به گزارش همشهری آنلاین، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر امروز در نشست خبری با اشاره به اجرای برنامه های امدادی در ایام محرم و صفر، بیان کرد:اوج خدمت ما عاشورا و تاسوعا، اربعین و دهه آخر صفر بود.
وی ادامه داد:برنامه سال گذشته را رصد و پایش کردیم و بازنگری های لازم را در نظر گرفتیم و شورای سیاستگذاری اربعین را ایجاد کردیم به طوری که داخل کشور بر عهده سازمان امداد و نجات و خارج از مرز را به سازمان پزشکی حج و زیارت محول کردیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری کنگره سلامت در اربعین، افزود:در این کنگره مقالات مختلفی ارایه شد و این کنگره بین المللی باعث ترویج فرهنگ اربعین حسینی در دنیا شد.
کولیوند ابراز کرد:حدود ۶ هزار نفر برای خدمات امداد و نجات و ۲ هزار نفر برای طرح طبیب الدپار در نظر گرفته شده و آموزش های لازم ارایه شد.
وی تصریح کرد:جمع آوری داروها در قالب یک پویش در این ایام راه اندازی شد و مقداری زیادی دارو جمع آوری شد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به موج شدید گرما در اربعین امسال، گفت: تعاملات خوبی با دستگاههای مختلف داخلی و عراق داشتیم و ارتباط با صلیب سرخ باعث استفاده از ظرفیت آنها شد به طوری برخی از مسئولان صلیب سرخ در پیاده روی اربعین شرکت کردند.
کولیوند یادآور شد:برای موکب ها حمایت های لازم صورت گرفت و بیش از ۱۷۰۰ پایگاه امداد و نجات هلال احمر در این مراسم مشارکت داشت.
وی خاطرنشان کرد:هوا بسیار گرم بود و در برخی نقاط رطوبت نیز وجود داشت اما با کمک خدا یک مورد هم تلفات جانی نداشتیم و افراد گرما زده درمان شدند؛ ضمن اینکه زایران نیز مراعات لازم را داشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار کرد: بیش از ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار خدمات ارایه کردیم و ۸۸۷ بیمار را بین بیمارستانهای عراقی انتقال دادیم و بیشترین مراجعات به ما مردم گرمازدگی بود و تاکنون هیچ تهدیدی از بروز بیماری های واگیر در این ایام نداشتیم.
کولیوند تصریح کرد: بیش از ۵ هزار نفر خادم در ایام شهادت امام رضا ارایه خدمات کردند و پایگاه های سلامت در محورهای منتهی به مشهد فعال بودند؛ ضمن اینکه در خصوص اسکان زایران نیز فعالیت های خیلی خوبی داشتیم و چادرهای اسکان جمع آوری شد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به طرح طبیب الدوار، گفت:این افراد با داشتن کوله پشتی خدمات پزشکی به زایران ارایه دادند و حتی پزشکان خارجی نیز حضور داشتند.
کولیوند تصریح کرد:کار خوب امسال این بود که برخی بیمارستانهای وزارت بهداشت کاملا در اختیار هلال احمر بود و در شهرهای نجف و کاظمین نیز مراکز درمانی در اختیار ما بود و در کربلا نیز بیمارستانهای عراقی در اختیار ما قرار داشت.
وی با اشاره به حمایت از پوشش بیمه زائران توسط بیمه معلم، افزود: همه بیماران را با اتوبوس آمبولانس و آمبولانس انتقال می دادیم و ضمن اینکه اگر جسدی قصد انتقال به ایران داشت نیازمند مراجعه به پزشکی قانونی عراق نبود.
کولیوند با اشاره به کاهش حوادث ترافیکی در عراق در ایام اربعین، گفت:در نقطه صفر مرزی عراق با کمک حشد الشعبی پزشکان ما حضور داشته و خدمات ارایه می دادند و اجازه پرواز بالگرد هلال احمر در عراق را داشتیم و دو فروند هواپیما نیز به بحث امداد رسانی به مصدومان اختصاص داده شده بود.
کولیوند در خصوص برنامه حج عمره، افزود:مشکل خاصی در این خصوص نداریم؛ ضمن اینکه اکنون کمیته ای آسیل شناسی اربعین نیز تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه موجودی انبارها نگران گننده نیست، گفت:باید انبارها به حداقل استاندارد لازم برسند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به کاهش مرگ و میر در پیاده روی اربعین امسال، گفت: ۷۰ نفر در این ایام به علل بیماری ها جان خود را از دست دادند اما به علت گرمازدگی هیچ فردی جان نداد.
وی خاطرنشان کرد:بزرگترین بالگرد راشا هلو با ظرفیت ۱۲۰ نفر دو ماه به ما بدهند و تفاهم نامه خرید ۲۰ بالگرد صورت گرفته است.