به گزارش همشهری آنلاین به نقل ازتسنیم، سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست خبری ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با اشاره به اینکه هزینه انتقال و پالایش نفت برای تولید بنزین ۸هزار تومان است، گفت: از طرف دیگر بحث واردات بنزین در دو سال اخیر تا ۸۰سنت به ازای هر لیتر هزینه صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: رشد مصرف بنزین به صورت بی رویه تا چهل درصد افزایش یافته است که این روند منجر به ناترازی می شود. دولت میخواهد از طریق صرفه جویی در بنزین و تحت کنترل قرار دادن افرادی که مصرف بی رویه دارند این روند را متوقف کند.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای اولین بار منابع و مصارف هدفمندی یارانهها و همچنین بودجه شرکتها وارد سرجمع بودجه شده تا بر شفافیت بودجه افزوده شود.
وی اضافه کرد: امروز هم روز ملی آمار و برنامهریزی است و هم روز تقدیم لایحه به مجلس شورای اسلامی. به هر دو دلیل به همکاران که در دوره تغییر دولت در جهت تدوین کلیات لایحه بود را مطابق صراحت قانون تدوین کنند تشکر کنم. سه ماه کار شد تا بتوانیم بودجه را به موقع تقدیم مجلس کنیم. تجربه ما نشان داده است که اگر دولتی اولین بودجه خود را به موقع داد، در سالهای آینده نیز چنین تلاشی خواهد کرد.
وی در خصوص کلیات بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: یکی از موضوعات مهم در بحث بودجه ریزی اصلاحات ساختاری در بودجه بود که از سال ۱۳۹۷ جزو مطالبات بود و ما باید بخشی از آن را در امسال انجام میدادیم.
اولین موضوع یکپارچه سازی بودجه بود. اول اینکه منابع و مصارف هدفمندی در سرجمع بودجه نبود. ضمن اینکه رابطه مالی دولت و نفت شفاف نبود. بودجه هدفمندی و بودجه شرکتها با تلاش انجام شده یکپارچه و شفاف شده است. سال ۱۴۰۴ اولین سال اجرای برنامه هفتم است و لایحه باید انطباق حداکثری با آن میداشت که این کار نیز انجام شد.
در بحث بودجه ریزی موضوع شفافیت و گزارشگیری مطرح است. در گذشته گزارشات را داشتیم اما جامعیت کافی را نداشت. براین اساس به سمت شناسهدار کردن همه پرداخت ها که قابل رصد باشد رفتیم. همچنین با جلوگیری از اثر تورمی و عدم رسوب منابع، پرداخت به ذینفع نهایی را مطرح کردیم.
برنامه ریزی برای حذف صندوقهای بازنشستگی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه۱۴۰۴ تدبیری شده است تا دولت مکلف به تامین ۱۰۰درصد تعهدات به مطالبات بازنشستگان باشد و صندوقها از این فرایند کنار بروند.
پورمحمدی با اشاره به واردات خودرو در سال آتی بیان کرد: سال بعد دو میلیارد دلار برای واردات خودروهای نو برنامه ریزی شده است.
وی افرود: کسری بودجه امسال تا۸۵۰ هزار میلیارد تومان است که از طریق صرفه جویی در پرداخت ها و همچنین استقراض از صندوق این کسری پرداخت و تامین خواهد شد.