یک رسانه انگلیسی در گزارشی مطرح کرد حزب‌الله لبنان به دلیل برخورداری از سلسله مراتب منعطف فرماندهی، زرادخانه بزرگ موشکی و مهمات و شبکه پیچیده تونل‌ها، تاب‌آوری زیادی در برابر حملات گسترده رژیم صهیونیستی دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، این رسانه انگلیسی در گزارشی درباره مقاومت نیروهای حزب‌الله لبنان در برابر حملات رژیم صهیونیستی نوشت که سه منبع مطلع می‌گویند، سلسله مراتب منعطف فرماندهی حزب‌الله، شبکه گسترده تونل‌ها و زرادخانه بزرگ موشک‌ها و تسلیحاتی آن که طی چند سال تقویت شده، به آن در تحمل حملات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی کمک کرده است.

حملات گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان و حملات موشکی تلافی‌جویانه حزب‌الله به اراضی اشغالی در پی انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان آغاز شد که نسبت به حملات متقابل آن‌ها از زمان آغاز جنگ غزه، شدت یافته است.

خبرگزاری رویترز با اشاره به شهادت «ابراهیم عقیل» از فرماندهان حزب‌الله طی حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمانی در جنوب بیروت، که «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده بود شهادت او «حزب‌الله را به لرزه درآورده است»، نوشت: دو منبع مطلع که در جریان عملیات‌های حزب‌الله قرار دارند، گفتند که این گروه، فورا، برای عقیل و دیگر چهره‌های ارشدی که در حمله جمعه گذشته به حومه جنوب بیروت کشته شدند، جایگزین تعیین کرده است. «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی ۱ اوت خود گفته بود که این گروه، هر زمانی که یکی از رهبران و فرماندهان آن به شهادت می‌رسند، خلاها را پر می‌کند.

رویترز نوشت: در حالی که ضربه بزرگی وارد شده، این نشان‌ دهنده بخشی از قدرت حزب‌الله است که طبق یکی از گزارش‌های کنگره آمریکا، ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار رزمنده دارد. نصرالله گفته است که این گروه ۱۰۰ هزار رزمنده دارد.
سه منبع مطلعی که پیشتر به آن‌ها اشاره شد، گفته‌اند از ماه اکتبر که حزب‌الله در حمایت از جنبش حماس، از متحدان خود در محور مقاومت، شروع به تبادل آتش با رژیم صهیونیستی کرد، اقدام به اعزام دوباره نیروها به مناطق خط مقدم در جنوب کرده که برخی از آن‌ها را از سوریه اعزام کرده است.

این منابع مطلع همچنین گفتند که حزب‌الله که انتظار بروز یک درگیری گسترده‌تر را داشته، با سرعت بیشتری اقدام به وارد کردن موشک‌ها و راکت‌ها به لبنان کرده اما قصد داشته از جنگی تمام‌عیار بپرهیزد.

رویترز در بخش دیگری از این گزارش نوشت: «آندریاس کرِیگ» یکی از سخنرانان ارشد دانشکده مطالعات امنیت کینگز کالج لندن گفت، در حالی که در عملیات‌های حزب‌الله به واسطه حملات هفته پیش اخلال ایجاد شد، اما ساختار سازمانی شبکه‌ای این گروه به آن کمک می‌کند.

او گفت: این قوی‌ترین دشمنی است که اسرائیل در میدان جنگ با آن مواجه شده است و این به دلیل کمیت و فناوری‌های آن نیست، بلکه از نظر انعطاف و تاب‌آوری آن است که اهمیت دارد.

موشک‌های قدرتمند

در ادامه این مطلب آمده است: نبردها این هفته گسترش یافت. اسرائیل «ابراهیم محمد قبیسی» یکی دیگر از فرماندهان حزب‌الله را نیز روز سه‌شنبه به شهادت رساند. حزب‌الله نیز به نوبه خود، ظرفیت خود برای ادامه دادن به عملیات‌ها را نشان داده و صدها راکت را طی حملاتی عمیق‌تر به سمت اسرائیل شلیک کرد.

حزب‌الله روز چهارشنبه، گفت که یک مرکز اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را در نزدیکی تل‌آویو هدف قرار داده که ۱۰۰ کیلومتر با مرز فاصله دارد.

یکی از منابع مطلع که یک مقام امنیتی بلندپایه است، گفت که احتمال تداوم حملات راکتی حزب‌الله وجود دارد، چراکه سلسله فرماندهی آن به‌رغم نابسامانی موقت پیش‌آمده در پی انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها، به روال عادی کار خود ادامه داده است.

سه منبع مطلع یادشده نیز گفتند که پشتوانه توان ارتباطی حزب‌الله یک شبکه تلفنی ثابت و اختصاصی است که اهمیت آن برای برقراری تماس‌های حزب‌الله به اندازه دیگر وسایل ارتباطی مهم دانسته شده است.

