‌کوچه باغ های روستایی در فصل پاییز رنگ و رویی دیگر به خود می‌گیرند و منظره‌ای تماشایی می‌سازند. در حوالی مرزهای غربی تهران می توانید به روستاهایی بروید که کوچه باغ‌های پردرخت خود را حفظ کرده‌اند و فرصتی فراهم کرده‌اند تا به تماشای پاییز و زیبایی‌هایش بنشینید.

همشهری آنلاین- مهدیه تقوی راد: تا دیر نشده و برف و باران برگ‌های رنگارنگ را از سر شاخه‌ها جدا نکرده‌ و کوچه‌ها از برگ‌های خشک خالی نشده‌اند، به این روستاها بروید و از تماشای پاییز و صدای خش خش برگ‌ها زیر پایتان لذت ببرید.

روستای ارنگه

فاصله از تهران: ۶۶ کیلومتر

نشانی: ۱۸ کیلومتری جاده چالوس‌ـ کرج

چطور برویم: بعد از ورود به جاده چالوس، ۱۸ کیلومتر پیش بروید تا تابلوی روستای ارنگه را در کنار جاده مشاهده کنید.

امکانات: اقامتگاه بومگردی، فروشگاه محلی، مسجد محل بازیکودکان

معرفی: آبشار، چشمه، درختان رنگارنگ و دره‌های متعدد تنهابخش کوچکی اززیبایی روستای ارنگه در فصل پاییز هستند.

یادگاری از دوران زرتشتیان

ارنگه شامل روستاهای گوراب، ابهرک، سرزیارت، چاران و... است. تپه‌های کارنه و قلعه زرتشتیان یادگاری از دوران زرتشتیان است که هنوز هم مقداری از کنده‌کاری‌های آن دوران را می‌توانید در این محدوده ببینید. قبرستان ارنگه هم با توجه به قدمت روستا، عمری چند هزار ساله دارد. وجود باغ‌ها سیب زرد، گردو، گلابی و …. باعث شده تا در فصل پاییز کوچه باغ‌ها دیدنی شوند و درختان تنوع رنگ جالبی را به نمایش بگذارند. آبشار ارنگه یکی دیگر از دیدنی‌های این روستاست.

روستای رندان

فاصله از تهران: ۲۶ کیلومتر

نشانی: سولقان، ۱۸ کیلومتر بعد از کوهسار

چطور برویم: در بزرگراه شهید همت غرب به سمت کوهسار بروید در جاده کوهسار بعد از طی ۱۸ کیلومتر تابلوی روستای رندان را سمت چپ جاده خواهید دید.

امکانات: مسجد، محل بازی کودکان، فروشگاه‌های محلی

معرفی: روستای رندان بیش از ۷۰۰سال قدمت دارد و بنابر اسناد باقیمانده، این منطقه از ییلاق‌های محبوب پادشاهان قاجار در اطراف تهران بوده است.

ییلاق پادشاهان قاجار

این روستا به‌دلیل قرار گرفتن در ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متری از سطح دریا سردسیر است. باستان‌شناسان در این روستا سکه‌های قدیمی و چراغ روغنی کشف کرده‌اند و با استفاده از آنها قدمت روستای رندان را تخمین زده‌اند. اگر به طبیعت تماشایی و رنگارنگ فصل پاییز علاقه دارید، می‌توانید به روستا و آبشار رندان بروید. به‌دلیل سردسیر بودن منطقه، فصل پاییز در این روستا زودتر آغاز می‌شود. طبیعت اطراف آبشار رندان در این فصل بسیار زیبا و تماشایی و مناسب برای عکاسی است؛ اما آبشار در این فصل کم‌آب می‌شود.

روستای خور

فاصله از تهران: ۷۶ کیلومتر

نشانی: کرج، روستای خور

چطور برویم: در جاده کرج چالوس، ۱۷ کیلومتر رانندگی کنید. در ابتدای یک جاده فرعی تابلوی روستای خور را مشاهده می‌کنید.

امکانات: سوپرمارکت، فروشگاه محلی، رستوران، کافی‌شاپ، مسجد

معرفی: روستای ۲۰۰۰ ساله خور در ارتفاع ۲۸۰۰ متری در دامنه غربی قله گندم چال قرار دارد.

روستای محبوب اسکی‌بازان

این روستا دارای یک پیست اسکی ۱۸۰۰ متری است که به ‌عنوان طولانی‌ترین پیست اسکی در ایران شناخته می‌شود. قله گندم چال با ارتفاع ۳۶۰۰‌متر نیز از غرب به روستای خور مرتبط می‌شود و در بین جاده چالوس و جاده سولقان قرار دارد. بقعه امامزاده عسکری(ع) در جنوب روستا واقع شده که قدمت آن به دوران صفویه می‌رسد. آبشار خور نیز ۲ کیلومتر با این روستا فاصله دارد و با عبور از میان درختان رنگارنگ پاییزی می‌توانید به آن برسید. این آبشار در فصل زمستان یخ می‌زند و قندیل‌های آن به حدود ۴۰‌متر هم می‌رسد.

روستای سیجان

فاصله از تهران: ۶۷ کیلومتر

نشانی: کرج، بخش آسارا، روستای سیجان

چطور برویم: در جاده چالوس ۳۵ کیلومتر رانندگی کنید. با استفاده از تابلوهای راهنما به سمت روستای سیجان بروید.

امکانات: فروشگاه محلی، مسجد، محل بازی کودکان

معرفی: سیجان در دامنه کوه قرار دارد و دو رودخانه در روستا جریان دارد که به رودخانه کرج منتهی می‌شوند.

همسایه کوه و رود

بارگاه امامزاده محمد(ع)، آبشار و کوچه باغ‌های پر درخت از جاذبه‌های این روستاست. کوچه باغ‌ها در پاییز زیبایی دل‌انگیزی دارند و محلی برای استراحت گردشگران هستند. آبشار ۲۲۶۴ متری روستا ۳ کیلومتر بالاتر از روستاست. اما مسیر سختی برای پیاده‌روی دارد و اگر سرمای آب در پاییز اذیتتان نمی‌کند برای رسیدن به آن باید چند بار از عرض رودخانه عبور کنید. اطراف روستا را هم کوه‌ها احاطه کرده‌اند، کوه‌های چاکک، چهل دختران، نوزان بخش، بزرگ تخته و سکین چال به واریان می‌رسند و کوه ملک ‌شاه، سیجان را به روستای خور متصل می‌کند.

منبع: روزنامه همشهری