همشهری آنلاین: هوشنگ مرادی کرمانی که نوشتن را از حوالی سال ۱۳۵۰ آغاز کرده، حدود ۴۸ سال نوشته و تقریباً کمتر اثری از او سریال یا سینمایی نشده. «قصههای مجید»، «مربای شیرین»، «چکمه» و «مهمان مامان» شاید شاخصترین آثار اقتباسی او در جهان سینما و تلویزیون باشند، اما «بچههای قالیبافخانه» و «مشت بر پوست» هم برای او کم افتخار نیاوردند. مرادی کرمانی وقتی ۷۵ ساله بود، عنوان کرد که دیگر نخواهد نوشت و حالا او ۸۰ سال دارد. مرادی کرمانی سال ۱۳۵۳ داستان «قصههای مجید» را خلق کرد؛ آثار او به زبانهای آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، عربی، ارمنی و هندی ترجمه شده است.
• یکی از آثار مرادی کرمانی؛ داستان صنوبر (بیگانه) است از این داستان صدیق برمک کارگردان اهل افغانستان فیلمی کارگردانی کرد که محصول کشور افغانستان است.
• قصههای مجید (چهارده داستان) بود که یازده قسمت سریال تلویزیونی و سه فیلم سینمایی به کارگردانی مرحوم کیومرث پوراحمد به نمایش درآمد. این مینی سریال در دهه ۶۰ روی آنتن رفت و جز سریال های کودک و نوجوانان آن دهه به حساب می آمد.
• خمره به کارگردانی ابراهیم فروزش از دیگر آثار مرادی کرمانی است که در سال ۱۳۷۰ تولید شد. این فیلم در سالِ ۱۹۹۴، برنده جایزهی یوزپلنگ طلایی از جشنواره فیلم لوکارنو شد.
• چکمه به کارگردانی محمد علی طالبی از دیگر آثار اقتباسی است که در سینمای ایران و از آثار هوشنگ مرادی کرمانی ساخته شد. این فیلم محصول سال ۱۳۷۱ است. محمدرضا علیقی موسیقی این فیلم را ساخته است. محمدعلی طالبی «تیک تاک» را هم از روی اثر مرادی کرمانی کارگردانی کرده است.
• یکی از معروفترین اقتباس ها بعد از «قصه های مجید» داستان «مهمان مامان» هوشنگ مرادی کرمانی است که مرحوم داریوش مهرجویی آن را کارگردانی کرد. این فیلم محصول ۱۳۸۲ است و جز فیلم های طنز به حساب می آید. در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرد. این فیلم هجدهمین فیلم بلند داریوش مهرجویی است.
• «مربای شیرین» از دیگر آثاری است که فیلمنامه اش توسط فرهاد توحیدی نوشته شده و مرضیه برومند کارگردانی کرده است. لیلا حاتمی، گوهر خیراندیش، سیامک انصاری، ژاله صامتی و ... از بازیگران این فیلم هستند.