رویترز نوشت: بسیاری از رزمندگان حزب‌الله مدل‌های قدیمی‌تر پیجرها را داشته‌اند که از حمله هفته پیش در امان ماندند. اگرچه رویترز نتوانسته به طور مستقل این اطلاعات را راستی‌آزمایی کند. بیشتر مجروحیت‌های ناشی از انفجار پیجرها در بیروت اتفاق افتاد که از خط مقدم دور است.

منبع ارشد امنیتی که پیشتر  به او اشاره شد، درباره تعلیم دیدن نیروهای حزب‌الله گفت که اگر اخلالی در سلسله مراتب فرماندهی ایجاد شود، رزمندگان خط مقدم برای عملیات در دسته‌های کوچک مستقل تعلیم می‌بینند که در برگیرنده چند روستا در خط مقدم است و این آن‌ها را قادر می‌سازد نبردهایی طولانی با نظامیان صهیونیست داشته باشند.

زرادخانه زیرزمینی

در ادامه این گزارش آمده است: دو نفر از منابع مطلع یادشده با اشاره به این که تسلیحات حزب‌الله به‌خوبی مخفی شده‌اند، گفتند که حملات موشکی یکشنبه از مناطقی در جنوب لبنان شلیک شدند که مدت کوتاهی پیش از آن، توسط ارتش رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار گرفته بودند.

گمان می‌رود که حزب‌الله زرادخانه‌ای زیرزمینی داشته باشد. ماه گذشته، تصاویری از رزمندگان حزب‌الله منتشر شد که رزمندگان آن را در حال رانندگی با کامیون‌هایی مجهز به پرتابگر موشک از داخل تونل‌ها نشان می‌داد. اگرچه، منابع مطلع چیزی درباره شلیک موشک‌ها از زیر زمین نگفتند.

«بوآز شاپیرا» یک محقق حوزه حزب‌الله در اندیشکده «آلما» گفت که رژیم صهیونیستی باید با تاسیسات راهبردی، از جمله موشک‌های دوربرد و پهپادها مقابله کند.

شاپیرا گفت: من فکر نمی‌کنم حتی نزدیک به پایان دادن به این وضعیت باشیم.

در گزارش رویترز آمده است: در گزارش کنگره آمریکا مطرح شده که تخمین زده می‌شود  زرادخانه حزب‌الله حدود ۱۵۰ هزار موشک را در خود جای داده باشد. کریگ گفت که قوی‌ترین موشک‌های دور برد بالستیک حزب‌الله زیر زمین نگهداری می‌شوند.

حزب‌الله طی چند سال شبکه‌ای از تونل‌ها را ایجاد کرده که رژیم صهیونیستی طول آن را صدها کیلومتر تخمین زده است. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده که حملات هوایی دوشنبه گذشته تاسیسات شلیک موشک‌های حزب‌الله را هدف قرار داده که زیر خانه‌ها در جنوب لبنان پنهان شده بودند.

این در حالی است که حزب‌الله لبنان گفته است زیرساخت‌های نظامی خود را در نزدیکی اماکن غیرنظامی قرار نمی‌دهد.

تونل‌ها

رویترز نوشت: به گفته «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان، زرادخانه و تونل‌های این گروه شبه‌نظامی از جنگ سال ۲۰۰۶ به‌ویژه در زمینه سامانه‌های هدایت‌شونده و نقطه‌زن گسترش یافته است. مقامات حزب‌الله گفته‌اند که این گروه در نبردهای خود طی یک سال گذشته، تنها از بخش کوچکی از زرادخانه خود را استفاده کرده است.

مقامات رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند زیرساخت نظامی حزب‌الله در میان روستاها و حومه جنوب لبنان گنجانده شده و مهمات و پرتابگر موشک‌ها در خانه‌های این منطقه جاسازی شده‌اند. رژیم صهیونیستی چند ماه است که برخی از این دهکده‌ها را با استناد به این ادعای خود هدف قرار داده است. اگرچه، جزئیات تاییدشده درباره این شبکه تونل‌ها اندک است.

در این گزارش آمده است: اسرائیل از سوی دیگر، برای «ریشه‌کن‌ کردن» حماس در غزه و نبرد با یگان‌های مستقل رزمی تونل‌هایی دست‌وپا می‌زند که سرتاسر غزه کشیده شده‌اند.

«کارمیت والنسی» یکی از محققان ارشد اندیشکده «مطالعات امنیت ملی» در تل‌آویو گفت: این یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های ما در غزه و مسلما، چیزی است که احتمالا در لبنان نیز با آن مواجه می‌شویم.

کریگ نیز در این باره گفت، برخلاف غزه که بیشتر تونل‌ها به صورت غیرمکانیکی در بستری شن‌وماسه‌ای حفر می‌شوند، تونل‌های لبنان در سنگ‌های کوهستان حفر شده‌اند و دسترسی به آن‌ها و تخریبشان نسبت به تونل‌های غزه دشوارتر است.

منبع: ایسنا