همانطور که از انتقادهادرباره سفر افشین قطبی به انگلیس و همچنین ورود دوباره دادکان به فوتبال استقبال میکند.
- آقای کفاشیان، بحث اعتراض داوران به حقوق پایینی که دریافت میکنند همچنان ادامه دارد. اینطور نیست؟
خب، آنها معترض هستند اما بحرانی در کار نیست.
- جمعی از داوران گویا قصد ندارند در هفته پنجم رقابتهای لیگبرتر قضاوت کنند. نظرتان چیست؟
شایعه است. خودشان هم در تماسهایی که با فدراسیون داشتهاند این تهدید را تکذیب کردهاند. مثلا از قول آقای افشاریان نوشتهاند که 15 شهریور روز عزای داوری است. او به من زنگ زد و گفت من چنین حرفی نزدهام.
- تنش از جایی شروع میشود که داوران حقالزحمه خود را با جامعه مربیان و بازیکنان مقایسه میکنند. به نظر شما آیا این قیاس منطقی است؟
نه، داوران نباید خودشان را با بازیکنان یا مربیان مقایسه کنند. تعاریفی در فوتبال وجود دارد که ما نمیتوانیم آن را تغییر دهیم.
- اما تعریف حقالزحمه بالاتر برای داوران امر چندان پیچیدهای هم نیست. قبول ندارید؟
قبل از هر چیز باید بگویم ما در خصوص مسئله حق و حقوق داوری با آقای عنایت به توافق رسیدیم.
- آیا توافق با آقای عنایت کافی است، وقتی اکثر داوران به حقوق دریافتی خود از فدراسیون فوتبال معترض هستند؟
موضوع اصلی اینجاست که در سطح لیگ برتر 206 مسابقه برگزار میشود. آقای عنایت معتقد است در لیگ برتر باید توجه ویژهای به داوران داشت. ما هم قبول داریم. به همین دلیل تصمیم داریم با توجه به عملکرد داوران در لیگ برتر برای آنها پاداشهایی را در نظر بگیریم.
- گویا اعتراض داوران خشم برخی مربیان و بازیکنان را برانگیخته است. نظرتان چیست؟
خب، من تاکید کردم که داوران نباید در مورد دیگران حرف بزنند چون طبق بررسیهای انجام شده میانگین حقالزحمه هر بازیکن برای قراردادی یکساله 85 میلیون تومان است. ما این میانگین را برای AFC هم فرستادهایم.
- آیا در آستانه دهم شهریور که به نام روز داوری نامگذاری شده است، فدراسیون برای داوران خبر خوشی دارد؟
من روز داوری را به همهشان تبریک میگویم اما قضاوت با پول سنجیده نمیشود. به همین دلیل باید بگویم نه، ما خبر خاصی نداریم. اتفاق ویژهای رخ نمیدهد.
- آقای کفاشیان، اگر پانزدهم شهریور هیچیک از داوران حاضر به قضاوت نشوند فدراسیون فوتبال چه خواهد کرد؟
با تهدید کاری درست نمیشود. این خبر شایعه است. 15 شهریور داوران قاطعتر از هر زمان دیگری سوت میزنند.
- از ماجرای داوری بگذریم. بحث سفرهای افشین قطبی به برخی کشورها این روزها انتظاراتی را باعث شده است. توضیح میدهید؟
هر مربی ملی اوقاتی را به دست میآورد که میتواند برایش برنامهریزی داشته باشد. خب، قطبی به انگلیس سفر کرد تا از ارتباطات خود برای ایجاد پیشرفتهای داخلی استفاده کند.
- شفافتر توضیح میدهید؟
او با چند باشگاه انگلیسی مذاکره کرده است. موضوع فقط به انجام بازیهای دوستانه برای تیم ملی برنمیگردد. من به قطبی گفته بودم که شما فقط سرمربی تیم ملی نیستید و باید از ارتباطات خود در جهت پیشرفت مربیان داخلی نیز استفاده کنید.
- چطور؟
شاید زمینه حضور جمعی از مربیان ردههای پایه ما برای حضور در دورههای آموزشی پیشرفته در اروپا فراهم شود. البته بهتر است بعدها به طور روشن در خصوص این مذاکرات صحبت کنیم. ضمن اینکه من دلیل این همه حساسیت را نمیفهمم. فدراسیون هزینه سفر قطبی را نداده است. او با هزینه شخصی به انگلیس سفر کرده است.
- آقای کفاشیان، بعید به نظر میرسد که قطبی تا این حد از خودگذشتگی به خرج دهد که برای انجام امور فدراسیون با هزینه شخصی به انگلیس سفر کند. اینطور نیست؟
نه، رسانهها نباید از قطبی به خاطر این مسافرتها ناراحت شوند.
- شما اساسا اهل دلخوری نیستید. معمولا هم از اتفاقات تازه به خوبی استقبال میکنید.
(میخندد) منظورتان چیست؟
- شما حتی از ورود دادکان به فدراسیون فوتبال هم استقبال کردهاید.
ببینید، جامعه فوتبال آنقدر وسیع است که اگر صدها نفر هم وارد شوند باز هم برای فعالیت فضاهایی وجود دارد. شاید اصلا دادکان رئیس فدراسیون فوتبال شود. اما نکته مهمی وجود دارد. اینکه هیچیک از ما جای دیگری را تنگ نخواهیم کرد. دادکان جای من را تنگ نمیکند، پس بهتر است بیاید.