با فرارسیدن فصل مونسون و مواج شدن دریا، ونوس بلوچ، دختر ۱۳ ساله توانست قهرمان مسابقات کشوری موج‌سواری جام مونسون به میزبانی تیس- چابهار شود. ونوس بلوچ اهل چابهار است و از سن ۷ سالگی ورزش موج سواری را شروع کرده. او موج‌سواری را از پدرش فرا گرفته و اکنون به عضویت تیم ملی نوجوانان درآمده است.

به گزارش همشهری ‌آنلاین، قهرمانان جام مونسن به اردوی تیم ملی برای شرکت در مسابقات آسیایی و جهانی سال ۲۰۲۵ دعوت شدند. گفت و گوی همشهری را با او بخوانید.

از چه زمانی ورزش موج سواری را شروع کردی؟

از ۷ سالگی موج‌سواری را شروع کردم. پدرم موج‌سوار بود و وقتی به دریا می‌رفت، من را همراه خودش به دریا می‌برد. از همان موقع با موج‌سواری آشنا و کم کم به این ورزش علاقه‌مند شدم. در کنار موج‌سواری ورزش‌هایی مثل غواصی و شنا هم بلد هستم. از کودکی با ورزش‌های آبی آشنا شدم و به همین دلیل بیشتر ورزش‌های آبی را فرا گرفتم.

چابهار قطب موج‌سواری کشور است. آیا مردم این منطقه علاقه زیادی به موج‌سواری نشان می‌دهند؟

راستش در چابهار خیلی به ورزش موج‌سواری نمی‌پردازند. یعنی به این شکل نیست که چون ما در کنار دریا زندگی می‌کنیم، پس بیشتر مردم چابهار با ورزش موج‌سواری آشنا باشند. برخی از خانواده‌ها به دلیل هزینه‌های بالایی که ورزش موج‌سواری دارد، نمی‌توانند بچه‌های خود را در کلاس‌های موج سواری ثبت‌نام کنند. بچه‌های هم سن و سال من ورزش موج‌سواری انجام می‌دهند، اما خیلی از آن‌ها شرایط ادامه دادن ورزش را ندارند. برخی از خانواده‌ها هم نمی‌توانند وقت زیادی را صرف موج‌سواری فرزندان خود کنند. به همین دلیل، کمتر پیش می‌آید که خانواده‌ها بچه‌های خود را به سمت ورزش موج‌سواری سوق دهند.

ظاهرا پدرتان در پیشرفت شما در ورزش موج‌سواری نقش داشته است، از این موضوع بگویید؟

پدرم برای اینکه من به عنوان نخستین قهرمان کشور از چابهار برسم، خیلی زحمت کشید. از همان ابتدا که پدرم من را به دریا برد و برای اینکه موج‌سواری یادم بدهد، کمک کرد. خیلی زود به این ورزش علاقه‌مند شدم. یعنی اجباری در کار نبود و خودم ورزش موج‌سواری را خیلی دوست دارم.

چگونه در مسابقات کشوری به قهرمانی رسیدید؟

در مسابقات کشوری خیلی از ورزشکاران حضور داشتند و من توانستم عنوان اولی را به دست بیاوردم. به همین دلیل، به تیم ملی هم راه یافتم و الان عضو تیم ملی موج‌سواری ایران هستم.

سقف آرزوهایت در ورزش موج‌سواری چیست؟
من دوست دارم ورزش موج‌سواری را ادامه دهم و خانواده‌ام هم با من همراهی می‌کنند. تلاش می‌کنم تا در آینده بتوانم قهرمانی جهانی را در موج‌سواری به دست بیاورم و بتوانم بهترین موج‌سوار دنیا شوم.

آیا به عنوان یک ورزش حرفه‌ای برای هم سن و سال‌های خودت در چابهار پیامی داری؟

دوست دارم هم سن و سال های خودم ورزش موج‌سواری را ادامه دهند و در این راه بتوانند به موفقیت دست پیدا کنند. چون موج‌سواری یک ورزش پرهیجان و بسیار خوبی است. وقتی سوار بر موج می‌شویم، انگار روی هوا هستیم و به طور کلی یک حال دیگری دارد.

در آینده دوست داری چه شغلی داشته باشی؟

دوست دارم در آینده پزشک شوم. چون به این رشته علاقه زیادی دارم و امیدوار هستم در آینده بتوانم در دانشگاه رشته پزشکی را انتخاب کنم و به آرزوی خود برسم.

موج‌سواری ورزش خانوادگی آقای بلوچ

عبدالرحمان، پدر ونوس است. او با ورود ورزش موج‌سواری به کشور خیلی زود جذب این ورزش شد و حالا دخترش به موفقیت بزرگی دست یافته است. بلوچ به همشهری می‌گوید: «از گذشته خودم به ورزش موج‌سواری خیلی علاقه داشتم. تقریبا از روزی که ورزش موج‌سواری در ایران هم راه‌اندازی شد، من هم با این ورزش آشنا شدم چون ورزش موج‌سواری در ایران تاریخچه زیادی ندارد و تقریبا از سال ۲۰۱۰ وارد ایران شد. یعنی کمتر از ۱۵ سال است که در چابهار ورزش موج سواری انجام می‌شود.» او ادامه می‌دهد: «برای همین، خودم ورزش موج سواری را یاد گرفتم و الان هم مربی هستم. ونوس هم وقتی ۶،۷ ساله بود با خودم به دریا می‌بردم. کم کم موج‌سواری را به دختر یاد دادم و وقتی دیدم خودش هم علاقه‌مند است، سعی کردم این مسیر را ادامه دهد.» عبدالرحمان از پیشرفت خود در ورزش موج سواری می‌گوید: «خودم ورزش موج سواری را ادامه دادم و توانستم مدرک مربیگری موج‌سواری را اخذ کنم. پس از آن یک باشگاه ورزشی در ساحال کنارک تاسیس کردم و الان حدود ۸ سال است که به عنوان مربی آموزش موج‌سواری می‌دهم. طوری که افراد زیادی را با ورزش موج‌سواری آشنا کردم و شاگردانی دارم که در سطح بالا این ورزش را ادامه می‌دهند.»‌ او اضافه می‌کند: «کم کم یک بیزینس خانوادگی شکل دادم. به غیر از خودم، همسر هم مدرک مربیگری موج‌سواری را اخذ کرده و در باشگاه ورزشی موج سواری خودمان به بانوان آموزش می‌دهد. علاوه بر اینکه ونوس دخترم قهرمان موج‌سواری است، پسرم هم ورزش موج سواری را به طور حرفه‌ای پیگیر است. حتی خواهزاده‌هایم نیز در این ورزش فعالیت می‌کنند. شاید حدود ۳۰ نفر از اقوام نزدیک‌مان به ورزش موج‌سواری روی آورده‌اند. در واقع موج‌سواری به ورزش خانوادگی ما تبدیل شده است.»

منبع: روزنامه همشهری