علی اصغر زرگر کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین، با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی اسرائیل پس از طوفان الاقصی، اظهار کرد: اسرائیل طی یکسال گذشته درگیر جنگ غزه بوده و درحال حاضر لبنان شده است و هر جنگی هزینههای خود را دارد، رژیم صهیونیستی همواره کمکهایی را بابت مسائل نظامی از آمریکا و سایر کشورهای دریافت میکند اما به هرحال این جنگ هزینههایی را برای اسرائیل نیز دربرداشته که بخشی از آن در حوزه اقتصادی است.
وی ادامه داد: در نقاط شمالی سرزمینهای اشغالی که با لبنان هم مرز بوده، بین ۸۰ تا ۲۰۰ هزار نفر صهیونیستها فراری شده و به مرکز اسرائیل مهاجرت کردند که این افراد شغلهای خود را از دست داده و برای اسرائیل سربار شدهاند، از طرفی در شرایط جنگی، قطعا شاهد فرار سرمایه خواهیم بود و برای سرمایهگذاران امنیتی وجود ندارد که همین امر منجر به ضرر اقتصادی است.
زرگر بیان کرد: طی یکسال گذشته مهاجرت معکوس را نیز در رژیم صهیونیستی شاهد بودیم و افرادی که دارای ملیتهای دوگانه بودند سعی کردند از اسرائیل خارج شوند، به دنبال خروج این افراد از سرزمینهای اشغالی، سرمایههایشان نیز با خارج کردند که همین امر نیز باز برای اقتصاد رژیم صهیونیستی بحران آفرین است.
کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه نیروهای نظامی که برای خدمت به ارتش فراخوانده شدهاند مجبور هستند که شغل و فعالیت اقتصادی خود را برای حضور در ارتش رها کنند، افزود: همچنین بخشی از این افراد در جنگ کشته شدند که خانواده های آنان نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند که برای اسرائیل هزینه آفرین است.
وی تصریح کرد: در مجموع یکسالی که اسرائیل درگیر جنگ شده است به عنوان یک کشور جنگ زده، شاهد افت توسعه اقتصادی بین ۲ تا ۳ درصد بوده و رشد اقتصادیاش به صورت معکوس درآمده است. بر این اساس نرخ رشد اقتصادی پیشین خود در طول یکسال گذشته نتوانسته ادامه دهد و از آنجایی که کشور وسیعی هم نیست، محل درآمد خاصی هم ندارد.
زرگر ادامه داد: رژیم صهیونیستی معمولا تولید کننده بوده و از محل صادرات درآمد داشته است که درحال حاضر در وضعیت جنگی، کشتیهای این رژیم در باب المندب و دریای سرخ هم بارها مورد هدف قرار گرفتند، همچنین بنادر اسرائیل ناامن بوده و به همین صورت موجب ضرر و زیان شده است. رژیم صهیونیستی در طول یکسال گذشته از نظر اقتصادی متضرر شده است و بهای سنگینی را پرداخت کرده است اما آمارهای دقیقی از جانب اسرائیل در این حوزه نداریم و شاهد سانسور خبری زیادی هستیم.
کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: جامعه آماری و اطلاعات درباره وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی بسیار بسته است که به مرور این اطلاعات منتشر خواهد شد که این جنگ یکساله چه قدر به اسرائیل آسیب وارد کرده و واردات و صادرات تحت تاثیر قرار داده است، هرچند که اسرائیل کشوری است که وابستگی زیادی به کمکهای آمریکاییها و یهودیها در سایر کشورها دارد که این کمکها در اختیار اسرائیل قرار میگیرد و میتواند بخشی از ضرر و زیانها و اقتصاد لطمه دیده را جبران کند.