: حسین م. روزانه

ناشر: روزنه

قطع: وزیری

تعداد صفحه: ۳۱۲

دایره‌المعارف هنر (۳ جلدی)

قیمت کتاب: ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

نویسنده: رویین پاکباز

ناشر: فرهنگ معاصر

قطع: وزیری

تعداد صفحه: ۲۳۴۵

جناب عالی؛ گزیده‌ای از نقاشی‌ها و عکس‌های احمد عالی

قیمت کتاب: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

نویسنده: احمد عالی

ناشر: نشر نظر

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۳۷۶

موزه هنرهای معاصر تهران: گزیده آثار بین‌المللی (با قاب)

قیمت کتاب: ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان

نویسنده: احسان آقایی و دیگران

ناشر: موزه هنرهای معاصر تهران

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۳۸۶

تاریخ هنر

قیمت کتاب: ۲ میلیون تومان

نویسنده: هورست ولدمار جنسن

مترجم: پرویز مرزبان

ناشر: علمی فرهنگی

قطع: رحلی

تعداد صفحه: ۶۱۲

گرانی تئوری، ضعف عملی

تعداد کتاب‌های گران‌قیمت و میلیونی خیلی بیش از اینهاست. حالا فکر کنید دانشجو یا جوان علاقه‌مندی که خواهان مطالعه تاریخ سینما یا تاریخ هنر یا سایر کتاب‌های تخصصی این رشته‌هاست و برای کتاب‌های مورد نیازش باید چه هزینه‌ای کند. بعید نیست کسانی که نمی‌توانند کتاب سینمایی یا هنری مورد نظرشان را به دلیل گرانی تهیه کنند، قید مطالعه آن را بزنند و در درازمدت لطمات ناآشنایی با تاریخ سینما و هنر به طور عینی خودش را در محصولات هنری نشان دهد. بماند لطمه‌ای که از نخواندن آثار بزرگ ادبیات به درک و دریافت و گنجینه زبانی و ذهن و روح آدمی وارد می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین