همه ساله روستای سادات آبادان میزبان زائران حسینی است که برای اسکان موقت راهی این روستا می‌شوند. اهالی این روستا ۱۰ سالی است که خدمات‌رسانی زوار را به عهده دارند و یک موکب خانوادگی را اداره می‌کنند.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از موکب‌ها و حسینیه‌های خانوادگی روستای سادات آبادان به نام بنی‌هاشم شناخته می‌شود؛ متولی این حسینیه به همشهری می‌گوید: «از حدود ۱۰ سال پیش که پیاده‌روی زائران اربعین رونق بیشتری گرفت و موضوع اسکان زوار پیش آمد، اهالی روستای سادات به فکر خدمات‌رسانی به زوار افتادند.»

سید اسماعیل بنی‌هاشم ادامه می‌دهد: «یادم است در گذشته وقتی زوار می‌خواستند از اینجا تردد کنند، به دلیل نبود شرایط خدمات‌رسانی یکی دو شب در شلمچه معطل می‌ماندند تا بتوانند از مرز عبور کنند. اذیت می‌شدند و همین سبب شد اهالی روستای سادات به فکر خدمات ‌سانی به زائران اربعین بیفتند.»

۱۰ سال قبل

۱۰ سال پیش، هنگامی که اهالی روستای سادات تصمیم گرفتند به زوار خدمات‌رسانی کنند،‌ کمتر کسی حاضر می‌شد به این روستا برود. بنی‌هاشم می‌گوید: «زوار شناختی از روستای سادات نداشتند و به همین دلیل، خیلی به ما اعتماد نمی‌کردند. حتی برخی از اهالی به ورودی آبادان می‌رفتند تا زوار را برای اسکان و پذیرایی به روستای سادات بیاورند.»

او عنوان می‌کند: «خوشبختانه سال به سال به تعداد زوار حاضر در روستا اضافه شد و اکنون به مرحله‌ای رسیده که همین پنجشنبه شب (۲۵ مرداد) بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از زوار در روستا اسکان داشتند و مورد پذیرایی قرار گرفتند.»

۳ حسینه و ۵۰ خانه

سه حسینه بنی هاشم، عباسی و حسینه ام‌البنین همه روزه به زوار اسکان موقت می‌دهند. بنی‌هاشم با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در روستا ۳ حسینه به فاصله ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر در اختیار زوار قرار گرفته است. البته حسینه ام البنین متعلق به خانم‌هاست و زوار زن در این حسینه سکونت پیدا می‌کند. همچنین ۵۰ خانه به صورت رایگان در اختیار زوار قرار می‌گیرد. اکثر زوار نیز خودروهای خود را در داخل روستا پارک می‌کنند و بعد از اینکه از سفر کربلا بازگشتند، دوباره به روستا آمده و با خودروهای شخصی به شهر و خانه خود می‌روند.» او تاکید می کند: «زائران در زمان بازگشت هم یک شب در روستا می‌مانند و استراحت می‌کنند و بعد به سمت به شهر خود می‌روند.»

خدمات‌رسانی در طول سال

آن‌طور که متولی حسینه بنی هاشم توضیح می‌دهد خدمات‌رسانی در روستای سادات در طول سال هم رایج است، اما اوج کار از اول ماه صفر شروع می‌شود و تا پایان این ماه قمری به پایان می‌رسد. بنی‌هاشم اضافه می‌کند: «هرآنچه نیاز یک زائر است، در روستای سادات تامین می‌شود یعنی اگر لباس‌هایی که نیاز به شست‌وشو داشته باشد را هم اهالی روستا انجام می‌دهند.»

منبع: روزنامه همشهری