به گزارش همشهری آنلاین، «سیدرضا صالحی امیری» صبح امروز در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان که در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، از مردم یزد به عنوان انسانهایی با فضیلت و پرتلاش و خون گرم یاد و اظهار کرد: صحبتهای نمایندگان و فعالان بخش خصوصی را یادداشت و در ستادی در تهران پیگیری و در مورد آنها تصمیمات لازم در قالب تفاهم نامهای اتخاذ خواهد شد.
وی افزود: تجربه ۴۳ ساله ما نشان میدهد که باید تصمیمات ما منجر به عمل بر پایه دانش باشد، لذا بلافاصله پس از این نشست، در تهران پیگیر این خواستهها خواهیم بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: یزد نماد وفاق و توافق ملی است و میتوان یزد را هم در کثرت ارزشهای دینی و هم در عرصه انسجام و وفاق مدیریتی به عنوان الگویی در این خصوص در سطح کشور معرفی کرد.
وی با بیان این که آمارها نشان میدهد که یزد به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده و لذا باید موانع تکمیل طرحهای نیمه تمام گردشگری استان را از پیش رو برداشت، عنوان کرد: هم اکنون ۲۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان طرح در دست اقدام تنها در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان داریم و آمارها بیانگر شکل گرفته حرکتهای جدیدی برای توسعه این استان است.
صالحی امیری در ادامه لازمه نخست در این حوزه را تغییر نگاه و تبدیل گردشگری به اولویت امروز ایران ذکر کرد و گفت: اولویتبخشی تمام کشورهای موفق در جذب گردشگر و سرمایهگذار، حوزه گردشگری است، بنابرین الزاماً باید از این نقطه کنونی عبور کنیم چرا که تا زمانی که اولویت اول کشور، نفت و پتروشیمی باشد نمیتوانیم در توسعه گردشگری اقدامی اساسی رقم بزنیم.
وی با تاکید بر این مطلب که باید برای برداشتن قدمهای بلند آماده شویم و لازمه آن داشتن وفاق ملی است، اظهار کرد: باید قفل ایران هراسی نیز شکسته شود و با عزم ملی این نگاه را در جهان تغییر دهیم چرا که در غیر این صورت در تامین و جذب گردشگر دچار مشکل خواهیم شد.
صالحی وزیری برگزاری اجلاس ACD به میزبانی یزد در آبانماه امسال را نقطه آغازین این حرکت دانست و گفت: یزد در امنیت زبانزد است و لذا امیدواریم با این میزبانی، علاوه بر شکستن قفل ایران هراسی، شاهد جذب موج جدیدی از گردشگران از این کشورها باشیم و یزد سکویی برای شکستن زنجیره ایران هراسی باشد.
وی با بیان اینکه باید درک روشنی در مورد توسعه گردشگری و این که حضور گردشگر منجر به افزایش قدرت ملی خواهد شد، داشته باشیم، تصریح کرد: وقتی نفت ما در کشورهای دیگر سوخته و دود میشود، هیچ آوردهی فرهنگی برای کشورمان نخواهد داشت ولی حضور گردشگران باعث افزایش قدرت نرم برای کشورمان خواهد شد.
وی گفت: باید باور داشته باشیم که بخش خصوصی راه نجات گردشگری ایران است و اتکا به دولت، ما را به جایی نخواهد رساند؛ همانگونه که طی ۴۳ سال گذشته نرسانده است.
وزیر گردشگری ادامه داد: در همین راستا نیز باید سرمایهگذار در این کشور، مقدس و سرمایهگذاری نیز تقدیس شود و این با برداشتن موانع تحقق خواهد یافت.
وی با بیان این که امروز ۴۰۰ همت در قالب ۲۴۶۰ طرح در حوزه گردشگری روی زمین مانده است، گفت: باید به کمک بخش خصوصی آنها را تکمیل کنیم و در این راستا باید موانع سرمایه گذاری بخش خصوصی از پیش روی آنها برداشته شود.
صالحی امیری خواستار تخصیص بودجه برای حوزه گردشگری با تعامل نمایندگان مجلس شد و گفت: باید مداخله مستقیم در تغییر نگاه مجلس به گردشگری داشته باشیم.