به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، طبق آخرین دستورالعمل ITA، تمامی وزنهبردارانی که قصد شرکت در مسابقات قارهای یا جهانی را دارند باید در بازه نزدیک به مسابقات ۲ بار تست دوپینگ بدهند مشروط بر آنکه فاصله این دو آزمایش کمتر از ۱۴ روز نباشد، اما در مورد ۶ وزنهبردار تیم جوانان ایران به نامهای محراب دواسری، امیرحسین قربانی، ایلیا صالحی پور، امیر حسین سپه، آریا پایدار و حمیدرضا محمدی تنها، این بازه زمانی به درستی رعایت نشد که کادر فنی باید به صورت شفاف علت این اتفاق را پاسخ بدهد.
در واقع هر ۱۰ ملیپوش جوانان ایران در ماه های گذشته هر کدام دو بار آزمایش دوپینگ دادند اما در مورد ۶ وزنهبردار حذف شده، بازه زمانی آزمایشها به جای ۱۴ روز ۱۲ روز بود که ۴۸ ساعت کمتر از حداقل زمان تعیین شده از سوی ITA محسوب میشود.
در این بین فدراسیون وزنهبرداری ایران که به شدت به تصمیم ITA معترض بود به محض اطلاع از این تصمیم از طریق برقراری ارتباط با رییس فدراسیون جهانی و دیگر مسئولان رده بالای IWF تلاش گسترده ای برای ممانعت از این تصمیم انجام داد که تا این لحظه نتیجه بخش نبوده است.
علاوه بر ۶ وزنهبردار تیم جوانان ایران, ۴ وزنهبردار از مراکش، ۳ وزنهبردار از چین تایپه، ۲ وزنهبردار از کامرون و ۲ وزنهبردار از کنگو از استارت لیست مسابقات خارج شدند.
در استارت لیست جدید مسابقات جهانی جوانان، ایران در بخش مردان با ۴ نماینده به نامهای علیرضا عباسپور در دسته ۸۹ کیلوگرم، محمد اسفندیاری در دسته ۱۰۲ کیلوگرم، حسن عمادی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم و امیر رضا آقایی در دسته فوق سنگین دارد و در بخش دختران هم سیده غزل حسینی، فاطمه کشاورز ، ریحانه کریمی، سیده هانیه شریفی و کیژان مقصودی روی تخته میروند.
رییس فدراسیون وزنه برداری در همین رابطه گفت: به شدت نسبت به اتفاقی که در مسابقات قهرمانی جوانان جهان رخ داده معترض هستیم و برای پیگیری ماجرا عازم اسپانیا هستم.
سجاد انوشیروانی در گفتوگو با ایسنا درباره حذف ۶ وزنهبردار ایران از مسابقات قهرمانی جوانان جهان و علت بیاطلاعی فدراسیون از قانون جدید آزمایش دوپینگ بیان کرد: هر زمان که فدراسیون جهانی برای آزمایش دوپینگ نامه ارسال کرده آزمایشها انجام شده است و شاهد این ماجرا هم نادوی ایران است. تیمهای ملی ما هر زمان آماده انجام آزمایش دوپینگ هستند و در این مدت هم یک نمونه دوپینگ مثبت در مسابقات بینالمللی نداشتیم.
او ادامه داد: در نامه ارسال شده به ما اعلام کردند که باید از ۶ وزنهبردار آزمایش دوم دوپینگ گرفته شود اما قید نکرده بودند این آزمایش باید چه روزی انجام شود. زمانی که قرار بود استار لیست نهایی اعلام شود عنوان کردند فاصله گرفتن آزمایش دوپینگ تا مسابقات باید ۱۴ روز باشد در حالی که این فاصله برای وزنه برداران ایران ۱۲ روز بود. ما به شدت به این مسئله معترض شدهایم. خود من هم پس فردا عازم اسپانیا میشوم. فدراسیون جهانی باید ما را قانع کند که چرا چنین اتفاقی رخ داده است و غیر از ما کشورهای دیگر هم دچار این مشکل شدهاند.
انوشیروانی در پاسخ به این پرسش که کشورهای دیگر که با این مشکل مواجه نشدند چگونه از وجود این قانون ۱۴ روز مطلع شدهاند، گفت: نمیدانم در نامهای که به ما ارسال شده بود تنها اعلام کردند که باید دو بار آزمایش دوپینگ بگیریم و و در مورد مدت زمان آن هیچ چیزی اشاره نکرده بودند. ناهماهنگی بین ITA و فدراسیون جهانی پیش آمده است و باید ما را به خاطر این اتفاق قانع کنند چون به شدت معترض هستیم.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به این پرسش که وزنهبرداران ایران به طور قطعی از مسابقات حذف شدهاند؟ تصریح کرد: متاسفانه حذف شدهاند. البته ما تلاش میکنیم نفراتی که در اوزان بالا هستند بتوانند در مسابقات شرکت کنند و پیگیر هستیم. فدراسیون جهانی هم به ما اعلام کرد از وادا خواسته اجازه دهد وزنه برداران بتوانند شرکت کنند و منتظر پاسخشان هستیم.