پستانداران گروهی از مهره داران خونگرم هستند که پس از به دنیا آوردن نوزادان خود می توانند آنها را با شیر تغذیه کنند. پستانداران که به عنوان یکی از سازگارترین جانوران روی زمین شناخته می شوند، در هر قاره و در هر اندازه ای یافت می شوند، خواه خفاش باشند، خواه انسان یا نهنگ های آبی غول پیکر.

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: دانشمندان فسیل نادری از موجودات ژوراسیک مربوط به ۱۶۶ میلیون سال پیش را کشف کردند و به این ترتیب موفق به کشف تکامل پستانداران شدند.
دهه‌هاست که دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا پرده از راز تکامل پستانداران بردارند تا بفهمند چرا و چگونه آنها موفق‌ترین حیوانات روی کره زمین شناخته می شوند؟



فسیل‌های نادر جزیره آسمان

به‌تازگی دانشمندان دو فسیل نادر در جزیره آسمان اسکاتلند کشف کرده‌اند که می‌تواند اطلاعات مهمی در مورد تکامل پستانداران روی زمین ارائه دهد.

دهه‌هاست یک پستاندار دوران ژوراسیک (کروساتودون) در مرکز توجه پژوهش‌ها دراین‌خصوص قرار داشته است. زیرا گمان می‌رود یکی از اولین کسانی باشد که در کنار دایناسورها در زمین بوده است.

بیشتر بدانیم :
زندگی عجیب کندترین پستاندار زمین
کشف فسیل ۱۶ میلیون سال | بزرگ‌ترین دلفین رودخانه‌ای پیدا شد

اسکلت‌های استثنایی

تاکنون تنها تعداد انگشت شماری فسیل از این پستاندار بدوی پیدا شده است. در میان آنها دو اسکلت استثنایی کامل وجود دارد؛ یکی از موجودات جوان و دیگری از یک بزرگسال.
این دو فسیل از Skye در اسکاتلند کشف شدند. آنچه Krusatodon را از پستانداران کوچک مدرن متمایز می‌کند، طول عمر طولانی آن است.





اهمیت کشف فسیل‌های نادر

به گزارش بی‌بی‌سی، مطالعه گونه فسیل‌های قدیمی‌ترین پستانداران می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا عواملی را که به آن‌ها کمک می‌کند تا به یکی از سازگارترین حیوانات روی زمین تبدیل شوند، درک کنند.
محققان از تصویربرداری پرتو ایکس با فناوری پیشرفته برای بررسی سنگ و بررسی الگوهای رشد در دندان‌های دو سوخت فسیلی استفاده کردند.
تضاد پستانداران امروزی با پستانداران باستانی
دکتر السا پانسیرولی، دانشیار پژوهشگر پاتوبیولوژی در موزه‌های ملی اسکاتلند به بی‌بی‌سی می‌گوید: مطالعه فسیل یک پستاندار نوجوان نشان می‌دهد این فسیل در حال از شیر گرفتن بوده و سن تخمینی او هم تقریباً دو سال بوده که در مقایسه با پستانداران کوچک امروزی غیرعادی است.

به گزارش livemint پستانداران کوچکی که امروزه روی زمین وجود دارند، عمر بسیار کوتاه‌تری دارند، گاهی اوقات به‌اندازه ۱۲ ماه، که می توان گفت به این ترتیب در تضاد کامل با پستانداران باستانی کشف شده توسط دانشمندان در اسکاتلند قرار دارند.