جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی گفت: جامعه شبیه به یک خانواده است، درست بوده که گاهی در یک خانوده اختلافات پیش می‌آید، اما وقتی تهدید بیرون از خانواده روی دهد مشکل داخلی فراموش شده و یک انسجام اجتماعی شکل می‌گیرد.

اردشیر گراوند جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین با اشاره به انسجام اجتماعی شکل‌ گرفته در جامعه پس از حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران، اظهار کرد: هر کشوری یک کلیت به هم پیوسته بوده و مسئله ملی آن مهم‌تر از امور داخلی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: جامعه شبیه به یک خانواده است، درست بوده که گاهی در یک خانوده اختلافات پیش می‌آید، اما وقتی تهدید بیرون از خانواده روی دهد مشکل داخلی فراموش شده و یک انسجام اجتماعی شکل می‌گیرد. اگر اختلافی در نظام سیاسی، اجتماعی و یا مشکلات فرهنگی وجود دارد دلیل بر این نیست که مانع حفظ کشور، حاکمیت، سیستم اجرایی و امنیت ملی شود.

گراوند بیان کرد: این یک امر طبیعی است که همه مردم از کشور خود و هویت ملی‌شان در مقابل بیگانگان حمایت کنند و اختلافات داخلی در چنین شرایطی فراموش شود. این هویت ملی جامعه ما ریشه در تمدن تاریخی چند هزار ساله ما و باورهای دینی چند هزار ساله دارد.

این جامعه‌شناس افزود: درواقع این هویت ملی خود منشا ایجاد یک انسجام ملی است، بنابراین بروز چنین اتافی در کشور ما نشان داد که نباید دچار خطای محاسباتی نشویم، اگر جامعه ما درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی اختلاف نظر دارد، اما وقتی احساس کند امنیت و موجودیت کشور به خطر می‌افتد یکدست و یکپارچه می‌شود.

وی تصریح کرد: مردم یک زمانی شعار می‌دادنند نه غزه و نه لبنان، اما همین مردم امروز وقتی شاهد این بودند که حملات رژیم صهیونیستی به ایران به دلیل حمایت‌مان از محور مقاومت است، بازهم با بیگانه و دشمن همراه نشدند و ذره‌ای در انسجام ملی و اجتماعی جامعه خللی ایجاد نشد.

گرواند ادامه داد: درواقع مردم دیدند که مسئله ایران با رژیم صهیونیستی بر سر مسائل داخلی خودمان نیست که منجر به تجاوز به خاک ما شده، بازهم محکم ایستادند، بنابراین اختلاف نظرات داخلی هیچ ربطی به امنیت ملی ندارد.