سفر رئیس مجلس ایران به بیروت در حالی در کانون توجه رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین کاربران عرب‌زبان شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته ‌است که نمود دیگری از اقتدار دیپلماتیک ایران و عزم جمهوری‌اسلامی در حمایت از مردم لبنان و جبهه مقاومت به‌حساب می‌آید.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، ظهر شنبه درحالی هواپیمایی را که هدایت آن را خود برعهده داشت، در فرودگاه بیروت بر زمین نشاند که سفر او یک پیام ویژه داشت؛ اینکه جمهوری‌اسلامی برای حمایت از مردم لبنان و جبهه مقاومت لحظه‌ای درنگ نخواهد کرد.

این سفر در شرایطی انجام شد که طی روزهای اخیر، سفر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران به بیروت، آن‌ هم در شرایط تهدیدهای فزاینده رژیم‌صهیونیستی مبنی بر هدف ‌قرار دادن اهداف ایرانی در منطقه فرودگاه بیروت، بازخورد گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی داشت و پیش از هر چیز نشانگر هماهنگی راهبردی «میدان» و «دیپلماسی» در پیشبرد اهداف ترسیم شده‌ است.

رئیس مجلس در حالی در فرودگاه بیروت اعلام کرد که حامل پیام رهبر معظم‌ انقلاب برای مردم لبنان است که پیش از این نیز در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ پیام حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را خطاب به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به مسکو برده بود.

قالیباف در جریان حضور در بیروت که پیش از سفر به ژنو به‌منظور شرکت در اجلاس بین‌المجالس جهانی (IPU)انجام شد، ضمن دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ارشد لبنانی، ازجمله نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان و نبیه‌بری، رئیس مجلس این کشور، در منطقه «البسطه» بیروت، از مناطق مسکونی تخریب شده توسط رژیم‌صهیونیستی حضور یافت تا بر حمایت ایران از مردم مظلوم لبنان تأکید کند. سفر یک‌روزه رئیس مجلس به بیروت دارای اهمیت و جنبه‌های ویژه‌ای است که در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم.

پیام‌های یک سفر

- اقتدار دیپلماتیک ایران

- عزم جمهوری‌اسلامی در حمایت از مردم لبنان و جبهه مقاومت

- قدرت‌نمایی دیپلماتیک در برابر تنش‌زایی رژیم صهیونیستی

- استواری و پویایی محور مقاومت در برابر جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی

- بی‌معناسازی‌ تهدیدهای فزاینده رژیم‌صهیونیستی

- دیپلماسی فعال پارلمانی در حمایت از مقاومت مردم غزه و لبنان

- هماهنگی راهبردی «میدان» و «دیپلماسی» در پیشبرد اهداف ترسیم شده

۱

پیام ویژه

یکی از مهم‌ترین اهداف رئیس مجلس در سفر به لبنان، رساندن «پیام ویژه ایران» به مردم و دولت لبنان بود. قالیباف در بدو ورود به فرودگاه بیروت در جمع خبرنگاران اعلام کرد به‌منظور رساندن پیام مردم، رهبرمعظم‌انقلاب و رئیس‌جمهور ایران مبنی بر حمایت بی‌دریغ ایران از مردم، دولت و جبهه مقاومت به بیروت سفر کرده‌است.

۲

دیپلماسی فعال پارلمانی در خدمت مقاومت

سفر قالیباف به بیروت در شرایطی انجام شد که او روز جمعه از سفر تاجیکستان بازگشته بود و قرار است پس از حضور یک روزه در بیروت، به‌منظور شرکت در نشست اتحادیه بین‌المجالس به ژنو برود؛ سفری که یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای آن، رساندن پیام مظلومیت ملت لبنان و فلسطین به گوش جهان خواهد بود.

