به گزارش همشهری آنلاین، این ساختمان که بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری است، با حفظ ساختار و شکل سنتی نمای بنا و طراحی داخلی مدرن در حال ساخت است. مسعود حق لطفی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق می گوید: این پروژه تاکنون ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
ساختمان بلدیه از گذشته تا کنون
-سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۲ : عمارت بلدیه تهران به دستور موسیو گاسپار ایپگیان، شهردار ارمنی وقت تهران در ضلع شمالی میدان توپخانه تهران ساخته شد.
-سال ۱۳۴۸: ساختمان بلدیه تهران در میدان سپه تخریب و از کارکرد اصلی اش یعنی ارتباط با مردم و فعالیت های شهری خارج شد.
-سال ۱۳۹۰: بازآفرینی ساختمان در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و پروژه با عنوان خانه شهر تعریف شد.
سال ۱۳۹۴: عملیات احیای ساختمان با همان طراحی اولیه ادامه پیدا کرد.
سال ۱۴۰۳: در بازدید مدیران اعلام شد که این پروژه مراحل نهایی خود را سپری و به زودی افتتاح می شود.
مشخصات پروژه
موقعیت: ضلع شمال میدان امام خمینی(ره)
وسعت:۴۹۰۰ متر مربع
زیربنا: ۱۸هزار متر مربع
تعداد طبقات: ۴ طبقه(دو طبقه روی زمین و ۲ طبقه زیرزمین)
کاربری: فرهنگی
امکانات: دارای یک سالن چند منظوره با ظرفیت ۳۸۰ نفر، موزه با رویکرد معرفی تهران و شهرداری تهران، فضاهای نمایشگاهی، عرضه محصولات فرهنگی، بام سبز، سالن رسانه، تشریفات برای رخدادهای مهم دیپلماتیک
۵ ویژگی پروژه
۱. اولین و بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری: با هدف حفظ ساختار و شکل سنتی نمای بنا با طراحی داخلی مدرن در پایتخت در حال اجراست.
۲.مدیریت مصرف انرژی: جزئیات اجرایی به گونه ای طرح ریزی شده که مصرف انرژی تا حد زیادی نسبت به سایر ساختمان های مشابه تقلیل داده و هزینه های جاری بنا پس از بهره برداری را به حداقل برساند.
۳. بام متفاوت: بام ساختمان به عنوان نمای پنجم به صورت سبز طراحی شده تا در زمان بهره برداری جلوه ویژه ای داشته باشد.
۴. دسترسی متفاوت: دسترسی به بام توسط یک رمپ با سازه ای معلق در بخش میانی ساختمان طراحی شده که به فضای داخلی این ساختمان را عینیت می بخشد.
۵. دسترسی از مترو: با ایجاد دو طبقه زیرزمین و دهانه میانی ستون ها با عرض ۱۷ متر در طبقات فوقانی دسترسی مستقیم از خط مترو به این ساختمان ممکن شد.