۳

فرود در میان دود و آتش

یکی از مهم‌ترین نکات در سفر رئیس‌مجلس به بیروت، به زمین نشستن هواپیمای حامل قالیباف در فرودگاهی بود که طی روزهای اخیر به‌شدت زیر آتش بمباران ارتش رژیم‌صهیونیستی قرار داشته‌است و به اذعان رسانه‌ها و منابع محلی، محدود فرودگاه از خطرناک‌ترین نقاط بیروت به‌حساب می‌آید؛ همچنان‌که در فیلم‌های منتشر شده از لحظه فرود هواپیمای حامل قالیباف، ستون دود قابل مشاهده، نشان‌دهنده وضعیت جنگی و زیرآتش بودن فرودگاه بود.

۴

پیام خاص هدایت هواپیما در شرایط جنگی

هدایت هواپیمای حامل رئیس مجلس ازسوی شخص قالیباف، آن‌هم در شرایط جنگی بیروت و فرودگاه این شهر و همچنین تهدیدهای فزاینده رژیم‌صهیونیستی یک پیام روشن داشت؛ «اقتدار دیپلماتیک» و اینکه مقاومت همچنان فعال و پویا در برابر جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی ایستاده‌است. این موضوع از دید کاربران عرب‌زبان شبکه‌های اجتماعی نیز پنهان نماند و بازتاب گسترده‌ای داشت.

۵

حضور در منطقه بمباران شده

بازدید قالیباف از منطقه «البسطه» بیروت (بیروت غربی)، آن‌هم در شرایطی که ارتش رژیم‌صهیونیستی طی ۴۸ ساعت گذشته این منطقه را بمباران کرده بود، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و پیام «حمایت ایران از مردم و مقاومت لبنان در هر شرایطی» را به جهانیان مخابره کرد.

۶

ریسک بالای یک حضور

حضور رئیس مجلس در منطقه «البسطه» بیروت در حالی بود که ارتش رژیم‌صهیونیستی طی روزهای اخیر با بمباران‌ گسترده، وضعیت جنگی ویژه‌ای را در این منطقه به‌وجود آورده است؛ موضوعی که به‌دلیل پرواز مستمر پهپادهای صهیونیستی، حتی حضور مسئولان لبنانی را نیز در چنین مناطقی با خطرات بالایی همراه کرده‌است.

۷

قول ویژه به مردم لبنان

حضور قالیباف در منطقه «البسطه» بیروت یک نکته ویژه دیگر هم داشت؛ اینکه رئیس مجلس در جمع خبرنگاران تأکید کرد: «وظیفه ما حمایت و پشتیبانی از مردم لبنان در ارسال امکانات، رسیدگی به مجروحان و بازسازی این مناطق است و کمک خواهیم کرد.»

۸

واکنش کاربران عرب‌زبان

یکی از نکات قابل توجه درباره سفر رئیس‌مجلس به بیروت، واکنش گسترده کاربران عرب‌زبان شبکه‌های اجتماعی بود که سفر قالیباف را به لبنان در شرایط جنگی کنونی، اقدامی شجاعانه و نشان‌دهنده عزم جمهوری‌اسلامی در کمک به مردم لبنان و غزه قلمداد کردند. ازسوی دیگر هدایت هواپیمای حامل رئیس مجلس ایران ازسوی قالیباف نیز بازتاب گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی به‌دنبال داشت.

۹

دلگرمی و خوشحالی مردم

براساس گزارش‌های منتشرشده از بازدید رئیس مجلس از بیروت، اهالی این منطقه که خانه‌های آنان در جریان بمباران اخیر رژیم‌صهیونیستی تخریب شده‌است، در صف نخست استقبال‌کنندگان حضور داشتند. آنان در گفت‌وگو با خبرنگاران، حضور مقام ارشد ایرانی را در لبنان مایه دلگرمی خود می‌دانند.

۱۰

شجاعت مقام‌های ایرانی

چند روز پس از اینکه عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران در اوج حملات ارتش صهیونیستی به لبنان وارد این کشور شد، اکنون حضور رئیس مجلس در بیروت و اعلام حمایت از مردم و مقاومت لبنان در وسط میدان جنگ، تحسین کاربران شبکه‌های اجتماعی را به‌دنبال داشته‌است تا از چنین رویکردی با عنوان «شجاعت مقام‌های ایرانی» و حمایت واقعی آنان از مردم غزه و لبنان یاد کنند.

منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها